neljapäev, 26. aprill 2012

Saskut oskad?

Teisipäevane mahlane päev oligi mahlane ja sisukas. Kolm ja pool tundi arutasime vallamaja rahvaga arengukava ning tegevused said enamvähem läbi käidud. Sai tehtud palju muudatusettepanekuid ja seda ka tänu sellele, et lähenemisnurga võtame natuke teise. Et kõiki niikuinii toimuvaid asju pole vaja kirja panna ja et tegevustel oleks mõõdetav tulemus. Mai volikogus peaks see minema esimesele lugemisele.
Vallavalitsuse istung läks üldjoontes sujuvalt. Sai antud nii raielubasid, kaevelubasid, sots-toetusi kui ka võetud erinevaid asju teadmiseks. Lisaks sain taaskord tõdeda, et valla peal võivad tänu teadmatusele tekkida arusaamad, mis ei vasta tegelikkusele, kuid kui otse küsitakse, siis on õnneks võimalik ikka tõde selgitada. Ehk siis taaskord ütlen, et kui on küsimusi, siis küsige ja ärge laske kahtlustel hinge närida.
Hariduse töörühma koosolek läks ka edukalt. Oleme jõudnud sinnamaani, et oleme välja töötanud ühise sihtasutuse põhikirja ning peagi läheb see volikogudesse puremisele. Selle loomine ei mõjuta kuidagi praegust olukorda, kuid loodetavasti annab meile võimaluse tulevikus koos ühiselt siin piirkonnas haridust anda. Aeg näitab kas on SA-d vaja rakendada või ei.
Eilsel KENK-i nõukogu koosolekul mingeid väga põhjapanevaid muudatusi asutuse tegevuses ette ei nähtud. Küll on hulk sotsiaalvaldkonna küsimusi ja teemasid, mis maakonna tasandil tahaksid arutamist saada, kuid konkreetset vastutajat pole. On see maavalitsus, JOL, keegi muu. Ilmselt tuleb miskine ümarlaua moodi asi tekitada, kus murekohad saaks tõtatatud ja ühiselt lahendusi otsitakse.
All-asutustega kohtumine oli asjalik. Koos pearaamatupidajaga selgitasime uut tekkinud olukorda seoses KOFS-iga (Kohalike omavalitsuste üksuse finantsjuhtimise seadus) ning seoses sellega muutunud eelarve menetlemist. Nelja aasta perspektiiv on vaja juba 1. juuniks teada saada. Päris kiire ja karm, kuid peab pingutama.
Spordiliidu üldkoosolekul said erinevad kohustuslikud otsused vastu võetud ja lisaks tutvusime selle aasta tegevuskavaga. Sel aastal, nagu varem olen ka rääkinud, on väga oluline valmis saada maakonna spordiarengukava ja ühistegevuse arendamine. Meie valla arengukavas on ka aastaid sees olnud spordistrateegia koostamine ning täna arutasime vallas ka seda teemat natuke. Ilmselt peagi on ses asjus koosolek kokku kutsumisel.
Tänane päev algas vallakodaniku vastuvõtuga, kellel oli väike arusaamatus kommunaalteenustega, kuid probleem saab lahendatud.
Volikogu istung kestis vaatamata lühikesele päevakavale ligi kaks tundi. Külas oli EMOL-i (Eesti Maaomavalitsuste Liit) tegevjuht Ott Kasuri ning ta rääkis selle organisatsiooni tegevusest ning viimastest uudistest valitsusega läbirääkimistel. Hea meel on selle üle, et kohalike teede hoolduseks mõeldud raha hulk järgmisel aastal suureneb veelgi. Oli juttu ka haldusreformist ning sõnum oli, et rohkem sisulist koostööd omavalitsuste vahel ning füüsiline liitmine polegi mõtekas. Lisaks oli tal veel kaasas hunnik dokumente, mis menetluses on.
Tegime ettepanekud ka Järvamaa arenguleppe muutmiseks. Täiendame seda haridusteemalise punktiga ja investeerimisvõimaluste tutvustamise tegevusega maakondlikul tasandil.
Lisaks andsime volikogu liikmetele infot selle kohta kuidas läks Kokkola visiit ning Läti-Leedu õppereis.
Homme algab päev Teenuse juhatuse koosolekuga, kus on päris mitmed küsimused vaja ära lahendada. Seejärel on kell 10 ettevõtjate ümarlaud, kuhu kõik ettevõtjad on oodatud. Peale lõunat tulevad külla Eesti Jalgpalliliidu esindajad ning teeme algust staadioni projekteerimisega. Võib juhtuda, et räägime isegi kahest staadionist, kuid eks näis.
Laupäeval on kell 12.00 Sasku võistlus pubis Õlle 31 ning samal ajal täidab alevit põrnikate sumin ehk Põrnikate klubi tuleb oma hooaega siia avama.
Lisaks osalevad samal ajal meie kolm noort lauljat Paides Laulukaare poolfinaalis ning loodetavasti saab neist keegi ka pühapäevasesse finaali.
Pühapäeval osaleme jalkameeskonnaga, kuhu seekord kuuluvad põhiliselt noored poisid, Paide Spring Cupil. Eelmisel aastal tulime kolmandaks seal.
Vaadates statistikat, siis peab tõdema, et igapäevaste lugejate arv on võrreldes talvekuudega vähenenud. Natuke üle saja lugeja päevas pole muidugi halb tulemus. Ei tea muidugi milles täpselt asi on, kuid kui on ettepanekuid, millest või mida rohkem tahaks teada, siis andke märku.
Tegusat nädalalõppu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar