esmaspäev, 16. august 2010

Paus läbi nagu näuhti

Noniih. Kui tavaliselt öeldakse, et sellest ajast kui viimati kirjutasin on palju vett merre voolanud, siis meil öeldakse, et sellest ajast on palju puid ära murdunud.
Aga mis siis kahe nädala jooksul sündinud on.
Enne Ungarisse minekut toimus esimene sulgpallivõistlus. Peeti see päevakeskuse esisel muruväljakul. Vaatamata vähesele harjutamisele (loe olematule), suutsin selle turniiri ära võita. Ilmselt polnud ka vastased rohkem harjutanud. Ülejäänud tulemused septembri vallalehest.
Ahjaa. Kindlasti paljusid huvitab, et kuhu jäi siis augustikuu vallaleht. Asi nimelt selles, et lehematerjali oli kogunenud ainult 4 lk jagu ja ilmselt poleks tulnud väga sisukas leht. Seetõttu otsustasimegi teha septembris ja seda mahukama.
Nüüd paari sõnaga ka reisist. Tegemist oli Europead-i raames toimunud kultuurireisiga. Meie reisiseltskond koosnes Järva-Jaani segakoorist (ma olin jaurami ja parmupillimees), tantsurühm Taverist ja Väike-Maarja tantsurühmast Maarjakellukesed. (Pilt M.Truuverilt) Lisaks oli kaasas ka väike "fännirühmitus". Nägime ära nii Varssavi, Poola soolakaevanduse, Budapesti linna suuremad vaatamisväärsused, ratsašou Ungari moodi, termaalveed ning palju muud, mille kirjeldamiseks siin ruumi pole. Kokku oli meil esinemisi kolm. Peale meie esinesid seal veel Tšehhi ja Türgi kollektiivid. Ööbisime ka ühes hostelis ning mõlema riigiga tekkisid soojad suhted. Meil iseäranis Tšehhidega, sest olime neil naabrid. Lahkudes vahetasime kontakte ja suureks üllatuseks laupäeval helistaski üks Tšehhi põhimeestest ning uuris kuidas me koju jõudsime. Olla ka kirja juba teele pannud ja tundub, et oleme saanud endale juurde ühe toreda sõpruskollektiivi ja miks-mitte ka sõprusvalla. Pildil tšehhid esitamas lusikatantsu, kus võisteldi kes kõige kiiremini suudab lusikat jala alt liigutada.
Bussijuhid olid ka vinged vennad ja olime nagu üks suur pere. Aitäh kõikidele meeldiva seltskonna ja reisi eest. Meie põhiorganisaator oli Silva. Aitüma ja loodetavasti järgmine aasta jälle. Tervitusi ja jõudu ka maarjakellukestele.
Jõudes tagasi Eestisse teadsime, et V-Maarjast on torm üle käind ja Järva-Jaanil läks tiba paremini, kuid seda ainult selleks korraks. Eilne torm pani ka meie vallale suure paugu ja just eriti Karinu kandile, kus osaühingu viljakuivati maatasa tehti. Intervjuud ja saatelõiku käis tegemas ka Kanal 2-e Reporter. Eile sai isegi käsisaega päris mitu teele ulatuvat oksa maha saetud, kuid suurema töö tegid OÜ J-Jaani Teenuse mehed kiirelt ja operatiivselt. Tänane päev on veel mõned kahjud välja toonud. Siinseal on ikka katustele liiga teinud. Mis aga peamine minu meelest, on see, et keegi pole viga saanud. Kuivati juhtum oli puhas õnn, et kedagi sees ei olnud. Loodame, et selleks aastaks on suuremad tormid läbi, kuid ilmateade seda tunnet kahjuks ei sisenda.
Eilsest päevast on ka üks positiivne sõnum. Nimelt saavutasime me III liigas esimese võidu ja seda meeskonna vastu, kes oli meid esimeses ringis võitnud 4-1. EMÜ SK meeskond sai meilt valusa 1-0 kaotuse. Loodetavasti oleme nüüd võidulainel. Järgmine kodumäng toimub meil suurüritusega ühel ajal. Nimelt on 28-ndal augustil toimumas suur "Ehitatud Eestis" rongkäik, näitus, show, simman jne. Loodan, et kui inimesed on kella 10-st masinad ära uudistanud ja ka kell 12 rongkäigu ära vaadanud, siis tulevad nad kohe meid Kasekoplisse ergutama, sest omade toel on palju kergem mängida. Loodetavasti suudame teha siis ka selle aasta publikurekordi.
Nädalavahetusel tegin ka Järva-Jaani vallale facebooki konto, kus hetkel on juba üle 50 fänni. Saan seal ka operatiivselt infot inimesteni viia ja inimesed saavad tagasisidet anda.
Täna oli esimene tööpäev ning tegemist jagus küll. Esialgu oli vaja sorteerida ära kirjakast ja kui sisu uskuda, siis olen võitnud mitu miljonilist loteriivõitu, kuid "tiba" kahtlane tundub see õnn ja vist jätan võidud kellelegi teisele. Mitmeid jooksvaid küsimusi on üleval ja mitmed neist ei ole sugugi kergete killast. Näiteks algava kütteperioodi eel on ühes kortermajas inimesed nii palju võlgu, et ähvardab küttesüsteemist välja lülitamine. Otsime lahendusi, kuid midagi väga head ei paista esialgu.
Täna pealelõunat oli vallamajaesine autosid täis. Mitmed ehitusfirmad olid toonud oma pakkumised lasteaia juurdeehituse tegemiseks ning 13.10 oli pakkumiste avamine. 11 pakkuja seast on esialgsed tulemused teada, kuid me ei avalda neid enne kui kõik andmed on lõpuni kontrollitud. Praeguse seisuga tundub, et esialgsest projektist üle pole pakutud.
Täna peale tööd kaesin esmakordselt üle Metsamõisa mõisa asukoha ja seal tegutseva Priit Adleri tegemised. Mõis asub täpselt Järva-Jaani, Tamsalu ja Väike-Maarja valdade kokkupuute punktis. Ilmselt on meil siin taas võimalik koostööd teha naabervaldadega ning ehk on mõne aasta pärast seal tore vee teemapark, kus kõik saavad aru kuidas see meie joogivesi meile kraani jõuab. Selle suvega on seal palju ette võetud ja indu paistab olevat. Katsume ka siis jõudumööda olla toeks, kasvõi moraalselt, oma kihelkonna küla toimetamistele.
See nädal kipub tulemagi selline tormiteemaline ning mitmete kiirete asjade lahendamise nädalana. Kuid lisaks tööle on ju reedel ka meie Kodumaa taasiseseisvumispäev ning seda on kõik oodatud tähistama vanatehnika varjupaika, kus saame meiegi osa võtta üle-eestilisest ÜHTELAUMISEST. Tulge siis enne 20.00 kohale, laulame ja pärast peame väikese simmanigi maha. See kutse muide ei ole ainult meie valla rahvale, sest vaatasin, et meie maakonnas vaid 4 kohta ongi, kus seda teha ja ka teiste valdade rõõmsad inimesed on oodatud.
Praegu veel vallamajas üldiselt puhkuste aeg ja jagame asju 4-5 peale, kuid loodan, et saame kenasti hakkama.
Kaunist suve lõppu ja järgmine lugemine siis 20. augusti hommikul :)
Päris hea oli üle pika aja blogi kirjutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar