kolmapäev, 27. märts 2013

Priius

Reedene esinemine, mida salajas hoidsin, toimus Imaveres. Sealse rahvamaja 15. aastapäeva üritus oli väga meeleolukas. Vähemalt sellist publikut ma ei mäleta juba ammu. Esimesest tantsust alates mõnus kaasaelamine ning lõpuks ka kordusloo esitamine. Vägev. Jõudu ja särtsu sealsetele tegijatele ning kohtumiseni tulevikus. Pilte näeb teadaolevalt Imavere Rahvamaja facebooki lehel.

Laupäeval sain perre uue liikme. Küll ainult nädalaks. Kui eelmisel aastal käis Grete-Liis vahetusõpilaseks Vormsil, siis nüüd võõrustame ise Kadrina neiut. Loodame, et keskkonna vahetus ning uued kogemused tulevad kõigile kasuks.

Pühapäeval käisid meie tantsijad Koolitantsu poolfinaalis ja hea meel on tõdeda, et Raudteejaama Swing sai ka finaali. Järgmisel nädalal siis taas pöidlad pihku.

See nädal alanud tempokalt. Eile käisime Andreasega Tallinnas, et Teenus paremale järjele saada ning eks näis, kas käigust oli kasu ka. Teenus on igaljuhul sihi võtnud ka korralikku turundust teha ja ehk toob seegi rohkem tulu.

Eile andsin üle paari nädala taas ka jalkatrenni noortele ning hea meel on, et poisse tuleb ikka juurde. 12 poissi olid õhinaga asja kallal ning isu on, lisaks 10 suurte trennis. Kui on veel poisse-tüdrukuid, kellel energiat üle, siis jalkatrennid ootavad. Kõrval siin ka spordiringide link.

Tänane päev oli maru tempokas. Algas lasteaia Ülle õnnitlemisega, kuhu ma küll natuke hiljaks jäin, kuid olulise siiski edastatud sain. Edasi toimus Türi-Tamsalu matkatee koostööleppe allkirjastamine.  Uudise välja andmisel tuli võtjaks jarva.ee (ilmumise aeg 12.00), järgnes kuma.fm (13.01) ning jt.ee (14.06). Kolm aastat tagasi sai koos Kareda vallaga seda kõvema häälega rääkima hakatud ning lõpuks on ka käega katsutavaid tulemusi tulemas. 18. august pange endale igaljuhul märkmikku juba kirja, sest siis toimub esimene suurem rahvamatk sellel marsruudil.

Täna oli ka Järvamaa arenguleppe VI töörühma koosolek, kus räägiti haldussuutlikkusest ning uuenduste elluviimisest. Ega ikka väga midagi uut ei tulnud ning võtmesõnadeks on ikka koostöö ja koolitused. Kui vaid neist aitaks, et Järvamaa laiali ei jookseks. Loodetavasti suudame koos midagi erksamat välja mõelda.

Homne päev ehk 27.märts on isamaaline päev, kus kõigil on soovitatud kasutada rahvuslikku sümboolikat ning sini-must-valget. Priiuse põlistamisega seoses on kõik suusaomanikud oodatud Pastoraadi parki, et ühiselt mõelda Eesti Vabariigile ning teha mõned suusaringid rajal, mis viib kultuurimaja tagant ka Vabadussõjas langenute mälestussamba juurde. Kel võimalik, võiks ka küünla kaasa võtta. Osalejatele ka kuum tee.

Töises mõttes on homme plaanis tegeleda aastaaruandega ning lisaks tuleb tegeleda ka töökaitse-alaste küsimustega.

Neljapäeval on koosolek Koeru risti tulevikuga seoses ning siis edasi ka volikogu, mille päevakord on valla kodulehel üleval.

Reede on küll vaba päev, kuid siiski olete oodatud Lennu kaare tule üritusele keskväljakul, mis on pühendatud Lennart Merele.

Laupäeval osalevad Jürid-Marid ja noorterühm Tartus Swingtantsude võistlusel. Tuli välja, et seal vanuseklasse pole nii et eks näis kes kellele ära teeb, hea mõttes. Tegelt on lahe, et sinna üldse läheme ja iga tulemus on boonus.

Siin hiljuti sai räägitud, et priitahtlike väed on suurenemas. Ise mul endal veel mingit koolitust läbitud pole, kuid hea meel on, et noored mehed Villi, Siim ja Jaanus on teinud ära alarmsõiduki juhtimise eksami, mis tähendab, et väljasõidu oskustega meeste arv on peaaegu kahekordistunud. Tublid.

Et meil ikka elu paremini läheks ja me oskaks vallas asju õigele poole suunata, siis oleme viimas läbi noorsootöö kvaliteedi hindamist. Selle tegemiseks on koostatud küsimustikud just noortele, mille palun täita. Vajuta oma vanuserühmal ning alusta täitmist. 7-12,   13-18,   19-26  Levitage infot ka neile, kes muidu ei viitsi blogi lugeda, kuid vastata võiks.

Eks vist nüüd on juba lugemisest siiber ees ka ja paras aeg on muid uudised lugeda. Või siiski....

Kaunist nädalat, näeme kohe varsti suusarajal või mujal

2 kommentaari:

  1. küsiks kas jjaani valla poolt on midagi ette võetud, et mõni teenuspakkuja hakkaks ükskord alevisse valguskaablil baseeruvaid ühendusi pakkuma? alev sai risti-rästi läbi kaevatud ja kaabel töötab varsti juba aastakese aga kohalikel inimestel pole sellest siiani kasu sisuliselt midagi. pelgalt üksikisikute ja ühistute tasemel ilmselt midagi liikuma ei hakka ka. elasa kodulehtki pajatab, et omavalitsused peaks selles osas initsiatiivi näitama. kaasaegsem ühendus lisaks ka alevile ja piirkonna kinnisvarale ning ettevõtlikkusele tervikuna rohkem atraktiivsust ning looks potentsiaali kasvõi kaugtööks vms. väike-maarja, tamsalu jne. näiteks paljud majad juba optika peal.

    VastaKustuta
  2. Tere
    Minu teada Elion juba selle baasil pakub teenust ning tänu sellele ka erinevad digiteenused saadaval ongi. Ma täpselt ei tea mida täpsemalt mõtlete, kuid kui Elioniga läbirääkimised pole õnnestunud, siis heameelega tuleme ka valla poolt appi. Tean, et näiteks kontorihoonesse on otseühendus Elasa kapist olemas, kuid kas seda rakendatud on, seda ei tea. Kaugtöökohad selle baasil on kindlasti võimalikud. Kiirema ühenduse oleme saanud nii vallamajja kui ka koolimajja. Hea kui huvi tuntakse ja tagasiside on alati kasulik.
    Arto

    VastaKustuta