esmaspäev, 30. august 2010

Miljon masinat oli kohal

Olgu olgu. Tegelikult oli sel nädalavahetusel Järva-Jaanis ligi 100 isetehtud masinat või seadeldist. Kohalikud ilmselt on kõik toimund üritusega kursis, kuid kes millestki ilma jäi, siis saab seda vaadata järgmistest uudisklippidest ETV, Kanal2 ja TV3 alates 8.20. Vist seni ainus Järva-Jaani üritus, mida kõik telekanalid on kajastanud. Nii päevane kui õhtune osa läksid väga korda ja siinkohal suured kiidusõnad Tuvele ja tema meeskonnale, sest tean, et taustajõud on tal samuti väga kõvad.
Sel ajal kui rongkäik toimus olin ise jalgpalli mängimas. Peale mängu sai tehtud ka see ajalooline pilt, sest ei mäleta mil nii suureskoorilise võidu oleks teeninud. Kahjuks jah tuli võit ebavõrdses heitluses, kus vastasmeeskond oli Valgast kohale tulnud vaid 7-kesi. Meil said aga enamus meestest jala valgeks ja mäng oligi rohkem trenni eest. Nüüd on kolm võitu jutti saadud ja loodetavasti saab jätku ka sel nädalavahetusel võõrsil Põlva vastu.
Pühapäev oligi puhkepäev ja lõppes India filmiga kinomuuseumis. Natuke äkitselt küll lõppes film, aga vahva oli ikka.
Tänane päev ei alanud veel töökoosolekuga. Selle taastame järgmisest nädalast, kuid töiselt siiski. Enne lõunat läksime Tuvega ühte tuleviku teemat arutama siseministriga ning kuigi midagi väga lõplikku ei otsustatud, siis positiivse kogemuse saime küll. Ehk on härra Pomerantsi varsti ka meie vallas näha. Teemaks on Eesti tuletõrjemuuseumi tulevik.
Lisaks sain teada sellise huvitava asja, et Järva-Jaani Tuletõrjeseltsi ennetustöö projekt on saanud Swedbanga annetuste projektiks, kuid rahvas ei teagi sellest suurt midagi. Annan oma panuse teavitamisse. Vaadake projekti kohta infot SIIT.
Homme on lasteaia 15. sünnipäev, kus saab suisa kaks korda käia. Kõigepealt vallavanemana ning siis esinejana.
Kolmapäev on 1. september ja Tarkuse päev ning toimub kooli ava-aktus, kus ka ehk paar tarka sõna ütlen.
Neljapäeval toimub Paides kodanikuühiskonna teemaline arutelu, kuhu ka üritan jõuda.
Reedel on valda külastamas põllumajandusminister, kes tahab lihtsalt siinse eluga ennast veidi rohkem kurssi viia. Põhjusi võib ilmselt leida ka järgmise aasta kevadest.
Laupäeval on huvitav üritus Pitkade sünnikodus Ansomardil, kus toimub kõnekoosolek. Olete kõik 14.00 sinna oodatud.
Sellest oleks võinud muidugi ka neljapäeval rääkida, aga no saategi juba nädalat planeerida.
Kes tahab midagi veel vallalehes avaldada, siis selle nädala jooksul on veel võimalik saata artikleid aadressile arendus@jjaani.ee. Mulgi üks artikkel tehtud ja paar tükki peaks veel tulema.
Jõudu ja teadke, et varsti on kõik uus (septembrikuus....)

2 kommentaari:

  1. Mis kodanikuühiskonna teemaline arutelu? Mul on nüüd segadus. Kas ei olnud nii, et esmaspäeval on üks ja järgmisel neljapäeval on teine...?

    VastaKustuta
  2. Kui huvi on, siis ma võin teha vallalehte lühikokkuvõtte oma ülikooli seminaritööst. Uurisin kohaliku elu kajastamist Järva Teatajas enne okupatsiooniaastaid (1918-1935). Kusjuures Järva-Jaani oli Paide ja Türi järel enim mainitud koht, ja väga tihedalt Türi kannul. Kui selline teadusartikkel huvi pakkub, siis võib märku anda :-P

    VastaKustuta