esmaspäev, 15. november 2010

Kuldne esmaspäev

Kui tavaliselt on esmaspäevad sinised, siis mul on küll täna lust seda sissekannet teha, sest häid uudiseid kohe mitu tükki.
Esiteks läks reedene isadepäevakontsert väga korda ja alguse on saanud üks armas traditsioon. Etteasted olid vahvad ja isadel oli mida vaadata. Lisaks toimus ka "Meie paps 2010" valimine, kus seekord oli 5 kandidaati. Graveeringuga lipsunõela pälvis teenitult Vello Kolnes. Teised kandidaadid olid Allar Arusalu, Meelis Mändla, Alvar Jullinen ja Rainer Kellner. Aitäh korraldajatele.
Nädalavahetusel toimusid Tamperes maailmameistrivõistlused sangpommis. Taas saame uhkusega öelda, et meie keskel on maailmameistrid. Kuldar Kark võitis oma vanuse ja kaalukategoorias ning Kalle Puss tuli koguni kahel alal maailmameistriks. Saima Saar pidi seekord leppima teise kohaga, kuid kiidusõnad on nad kõik väga ära teeninud.
Täna tunnustas maavanem tublisid politseitöötajaid. Margus Vaas teenis ka teenetemärgi ning teadaolevalt on ta kõige pikema staažiga politseiametnik, kes on töötanud ühes vallas. Jaanuaris saab juba 20 aastat täis.
Tänane üks headest uudistest tuli postiga. Nimelt saime KIK-ilt umbes aasta tagasi saadetud projektimuudatusele vastuse ning see on positiivne. Kui esialgu tundus, et 2010 aastal on projekt lõpetatud, siis reaalsus on see, et mõned instantsid ikka jahvatavad ja menetlevad aeglasemalt kui me loodame. Nüüd võib reaalsus olla see, et kui hange läheb edukalt siis lüüakse keset talve kopp maasse. Aga ehk on tänapäeva tehnika juba selline, et talv ei tekita väga suuri probleeme.
Vat sellised positiivsed uudised nädala alguseks.
Reedel käisin ka Väätsa Prügila 10. aastapäeva tähistamas ja sain ajalooga paremini kurssi. Viimase esitlusena oli tehtud valmis pikk slaidiprogramm kogu prügimajandusest ja see oli midagi, mida võiks kõik näha. Läbi hea huumori oli jäätmekäitlus puust ja punaseks tehtud.
Sel nädalal olen kaks esimest päeva kabinetine ning kolmapäeval läheme koos teiste omavalitsusjuhtidega kolmeks päevaks Soome, kus tutvume MINWA projekti raames erinevate puhastusjaamadega ning õpime Soome näitel paremini toimetama ses valdkonnas.
Neljapäeval siis ilmselt sissekannet ei tule. Üritan ka seal läbi interneti saadaval olla, nii et mine tea.
Kuid jah reedel siis alustab veiniklubi ning Karinu külamaja tähistab oma esimest sünnipäeva. Kõik oodatud lustima sinna.
Laupäeval on jalgpallurid Türil turniiril ja kossuvennad Aravetel mudaliigatamas.
Muide tänane (16. november siis juba) päev on mulle esimeseks verstapostiks vallavanemana töötamisel. Täpselt aasta tagasi oli mul esimene tööpäev. Mõtlen, et kas oleks paslik teha ka väike küsitlus inimeste rahulolu osas. Ega see vist tükki küljest ära ei võta, kuid ehk annab ikka mingi signaali minu toimetamiste kohta. Nii et hinnake tegevust skaalal nagu koolis tehti.
Olgu siis. Kuuleme peagi, kuid lõpetuseks peab tõdema, et järva-jaanikas on ikka hea olla küll.

1 kommentaar: