teisipäev, 11. oktoober 2011

69

Kui pealkirjas toodud number teeb osadele inimestele head meelt, siis nii on see ka minu puhul. Nimelt oleme täna avaldatud kohaliku omavalitsuse üksuse võimekuse indeksi tabelis tõusnud 81. kohalt 69-ndale. See tähendab siis 2010 aasta andmete põhjal. Maakonnas on kõrgematel kohtadel veel Paide linn (19.), Türi vald (28.), Ambla (48.), Albu vald (59.), Imavere (67.). Napilt jääb seljataha Koeru (71.) ja Väätsa (74.). Sellest tabelist ei saa väga lõplikke järeldusi teha, kuid kui üksikuid näitajaid vaadata, siis saab väga hea ülevaate küll. Ei hakka siin pikalt lahti arutama seda, sest see oleks liialt mahukas ja ilmselt ei oskaks ma kohe ka õigeid üldistusi teha. Parem lugege ja vaadake jooniseid ise. Kohati oleme ühtlases massis, mitmete näitajate poolest kerkime kenasti positiivselt esile, kuid on ka näitajaid, kus on kõvasti arenguruumi. Mis siin ikka, vaadake ise SIIT.
Tagasivaade nädalavahetusse. Tiina Idavainu jooks läks suurepäraselt. Ilm oli hea, rahvast oli palju ning meelolu rõõmus. Rada oli vaheldusrikas ja nõudis kogu tähelepanu kohati, sest purded ning juurikad olid libedad. Oli nii tillukesi kui hallipäiseid jooksjaid ning lisaks hulk kepikõnni harrastajaid. Ise sörkisin ka 6 km läbi. Järgmisel korral peab ka vist kiibilugeja appi võtma, sest rahvast juba nii palju. Vägev.
Sörkisin seetõttu, et jõuda korvpalli mängima. Mudaliiga esimesele mängule ei jõudnud, kuid teisele ikka kuidagi sain. Küll poole pealt, aga omad punktid viskasin ära. Kahjuks meeskonda see kaotusest ei päästnud.
Õhtul Kareda valla sünnipäeval oli tore näha hulka tublisid inimesi, kes on andnud ja andmas suurt panust naabervalla hüvanguks. Palju õnne veelkord. Loodan, et õnne on, sest kingituseks viidud raamatu vahel oli ka üks tähtis paber, mille asjalikkus selgub kolmapäevases lotosaates. Ehk näkkab.
Pühapäevane jalgpall FC Levadia III vastu läks rahuldavalt. Kuigi meil olid väiksed koosseisuprobleemid, siis suutsime ikka 1-1 viigi välja võidelda ning lõplik tõde selgub sel nädalal Kasekoplis. Nädalalõpuks lubas juba lund, nii et tuleb tõeline möll. Vastased olid suhteliselt ülbed ja lambist jalga löömine polnud nende jaoks võõras. Tegid mulle ka komplimente. Hüüdsid Tarzaniks. Võtsin seda kui komplimenti, sest mind nad kartsid. Eks tuleb sel nädalal neile džunglireegleid siis selgitada.
Tänane päev läks tempokalt. Kui enne lõunat olin majas, siis pealelõunat veetsin ligi neli tundi Kaarukal, kus JAP-i juhatuses sai uue aasta plaane tehtud ja hindamiskorda ning muid dokumente korrigeeritud.
Homme (teisipäeval) käin notaris ära ja katsun jõuda ka Kultuurinõukoja koosolekule. Lisaks on õhtul Järva Kilva esimene etapp, kust sel aastal taas tarkust juurde tahame saada. Kutsun üles ka teisi sellest osa võtma. Ei tasu karta, sest seal on tõesti oluline osavõtt. Türi Dracula on muidugi teistest peajagu üle, kuid teised on sellised tavainimese mõõtu.
Kolmapäev-neljapäev on rahulikumad ja ilmselt katsun hakata vaikselt valla-eelarvet pusima, sest kaugel see uus aasta siis enam on. Aga oleme ennegi neid rahulikke päevi näind, mis pöörasteks ära lähevad.
Ärge siis külmal tuulel laske ennast läbi tõmmata ja olge reipad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar