reede, 25. märts 2011

Valdade liitmine-lahutamine

Tänases Järva Teatajas oli artikkel valdade liitumisläbirääkimiste kohta Paidega. Selgituseks igaksjuhuks nii palju, et mingit liitumist kohe ei hakka kindlasti tulema ja midagi vallarahva seljataga ära ei tehta. See on see koht, kus kuulataksegi ära, mis oleks liitumise plussid-miinused ning kui plusse on väga palju, milles ma natuke kahtlen, siis hakkame seda ka kohapeal siin tõsiselt arutama. Praegu paraku pole aga ka Türi liitumise kohta selgeid positiivseid faktoreid toodud nii et usun, et parim tulemus, mis siin saab olla on see, et vallad ja linn teevad tihedat koostööd erinevates valdkondades.
Antud kontekstis on hea meel tõdeda, et haridusvaldkonnas oleme Ambla vallaga jõudnud sinnamaani, et oleme leidnud võimaluse siin piirkonnas gümnaasiumihariduse andmise säilitamiseks. Uudis ja Raidi kommentaar Kuma.fm kodukal Eeltööd oleme piirkondlikus hariduskomisjonis teinud ning kooli õppealajuhatajad on ka sisulise poole pealt eeltööd teinud. Mõte on siis selles, et juriidiliselt jätkaks 2012 aasta sügisest üks gümnaasium, kahe õppekoha (J-Jaani ja Aravete) ning kolme õppesuunaga. Just see viimane on nõudena sisse kirjutatud Põhikooli ja Gümnaasiumiseadusesse ning üksinda ei õnnestuks meil seda kuidagi täita. Nüüd tuleb teha korralikku eeltööd, selgitustööd, koostööd ning loodetavasti tagab see edaspidi gümnaasiumile rahulikud ööd. Jõudu meile kõigile ja vallarahvale head kaasamõtlemist ja ütlemist. Antud juhul näen ma head võimalust gümnaasiumihariduse jätkamiseks ning veelgi kvaliteetsemaks muutumist. Meil tuleb see järgmise nädala volikogus arutlusele
Muudest selle nädala sündmustest niipalju, et teisipäevane vallavalitsuse istung läks normaalselt. Lasteaia vana osa fassaadi renoveerimise ja küttesüsteemi renoveerimise hanke võitis Tafrix, ehk kes praegugi töid teeb, nii et saavad ühe valuga järjest panna. Samuti selgus Piibe mnt kergliiklustee projekteerija, kuid meelde see kohe ei tulegi. Hommikupoolsel ajal õnnitlesime JOL-i ehk siis sisuliselt iseennast 16. sünnipäeva puhul. Kinkisime JOL-i kantseleisse kabe. Esimene matš Imavere vallavanemaga lõppes 2-1 minu võiduga. See oli magus, sest kahel aastal on just tema see olnud, kelle järel olen talimängudel teiseks jäänud.
Teisipäeva õhtul käisin Paides ka jalgpalli vaatamas ja hea meel oli olla tunnistajaks Paide linnameeskonna ajaloo suurimale võidule. 4-1 võideti Kuressaaret ja meie poistest Kõll ja Vanna olid põhimehed.
Kolmapäeval toimunud infopäeval anti teada, et Järva-Jaanis on juba tegelikult ülikiire interneti võrk olemas, kuid nüüd seisab selle võimaluse pakkumine operaatorite taga ehk meie puhul peaks Elion enda teatud aparatuuri timmima ja saaks meilgi näiteks Digi-TV videolaenutust kasutada ja miks mitte ei võiks selle baasil tekkida siia mõned IT firmad. Ilus liitlause tuli :)
Edasi osalesin spordinõukogus, kus räägiti uutest rahastamiskriteeriumitest, mis puudutab maavalitsuse kaudu liikuvat raha. Uus kord võetakse varsti vastu ja siis spordiklubid saavad toimetama hakata.
Eile õhtul käisime kolme jalkapoisiga Türil, kus saime jalgpalli äärekohtuniku algkursuse, sest ka sel aastal peab olema igal kodumängul üks kohtunik koduvõistkonna poolt. Sel aastal proovime siis noortega hakkama saada.
Täna osalesin Paide haridusstrateegia (tegelikult on sel pikem nimi) huvihariduse töögrupi koosolekul ja osalesin seetõttu, et teemaks oli sport. Aastaks 2016 soovitakse saada sinnamaani, et maakonna kõikidel lastel oleks võrdsed võimalused huvihariduse, sh spordiga tegelemiseks. Kuidas see reaalselt välja kujuneb, arvestades KOVde erinevaid võimalusi, seda päris hästi ette ei kujuta, kuid teatud osas on kokkuleppeid kindlasti võimalik teha.
Täna käisin ka esmakordselt Kuma raadios muusikat valimas. Nimelt rockitunnis rääkisime Mati Palmetiga selle laupäevasest suurüritusest Kevadrockist ning vahemuusika oli minu valida. Kuulda sai PD-d, KULO-t, Metallicat, Marilyn Mansonit, Ultima Thulet, Kosmikuid ja Serj Tankiani. Nii, et laupäeval kõik Kevadrockile (hakkan ennast vist juba kordama).
Homme hommikul olen Paides notaris ja seejärel Väätsal toimub JOL-i üldkogu, mille kohta on info siin.
Laupäev on rokkimise päralt ja pühapäeval toimub meil jalgpalli sõpruskohtumine Koeruga Paides. Lisaks toimub kultuurimajas eakate esimese kvartali sünnipäevalaste pidu.
Ja nüüd midagi huvitavat. Teatavasti on Järva-Jaani fotokonkursi esimene tähtaeg 1. aprill. Kuid, kel veel pole vinget märtsi pilti, siis toimub sel pühapäeval kell 17.30 FOTOJAHT. Sõbrad ja fotokad ühes ning hetke tabama.
Ja tänasest ilmast nii palju, et minumeelest oli see taas midagi sellist mida enne pole nähtud. Vähemalt ma pole kogenud sellist olukorda, kus Paide-J-Jaani teel oleks ilmaolud ca 10 korda vaheldunud. Päikesepaiste vs tuisk, kus nähtavus max 10m. Lisaks lumepöörised põldudel. Väga huvitav kogemus.
Aga loodame, et lumi hakkab ikka minema kuid aeglaselt, sest liigselt kiirustades toob see endaga hulga pahandusi kaasa.
Kaunist aega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar