laupäev, 30. jaanuar 2021

KUULSAKS

Eelmise postituse lõpetasin sõnadega, et tuleb kift nädal. Ja no pole midagi öelda. Seda see on olnud ka. Kui kogu see lõputu koroona-jant kõrvale jätta, siis poleks miskit kurta ja on olnud palju positiivset. 

Eelmise laupäeva koolipäev läks kenasti ja tänaseks võib öelda, et esimene semester on edukalt lõpetatud. Täna õhtul sai viimane kodutöö kaitsmine tehtud. 1/4 on läbi. Eks näis kuidas kevadsemester läheb. Juba kujutan ette, et tulemas on palju kodu- ja rühmatöid. Teeme ära.

See töönädal on läinud päris tempokalt. Esmaspäeval oli iganädalane tiim-miiting ehk ühine koosolek, kus räägime algavast nädalast ning tõusetunud teemadest. Edasi oli vallavalitsuse istung, kus tegime vallavalitsuse poolt muutmisettepanekud vallaeelarve 2. lugemiseks. Lisaks veel kohtumine piirkonnajuhtidega ning regionaalne kriisikomisjon. 

Teisipäev algas sellega, et sain teada, et ma olen maakonnas justkui mõjukuselt teisel kohal või noh, võiks öelda, et mõjukaim mees.  JT artikkel SIIN. Päris huvitav ikka. Kommenteerisin ka pärast, et ise küll ei tunne seda ning hea oleks teada, et millest selline arvamus tulnud on. Ilmselt siin mõju ka mu eelmisel töökohal ja seal nn pildis olemine. Selle pildi peab arhiivi talletama. Jaanus Murakaga pole nõks üle nädala suhelnud, kuid Pipi-Liisi, Priidu ja Lauriga on viimastel päevadel tihedalt suheldud ja üritustel viibitud. Igaljuhul võin vist öelda, et Pipi-Liis mõjutas mind küll see nädal ja tulemused võivad varsti ka näha olla.  

Teisipäeva hommikul käisime Albus testimas tehnikat, et teha esimest korda volikogu istungist ametlik salvestus. Hetkel veel ei teagi täpselt, kas sai nii purki, et kannatab ka salvestusena üles panna. Ehk ikka sai ja peagi siis youtubes üleval. 

Kolmapäeval oli nii vallavalitsuse istung kui mitmesugused jooksvad teemad. Jooksvaid teemasid jookseb koguaeg sisse, ses mõttes on vallavanema töö ikka maru. Igav ei hakka kunagi. Samas on ka selliseid asju, mis justkui peaks närvi ajama, aga olen siin ikka mõelnud, et närvid on piiratud ressurss ja neid ei tasu raisata tühja-tähja peale. Olgu need "kavalad" sõbrad või ebaõnnestunud plaanid. Hommikune talisuplus ilmselt ongi hea sellepärast, et üheaegselt jahutab, kuid samas ergastab vaimu. Oli loogiline lause? Igaljuhul on mu esimene lubadus täidetud sel aastal. Ehk jaanuaris igal tööpäeval 7.30 järves olla. Mul on karvane tunne, et veebruaris vist jätkan. Kambalisi oleks juurde veel tulemas?

Neljapäev algas Koeru Keskkooli 10. klassi ettevõtlustunniga, kus rääkisin kohaliku omavalitsuse ja ettevõtluse seostest ja miks peaks vald üldse ettevõtlusega tegelema. Pisikese ettekande tegin ka ja mul pole kahju seda ka jagada. Seal on muide üks huvitav link hiljutise uuringu kohta, niiet tasub uudistada. Presekas SIIN. 45 mintsa läks kiiresti. Aitäh kutsumast.

Volikogu istung läks suhteliselt tempokalt. Kõige rohkem arutelu tekitas kaasava eelarve rakendamine. Sel aastal on igal inimesel vaid üks hääl senise kolme hääle asemel ning asustusüksustesse, mis on saanud rahastuse, ei saa kolmel järgmisel aastal oma ideid esitada. See peaks andma võimaluse ka väiksematel asulatel oma projekte esitada ning toetust saada. Eks näis. Lisaks muutsime esimest korda uue Järva valla ajal ametiasutuse struktuuri. Kaotasime kokku ära üle 12 koha, kuid enamus olid siiski kosmeetilised muudatused, sest enamus neist olid siiani täitmata või liikunud mujale asutusse. Käega katsutavad muudatused toimusid finantsosakonnas, kus jääb alates maist üheksa koha asemel alles 7. Samas suurendasime vallalehe toimetaja koormust täiskohani, sest tööd on rohkem kui küll. Mul kui eelnõu esitajal oli valmisolek ka ambitsioonikamaks kokkuhoiuks, kuid eks liigume siis samm-sammult sinnapoole. Algus on tehtud. Selle aasta jooksul on plaanis edasi minna ka spordivaldkonna ja noorsootöö ümberkorraldamisega, kuid laseme aastal käima minna. 

Neljapäev jätkus noorsootöö tunnustamisüritusega PAMTis, millest tehti vinge otseülekanne. Järeldvaadatav SIIT. Järva vallast sai laureaadi tiitli "Albu noortekeskuse korvpalliring" aasta huviringi kategoorias. Tiitli võttis vastu treener Cevin Pent. Igaljuhul on nad ägedat tööd teinud ning pannud kümned noored sportima. Oli plaanis valla poolt uuel nädalal minna ka trenni külastama, kuid viimased uudised ütlevad, et peab natuke seda edasi lükkama. Proovisin ka trenni saada ja näitasin Cevinile ette, et kuidas ma hüppelt viske teen. Ilmselgelt läksin lati alt. Peab ikka oma liistude juurde jääma. Pilt on Helje Metsa pildist välja lõigatud. Ei pahanda onju.

Koju jõudes sai telekas käima pandud ja mida ma näen. Järva-Jaani Vanatehnika Varjupaigas jooksevad mingid tüübid ringi. Juba mõni nädal tagasi lugesin taevast välja, et midagi on toimumas seal. Nüüd siis sain aru, mis värk ja mida. Igaljuhul lugu 
"Kuulsaks" on nüüd natuke kummitamas. Ise sellise mussi vänn pole, aga see on päris kaif. Ilmselgelt olen erapoolik, kuid jah. Tundub, et suvel tuleb üks Pitsapidu korraldada seal :)
Tänane päev algas kohe JOLi juhatuse koosolekuga, kus oli ainult üks teema seekord. Järvamaa Vapimärgi väljaandmine. Kandidaate oli ja üksmeel leiti. 
Edasi läks päev suhteliselt koroonatähe all ja ka kriisikomisjoni kutsusin kokku. Eile tuli Vabariigi Valitsuse poolt uued suunised, mis uuel nädalal kehtima peaks hakkama ja lootsin, et saame tänaseks ka täpsustusi, kuid neid pole. Igaljuhul läheb meil spordi ja huvitegevusega tuugamaks. Siseruumides on aktiivne tegevus lubatud vaid 2+2 reeglit järgides ehk siis meeskonnaalad, kontaktalad, tantsimine, koorilaul lähevad pausile. Jõusaalid on avatud, kuid tuleb ette registreerida, et mitte ületäituvust tekitada. Üksinda võib viset ka harjutada. 
Koeru Hooldekeskuses on samuti viirus sees ja suuremaks puhanguks valmisolekuks otsitakse vabatahtlikke. Kui tunned, et saad appi minna, siis täpsem info SIIT

Täna õhtul andsime üle 2020. aasta Järvamaa spordipreemiad. Rikkalik pildigalerii Helje Metsa fotukast on juba üleval facebookis. Järva vallast oli ka mitmeid laureaate. Eestimaa Spordiliit Jõud Aasta tegija on Taiga Laur, Järvamaa spordiedendaja on Jaak Tammik, Eesti Kultuurkapitali aastapreemia sai Teet Kallakmaa ning maakonna parim noorsportlane on Mehis Udam. Mul oli au seda üritust juhtida ja valla poolt ka tänada meie ägedaid inimesi. Aitäh teile veelkord ning edu edaspidiseks. Pildilt puudu Mehis.
Homme ehk siis kella vaadates juba täna saame taas rännata Tammsaare rahvamatkal. Päevase seisuga oli kirjas üle 200 inimese. Start on jooksva graafikuga 11.00-12.00 ning kogunemisi ei toimu. Liigume enda tervise rõõmuks ja kirjaniku auks. Lisaks kuulutatakse välja kirjanduspreemia laureaat. 

Pühapäeval esialgu ühtegi kirjet kalendris pole, kuid kuidas tegelikult päev kulgeb, seda ei julge ennustada. Aga noh, kindlasti tuleb hea päev, vaatenurga küsimus ju. Esmaspäeval aga on esialgu kirjas 7 koosolekut. Teisipäeval Tartu rahu meenutamine ja langenute mälestamine kell 11.00 Järva-Jaani Vabadussõjas langenute ausamba juures ja 11.30 Koerus. Kolmapäeval on esmakordselt piirkondlik hommikukohv Albu-Ambla piirkonnas, vaatame kuda kulgeb.

Aga lõpetuseks üks tsitaat minu õppejõult, kes sellega mu üht kodutööd kommenteeris "Sa oled nagu mees, kes sõuab mööda jõge ja laulab sellest, mida näeb!" Päris tabav ja vist selline mu elu ongi. Sujuv, aer enda käes, loodus ümber ja laul suul. Lihtneeee

Olge mõnusad edasi!

2 kommentaari:

  1. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke mulle otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate vastuse kohe.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil täita kõiki teie püüdlusi. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär - taskukohane intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja teadmised.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu ettevõttega, me saame teid aidata laenuga, kuna oleme aidanud paljusid eraisikuid ja organisatsioone, kes on kogu maailmas kokku puutunud finantsraskustega

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi asjaosaliste huvides.

    VastaKustuta
  2. Kas vajate arvete tasumiseks kiiret laenu, ettevõtte alustamist või mis tahes laenu lahkelt. Seejärel võtke Richardi tehasega ühendust e-posti teel: (24hoursloancom@gmail.com)

    VastaKustuta