neljapäev, 14. oktoober 2010

Vabatahtlik on hää olla

No vähemalt minu meelest kehtib ikka see vanasõna, et andmisrõõm on see kõikse suurem ning head teha on alati mõnus tunne. Vabatahtlikust tööst kirjutas hiljuti pikalt Rainer Eidemiller Järva Teatajas ning kogu Järvamaa Vabatahtlike keskuse tegevuse kohta saab lugeda SIIT. Meie esimene selle egiidi all toimuv üritus leiab aset järgmisel laupäeval, 23. oktoobril, kui alustame Järva-Jaani kogukonnakeskuse loomisega aadressile Pikk tn 45. Kell 10.30 on kõik hea tuju, kinnaste ning töötahtega oodatud. Lisaks võtke kaasa häid ideid. Peale mõnetunnist tööd sööme talgusuppi, saame ülevaate Vabatahtlike keskusest ja P.A.I.-dest. Loodame rohket osavõttu. Lisaks töötegemisele saame ka üldiseid näpunäiteid kuidas maju renoveerida.
Sellest nädalast niipalju, et naabervallas on tüli vist lahti. Käivad jutud selle ümber, et kas vallavanem Aldo jätkab või ei. Põhjustena on toodud nii maade küsimust kui ka naabritega läbisaamist. Ei saaks öelda, et me ei saaks läbi ja spordivaldkonnas oleme ju koostöödki alustanud, kuid eks see kooli teema on mingit mõju ikka avaldanud. Eks näis mis saab, kuid selge on see, et ega uut ja paremat ka lihtne leida pole. Jõudu neile.
Eile ja täna otsisime JOL-i liikmetega taas tõde, et kas koostöö on edasiviiv jõud või ei. Saime ATAK-i koolituse sel teemal. Väga huvitav oli ja mõned paremad pärlid on Triin oma blogis ka välja toonud.
Tänase päeva lõpuks kui alles oli jäänud nelja omavalitsuse esindajad saime kirja ka esimesed kolm sammu kuidas edasi minna. Esimene neist on konkreetsete teemakomisjonide paika panemine koos ülesannete ja vastutajatega, sest seni kui erinevad valdkonnad on juhatuse liikmete vahele kaootiliselt jagatud, ei tule sealt ka tulemit. Seda hakkame juba järgmise nädala kolmapäeval tegema. Üldiselt oli võtmesõnaks ühine taustinfo, sest alles siis saame me alles võrreldava lähtepositsiooni, kust ühisel jõul edasi minna.
Reedel, 15. oktoobril tähistatakse Ülemaailmset Maanaiste Päeva, mille eesmärk on
väärtustada maal elavaid naisi ja kutsuda ellu tegevusi nende ettevõtmiste
toetamiseks.
Ülemaailmne Maanaiste Päev sai alguse 1995. aastal, mil Pekingis aset
leidnud ÜRO Naistekonverentsist osavõtnud tulid välja ideega hakata
rahvusvaheliselt tähistama maanaiste tegemisi.
Meil tähistatakse seda pühapäeval 17. oktoobril kell 14.00 Karinu külamajas ning kell 15.00 toimub seal teatrietendus "Naine on ka inimene" Sargvere näiteringilt.
Elagu maanaised.
Homme osalen Paides kaugtöö teemalisel infopäeval. Laupäeval alustab korvpalli mudaliiga ja ehk jõuan ka Karedale omadele appi. Pühapäeval plaan puhata. Tegelt oli plaan ka järgmisel nädalal natuke puhata, aga peab selle vist edasi lükkama, sest märkamatult on peaaegu igasse päeva tekkinud mingi kohtumine.
Kui kedagi paneb imestama, et mis kaevamine Pikal tänaval toimub, siis on see kurikuulsa ESTWIN fiiberoptilise ülimegakiire andmesidevõrgu paigaldamine, millest küll vist esialgu elanikud ei saagi väljundit, kuid loodetavasti see olukord ei kesta kaua.
Varsti on tulemas ka koolivaheaeg ning noorteklubi kuulutas välja projektikonkursi selle sisustamiseks. Nimelt saavad noored ise ürituse välja mõelda, saada toetuse ning seejärel see ellu viia koos Vootele abiga. Infot noorteklubi kodulehelt.
Lisaks on hea meel, et noortekeskuses on lisaks muudele ringidele käima läinud fotoring Andrus Kopliste eestvedamisel. Info noorteka kodukal.
Andrus on teinud hiljuti ka ühe toreda video, kus näha sügisene Järva-Jaani. Nautige värvilist sügist seni kuni seda on. Ega vist väga olegi enam, sest akna taga hakkas just selle aasta esimene lumi alla tulema.
Midagi oli nagu veel meelel, kuid küll siis räägin kui meelde tuleb. Olge vaprad

3 kommentaari:

  1. Veidi infot veel siit: http://weissenstein.blogspot.com/2010/10/talgud-jarva-jaanis.html

    VastaKustuta
  2. Olles 5 aastat veebirakenduste vallas töötanud, siis hirmsasti riivab silma, kuidas see video on liiga lai ja läheb "üle ääre". Tõmba nõksu väiksemaks seda, usu mind, ilusam on :)

    VastaKustuta
  3. MIks just Pikk tn 45.See ju eravaldus.???

    VastaKustuta