reede, 3. juuni 2011

Do, Re, Mi

Kooli olümpiamängud olid toredad ja lapsed rahul. Nii vähemalt jäi mulje ning kogu üritus lõppes ühise veesõjaga, nii et lust ja sport käsikäes. Jalgpallis tulid mõlemad võistkonnad piirkonnas teiseks. Ehk suudame järgmine aasta ikka Koerule ära teha. Trenni peab muidugi kõvasti tegema.
Eile Karinu koosolek läks rahulikult. Küsimusi tekitas uudis, et ETV uudistes öeldi, et Karinu järv polegi enam avalik supluskoht. See on väike arusaamatus ja reaalsus on see, et võetakse nii veeproove kui hoolitsetakse ranna ümbruse eest nagu siiani.
Info korras ja üleskutsena ka kõikidele teistele on see, et pühapäeval toimub kell 11.00 jalgrattamatk Karinu külamaja eest ning sihtkoht on Metsamõisa, kus vaadatakse Priit Adleri eestvedamisel mõisa koht üle ja peetakse piknikku. Suurtele on pikniku tasu 2 eurot, alla 10 a tasuta. Võtke ühendust Viive 58172567 või Aimega 56490522.
JOL juhatusest miskit konreetset ja eredat välja ei oska tuua. Peale seda lendasin Paide kultuurikeskuse nõukogusse, kus räägiti Paide kontserdimaja arengutest ning Paide kultuurikeskuse arengukava tegemisest. Ilmselt sellest viimasest sõltub päris palju.
Täna osalesin ka vee-ja kanalisatsiooniprojekti töökoosolekul, et asjaga kursis olla. Töö käib graafiku järgi ja praegu sujub. Loodetavasti lähevad tööd kärmelt ja valutult.
Peale lõunat sain kokku Elioni meestega, kes selgitasid uue EstWin-i põhimõtteid. Ise olin sellega kursis ja ehk tuleb väike selgitav jutt ka valla lehte. Nimelt tahtsid nad hajutada seda meediakära, et igasse talumajja jõuab ka nüüd ülikiire internet. Seda ikka päris ei juhtu. Kiiremad kasusaajad on alevi ja Karinu inimesed, kellele peaks lähiajal saadaval olema Elioni täispakett läbi olemasolevate liinide ning läbi mobiilimastide paraneb ka mobiilse interneti levi.
Sel nädalal on ühe konreetse kopatööna tehtud ka Võllaste juurepääsu tee süvend Kalda tänava garaažide poolt nagu planeeringki ette nägi. Nüüd on paras aeg mõtlema hakata talve peale ja radade ettevalmistamisele.
Homme hommikul kell 8 osalen viimase koolipäeva aktusel Gümnaasiumis ning seejärel lähen Paidesse Järvamaa arenguleppe iga-aastasele koosolekule.
Õhtul liikumispeo peaproov.
Laupäeval osalen Ants Nurmekivi jooksul ja loodan, et seda teevad ka paljud lugejad, sest siinkohal pole oluline tulemus, vaid vanameister Nurmekivi austamine. Kohtume rajal.
Õhtul muidugi liikumispeo põhi-etendus. Okas mulle kurku :)
Pühapäeval lähevad Järva-Jaani noored Türile ja veel on vabu kohti, et sellest vahvast päevast osa võtta. Kell 11 on buss platsi peal ning kuigi osavõtutasu on 3 euri, tuleb lapsel tasuda vaid 1 euro. Ülejäänuga toetab vald.
Ise osalen osaluskohvikus, kus räägitakse noortest ja vabatahtlikkusest.
Õhtul läheme jalgpallimeeskonnaga Tallinnasse, et Wismari staadionil Ühinenud Depoodele säru teha. Kellel aega, siis kell 17.00 võib kaasa elama tulla sinna.
Esmaspäeval läbib Järva-Jaanit üks huvitav seltskond. Kultuurne motobande teeb Olerexis peatuse ja kõik jalgratastel noored saavad endale tasuta helkurvesti ning lisaks oma lemmikult autogrammi. KUULUTUS.
Tegevust rohkem kui küll. Kaunist nädalalõppu hää lugeja

2 kommentaari:

  1. Oh jah, jälle see jeeelioni teema.. Igasse talumajja Elioni kiire internet ei jõua aga see ei tähenda veel seda, et ta sinna mingi teise teenuspakkuja abil ei jõua/jõuda võiks kui soovi on. Juba mitmeid kuid saab J-Jaanis ja ümbruskonnas talumajja kiiret 10MBit/10MBit ühendust edukalt õhu kaudu. Tehniliselt on võimalik saada ka kiiremaid ühendusi. Jäädes lootma oma talumajja Elioni või kellegi teise veetud optilist kaablit võite jäädagi ootama.

    VastaKustuta
  2. Täienduseks ütleks veel seda, et rahval ei tasu käed rüpes oodata ja loota, et Elion ise teile koju ülikiiret pakkuma tuleb. Tuleb endal ärksam olla soovi avaldamisel! J-Jaanist isegi palju väiksemates asulates kuhu optika veetud saavad inimesed ülikiiret juba kasutada. Ehitamised sõltuvad otseselt soovijate arvust konkreetses majas või piirkonnas. Kui soovijaid registreeritud pole, siis keegi seda teile ehitama ka ei hakka. Soov avaldamata jätta on aga täielik rumalus, kuna ülikiirel hinna vahet 10X kehvema vasepaaril jooksva teenusega peaaegu et polegi. Milleks maksta mingi 12MBit/1MBit ülikiirega sama raha? Niiet, olgem ise agaramad paremat teenust küsima!

    VastaKustuta