neljapäev, 14. jaanuar 2021

Tali tuli

Tere taas

Endale antud selle aasta esimesi isiklikke eesmärke olen suutnud täita. Igal tööpäeval 7.30 järves käidud ja igal neljapäeval blogipostitus tehtud. Lisaks on kõvasti suusatamist tehtud ja esmakordselt käisin suusatamas nii Koeru kui Tamsalu radadel. Võrreldes Järva-Jaaniga on need lihtsamad ja kilomeetrid lendasid kiiresti. Kui keha on terve, siis on vaim ka terve.

Töises plaanis on ka läinud nädal kiirelt ja töiselt. Eelmine reede läks eriti töiselt kui aitasime Koigi raamatukogu kolida. Paari tunniga olid raamatud kolitud ja vajalikud toimingud tehtud. Loodan, et peagi läheb uutes ruumides elu käima. Järgmine projekt on Aravete.

Reedel tegin Aravete facebooki kogukonnagrupis üleskutse, et aktiviseerida sealset kogukonda. Seal on niipalju ägedaid inimesi ja gruppe ning tegevusi, kuid sellist ühist eestkõnelejat pole, kellega dialoogi pidada või kes kogu Aravete piirkonna eest võiks kõnelda. Samalaadne mure on ka Arletil, kes sooviks kultuurimaja elama panna, aga oleks vaja inimestelt tagasisidet saada, et mis on kogukonna ootused. Juba on tulnud ka natuke tagasisidet, kuid nagu näitas paar päeva hiljem toimunud juhtum bussiliiniga, sütitab inimesi hoopis rohkem ikka mingi probleem või ühine mure. Loodan, et suudame ka toredate asjadega inimesi kõnetada. Nii et Aravete rahvas, andke märku kui häid ideid on kuidas saaksime dialoogi tekitada. Sel teemal tegin ka koolis ühte grupiprotsesside rühmatöö ja selge on see, et inimeste kaasamine ning ärgitamine on üks väga keeruline protsess.

Nädalavahetus oli selline mõnus, sai käidud looduses ja akud said kenasti laetud. 

Sel nädalal on olnud mitmeid koosolekuid, eelkõige 2021. eelarve menetlusega seoses. Homme on huvihariduse toetuse viimane taotlemise päev ja sel teemal oli ka arutelu, et kuidas seda veelgi paremini rakendada meie tulevikulootuste heaks. Teisipäeval käisime Aunega tutvumas Imavere ja Koigi noortekeskusega ning viisime ennast sealsete murede ja rõõmudega kurssi. Kahjuks koroona on siiani noortekaid kinni hoidnud, kuid tasapisi ehk kuni 10 last korraga on keskused siiski avanemas. Koolid on avanenud normaalselt ning õpe toimub tavapäraselt. Loodetavasti on nüüd viiruse selgroog murtud ja vaikselt hakkavad muud piirangud ka leevenema. Kuid seniks oleme ikka hoolsad ja peame piirangutest kinni.

Teisipäev oli suur tuisupäev ja probleeme jagus ning kõnesid tuli päris mitu ikka, et siinseal on tee kinni. Aga noh sellise tuisuga on see normaalne, et traktor korraga igale poole ei jõua. On vaja kannatust ja mõistmist. Öösel jäi Metsla kandis aga kiirabi kinni ning meie vabatahtlikud päästjad käisid väljas. Kiidusõnad.

Läbi tuisu käisime ka järjekordsel Järva Kilva mälumänguetapil Roosna-Allikul, kus 12 satsi seast tulime 4-5. kohale. Põle paha. 

Eile toimus vallavalitsuse istung ning sellest väike ülevaade ka kodulehel. Edasi arutasime juhtkonnas selle aasta plaane ning teemasid millega sel aastal edasi minna. Konkreetsem kava valmib jaanuari lõpuks. Tööd jagub. 

Täna on olnud nii tavakontoripäev kui kodukontor. Vahepeal pean natuke kooliasjadel kätt pulsil hoidma ja kaugosalusega hommegi paar grupikoosolekut. Grupp on seal kift ja kogemusi tuleb igast erinevast Eesti nurgast.

Nädalavahetusest laupäev läheb ka kooli jaoks ning pühapäeval rahulikum ehk. 

Uus nädal algab JAPi juhatuse ning eelarve- ja majanduskomisjoni koosolekuga. 

Töövälisest jutust niipalju, et Järva-Jaani kogukond  ja Vabatahtlikud päästjad on teinud järvele liuvälja, mis on juba kasutuskõlblik suures ulatuses. Koerus on päästjad valmistamas uisuplatsi Januse Kägu õuele. Suusarajad on vist juba päris igal pool, niiet kõik suuskadele. Vinge.

Nautige talve ja olge terved ning püsige head!

1 kommentaar:

  1. Otsite võlgade konsolideerimise laenu, tagatiseta laene, ärilaenud, hüpoteeklaene, autolaenud, õppelaenud, isiklikke laene, riskikapitali jne! Olen eralaenuandja, annan ettevõtetele ja eraisikutele laene madala ja mõistliku intressimääraga 2%. Saada meil aadressile: christywalton355@gmail.com

    VastaKustuta