teisipäev, 17. aprill 2012

Postitus

Eelmises postituses võibolla liiga hoogsalt lubasin palju lugemist, kuid vaatame, mis siis välja tuleb.
Eelmise nädala juurde tagasi minnes, nagu ikka, siis kõigepealt teisipäevast, kui toimus kolme valla haridustöörühma koosolek. Kuigi oli ka selliseid meeleolusid, et peaks ootama ära haridusministeeriumi ja valitsuse lõplikud otsused, siis valdav meeleolu oli see, et oodata pole siin midagi, tegutseda tuleb. Ja nii ongi juba järgmisel nädalal taas töörühma koosolek, kus ühiste plaanidega edasi tegutsetakse. Selle koosoleku suurim võit oligi see, et saime selge seisukoha kõigilt osapooltelt, et võitleme ühiselt õige asja nimel. On kuulda, et üle Eesti mitmes kohas lüüakse seljad kokku ja ega muudmoodi vist saagi.
Kokkola kiirvisiit läks nii nagu pidigi minema. Saime kokku sealse ettevõtluskeskuse juhtidega ning tutvustasime nii Järva-Jaanis toodetavaid tooteid kui ka siinseid investeerimise võimalusi. Kohese tagasisidena saime seda, et mõningad mõtted tekkisid seoses impordiga. Näiteks on Kokkolas Soome suurim piimandustööstus, kuid piimapulbrit impordivad Taist. Ehk on Järva-Jaani hoopis mõistlikum koht, kust seda teha. Orina farmi kompleksi osas ka näidati suuremat huvi üles kui teiste objektide puhul.
Tutvusime ka kohalike ettevõtjatega, kes on tuntud üle maailma. Üheks oli kaatrite tehas, mille toodang on nii eksklusiivne, et odavamate ja väiksemate hinnad algavad ca 300000 eurost.
Kohtusime ka kohaliku turismikeskuse juhiga ning selle tulemusena sai kokku leppitud, et konkreetne proovigrupp on tulemas augustis siia üht paketti proovima, mis Järva-Jaani ja Järvamaa vaatamisväärsustest on kokku pandud.
Viimane eesmärk oli tutvuda kohaliku päästekomandoga ning seda sai samuti tehtud. Masinad on neil võimsad ja ka juhtimisüsteem operatiivne. Seal on ka väike reform läbi viidud ning natuke kokku tõmmatud eelarvet. Vabatahtlike süsteem on ka natuke teine kui meil. Andsime märku, et kui reformide tulemusena on masinapargist midagi välja jäämas, siis meie vabatahtlikud koostöös valla ning päästeametiga oleks valmis läbi rääkima.
Kokkuvõttes usun, et tolku oli ja selliseid konkreetseid, lühikesi ning sihipäraseid visiite peabki tegema, et tulemust saada.
Laupäeval käisin avamas Eesti Meistirvõistlusi sangpommi rebimises, kus meilegi medaleid tuli. Vägev oli see, et osavõtjaid oli üle ootuste palju, ligi 50. Ilmselt on peagi tulemused ka Järva Teatajas olemas.
Pühapäevane jalgpallilahing Tallinnas läks kehvasti, kui saime kuivalt pähe Raasiku Jokeri käest. Kurvem tulemusest oli see, et taas üks mängija sai pikaajalise vigastuse.
Eilne päev oli suhteliselt kiire. Lisaks tavapärasele nõupidamisele oli igakuine koolikoosolek ning päeva lõpus Järvamaa Spordiliidu juhatuse koosolek. Eelmisest nädalast olid mõned asjad ülesse kerkind ja sai nendega samuti tegeletud.
Linnuvaatluse õhtu oli eile muidugi keeruline, kuid hoolimata koledast ilmast oli üle 20 vapra linnu ja tervisehuvilise kohal. Lisaks jalutusele tehti ka teoreetiline osa. Kuna väljas linnulaulu ei kuulnud, siis kuulati seda plaadi pealt.
Täna käisid külas ja meie valla tegemistega tutvumas Pärnumaa arendustöötajad, kelle seas oli nii maavalitsuse esindajaid, vallavanemaid kui ka teisi asjalikke inimesi. Rääkisin neile vallas vastu võetud planeeringutest, tehtud ja tegemisel olevatest investeeringutest ning tuleviku ideedest. Vastasin ka küsimustele ning kuna aeg oli lühike ja tutvuda taheti ka vallas asuvate vaatamisväärsustega, siis Tuve eestvedamisel käisime kinomuuseumis ja vanatehnika varjupaigas. Jäädi vist rahule.
Täna allkirjastasin ära lasteaia mänguväljaku ehitamise lepingu, mille kohaselt peaks 1. juuniks (lastekaitse päev) lasteaial olema täiendavalt atraktsioone natuke üle 7 tuhande euro ulatuses.
Et ka järve äärt arendada oleme teinud Eesti Võrkpalli föderatsioonile projekti, kus soovime korda teha ühe rannavõrkpalli platsi. Kuigi me 10 parema sekka ei pääsenud, siis kaks tükki valitakse välja rahva soovil, nii et olge hääd ja andke panus kas delfi EestiElu lehel või Facebookis. 7.maini on pikk aeg, nii et jõuate infot levitada ka oma tuttavatele. Olen tänulik kui teete seda.
Homme ja ülehomme olen tutvumas Läti-Leedu haldusreformi kogemustega ning kohtume erinevate omavalitsusjuhtidega. Paide linna eestvõttel on see aset leidmas. Ehk saame õppida naabritelt üht-teist, kasvõi nende vigade vältimist.
Reedel kohtun Avotermi esindajatega ning räägime nendega kaugkütte arengutest vinklite piirkonnas ning peale lõunat on väike nõupidamine krossiraja tuleviku osas.
Nädalavahetusest võib ära märkida, et toimub meie esimene kodumäng, kuid see toimub Paide kunstmurul kell 12, sest meil kohapeal oli eile alles lumi platsi peal. Kasekoplisse jõuame 20.mail ja selleks ajaks otsige kõik ergutusriistad üles.
Vaadates järgmist nädalat, siis siikohal teatan, et hakake juba 6-liikmelisi võistkondi kokku ajama, sest esmaspäeval on Jüriöö jooks. Kuulutus siinsamas. Tähtsaim on osavõtt ja rõõm liikumisest.
Praeguse seisuga tundub, et järgmine sissekanne tulebki esmaspäeval, sest neljapäeval ei jõua ning reedel pole väga kirjutada miskit. Eks näis, äkki on ka.
Olgu nii, näeme siis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar