reede, 14. oktoober 2011

Positiivsel lainel

Kuigi on sügis käes ja päevad järjest lühemad ning ilm sant, siis tegelikult oleneb tuju ju ikka meie mõtteviisist. Võime olla positiivne on kindlasti voorus, kuid kõik kahjuks seda ei oma. Härra regionaalminister eile Foorumi saates oli küll kõike muud kui positiivne. Jäi mulje, et ainult valdade liitumine on inimestele hea ja nii peabki minema. Viime teenuse inimestest kaugemale ja küll nad rõõmsamaks lähevad. Eks haldusreformi juures on nii palju tahke, et nende kõikide analüüsimine käib kellelegi üle jõu. Foorumi saates oli ka küsimust, et kas oled rahul oma omavalitsusega. Ca 70 % vastas, et ei ole. Et natuke ka Järva-Jaani valla kohta teada saada, siis püstitangi väikse küsitluse siin ka. Vastake ausalt.
Kui räägitakse elust maal, siis põhiteema on töökohad. Hetkel on hea meel, et meie ettevõtete struktuurid on suhteliselt stabiilsed ning on näha ka positiivseid märke. Kuksemal on valmimas autoremonditöökoda ja tänu sellele on ka üks lagunev hoone korrastatud. Sel nädalal alustati Toidutare fassaadi soojustamist ning ehk jõutakse sel aastal ka katus ära vahetada. Sisuline tegevus on hetkel veel vist lahtine või vähemalt ma pole päris kursis. Konservitsehhi osas on ka jutud liikumas, et läheb seal tegutsemiseks, kuid eks aega näitab. Tean ka, et Valges poes tegutsemise vastu on huvi tuntud. Loodetavasti on veel aktiivseid inimesi, kes tahavad erinevatel aladel ennast proovile panna. Kõige värskem investeeringuvõimalus on endine sidehoone bussijaama kõrval. Hoonel on olemas ka renoveerimisprojekt, nii et ka mõtlemiskoht. Omalt poolt katsun ka infovahendajana kasuks olla. Ka kutsekooli osas võib lähiajal toimuda väiksed muutused, kuid veel konkreetset midagi pole.
Töönädalast rääkides, siis see on suhteliselt tagasihoidlik olnud. Teisipäeval käisin notaris ja kultuurinõukojas. Eile oli rahulik päev ja eraldi võib välja tuua selle, et ilmunud on värske Jaani Teataja number, millel ma Paides järgi käisin.
Täna oli mõningane paberiliigutamine ja suhteliselt majasisene tegevus. Uurisin ja võtsin pakkumise, et kui palju maksab varustus suusaradade tegemiseks. Kokku ca 17000 euri. Peab plaanima hakkama igaljuhul ja projekte kirjutama.
Täna oli koolis lastevanemate koosolek, kus ühe teemana oli narkootiliste ainete kasutamine ning ära tundmine. Ka tänane JT-s oli vastavasisuline artikkel. Suurim murekoht on mokatubakas, mis levib päris kiiresti, kuid mille kasutamist paljud täiskasvanud ei oska ära tunda. Loodan, et täiendavast infost on kasu, sest tegemist on uimastiga, mis küll kopse ei kahjusta, aga mujale sedavõrra hullemini mõjub. Punnis huuled on peamiseks tunnuseks.
Homme on rahulik ning taas vallasisene päev.
Laupäeval on puhkepäev.
Pühapäeval on aga toimumas selle aasta tähtsaim jalgpallimäng, kui kohtume teist korda Tallinna FC Levadia III-ga. Esimene mäng jäi 1-1 ning liigas püsimajäämiseks peame kas 0-0 viigi tegema või võitma. Karm mäng tuleb, nii et fänniarmeed on oodatud. Vastu pakume teed ning loosime ka välja auhindu, sealhulgas Sportlandi kinkekaardi. Näha saab ka legend Indrek Zelinskit, kes vastaste treeneriks on.
Üldiselt on sügishooaeg ilusti käima läinud. Kultuurimaja on rahvast täis, võimlas tegevust jätkub ja nii noored kui vanad treenivad. Muide pühapäeval lähevad meie saalihoki naised Järvamaa meistrivõistlustele. Esimest korda küll, kuid usun, et medalid tuuakse ära.
Muide peagi saab pool aega läbi sellest ajast kui võimul on valimisliit Järva-Jaani heaks. Teeme sel puhul ka väikse kokkuvõtte seatud eesmärkide täitmistest.
Lugemiseni

3 kommentaari:

  1. Anonüümne ettepanek!!Need ,kes rahul ei ole eluga meie vallas,võiksid seda mõne sõnaga põhjendada,siis teaks kust otsast mida parandama v muutma hakata.Vanasõnagi ütleb,et kus viga näed laita,seal tule ja aita.NB!!!Loomulikult pori pilduma pole otseselt mõtet siin hakata,see ei paranda asja.Tänan.

    VastaKustuta
  2. Õnnitlused jalgpallimeeskonnale!

    VastaKustuta
  3. II anonüümne ettepanek! Need, kes väga rahul on võiks ka teistele motiveerivaid põhjendusi panna!
    Tänan.

    VastaKustuta