teisipäev, 2. aprill 2013

Kevad?

Kuna eelmine nädal jäi lühikeseks, siis jätsin ka teise sissekande ära, kuid seda pikemalt saab seekord asju uurida.

Kolmapäeval toimunud Priiuse Põlistamise päev läks hästi. Pastoraadi parki oli tulnud pea paarkümmend suusatajat, kes kõik oma vanusele ja võimetele suusatasid. Kokku suusatati üle 51 km ning taolisest üritusest, kus ei aeta esikohta ainult taga, sooviks teha traditsiooni. Kõige rohkem sõitsid vanameister Kalle Puss ning Sten Selge ning sümboolse 51 meetrit läbis vanade puusuuskadega ka Tuve Kärner. Lõpus sai teed juua ning  tegime ka ühise pildi. Maakonnas tähistati vist ainult kahes kohas priiuse põlistamist, vähemalt mis meediakünnise ületas, meil ja Paides. Panen siia ühispildi ja tabeli suusatajatest, keda tänan tulemast. Rohkem pilte valla facebooki lehel.

Neljapäeval oli volikogu. Üldiselt läks rahulikult. Kõige rohkem oli arutelu infopunktide juures, kus Andreas rääkis Järva-Jaani Teenuse hetke olukorrast. Lahendused ning mõtted kuidas edasi minna on olemas, kuid eks kui asjad ei lähe alati nii kuidas tahetakse või kui ei olda kursis kõigega, siis ikka tekkivad erinevad arvamused. Lisaks andsin ise ülevaate sellest, et kuhu oleme siis jõudnud mitme valla peale loodava sihtasutusega. Jaanuaris saime Koeru vallalt vastuse, et nemad ei soovi selle loomise juures olla ja nii olemegi koos Ambla vallaga edasi läinud. Kui alguses oli mõte, et teeme Sihtaasutuse puhtalt selleks, et oleks alternatiiv juhul kui riik paneb piirmäära gümnaasiumi pidamiseks, siis nüüd oleme suuna võtnud rohkem huvi ja vabahariduse poole. Täna ilmus selle kohta uudis ka kuma.fm lehel. Töötame edasi.

Reedel oli lisaks Suurele Reedele ka Lennart Meri sünniaastapäev ning sel puhul on juba 8 aastat korraldatud Suure Lennu Kaare üritust. Et mitte pikemalt rääkida, siis vaadake Reporteri klippi, kus ka paar sõna selle kohta sain öelda. Üritus läks minu meelest taas korda ning järgmisel aastal siis jälle.

Laupäeval käisime Järva-Jaani tantsijatega Tartus Swing-tantsu võistlusel, kus päris õigeid ja kõrgeid kohti ei saanud, kuid noorte tantsurühm sai eripreemia kui parim uustulnuk ning Jüride-Maridega saime tarmuka tantsurühma tiitli. Päris huvitav kogemus oli ja võibolla kunagi jälle.

Pühapäeval saime jalgpalli sõprusmängus Imavere vastu napi 3-4 kaotuse. Mängu kulgu on võimalik lugeda siit. Esimene mäng juba 11. aprillil ja esimene nn kodumäng toimub Paides 21. aprillil.

Pühapäeva õhtune Emil Rutiku esinemine oli huvitav. Kaks tundi läks päris kiiresti. Kuigi päris stand-up comedyks ei saa seda päris nimetada, sest päris palju oli sellist kriitikat sees, mis ei olnudki sugugi naljategemine, siis ikkagi oli päris häid kilde ka. Kuna olime proovipublik, siis sai natuke ka tagasisidet antud. Igaljuhul see on õige, et inimesed peaks julgemalt oma arvamust avaldama. Kõigega leppimine ei vii meid kuidagi edasi. Nii et kutsun ka julgelt inimesi oma arvamusi avaldama.

Eilne päev läks suhteliselt rahulikult. Töökoosolek ning mõned kohtumised. Täna oli teine kergliiklustee koosolek ning ka kõik kenasti paigas praegu. Tegin väikse ülevaate ka aastaaruandesse. Homne päev möödub Piibe maanteel. Nimelt vaatame üle Piibe turismitee vaatamisväärsused, et siis teaks ka teisi reklaamida.

Neljapäeval osalen seminaril "Ettevõtlik kool" ja soovin, et ka meil tekiks rohkem õpilasfirmasid ning majanduslik mõtlemine tekiks juba varem. Et noored teaksid kuidas tekib raha ja miks on vaja tööd teha?

Reedel on JOL-i üldkogu Imaveres.

Sel nädalal tegelen lisaks igapäevastele asjadele ka Järva-Jaani Kevadrocki korraldamisega. Olete kõik oodatud kuulama nii superstaari Taavit kui meie endi superstaare. Nimelt on Järvamaa noortebändide seas koguni kolm Järva-Jaani punti. Vägev. Järva-Jaanit võib julgelt nimetada Järvamaa noorterocki pealinnaks.

Pühapäeval hoiame kõik pöialt koolitantsijatele, kes lähevad Tallinnasse finaalkontserdile. Loodan, et sel nädalal saan ikka kenasti teise sissekandega ka hakkama ja mingeid anomaaliaid niipea ei esine.

Kõike kaunist

3 kommentaari:

  1. Võiks siis lõpuks valgustada vallakodanike, mida see Arusalu lõpuks seal J-Jaani Teenuses üldse kokku keeras.

    VastaKustuta
  2. Miks on jäänud J-Jaani Teenuse juhatus täpselt samaks?
    Kas ei peaks vahetama ka juhatust?
    Ka juhatus on peaks vastutama oma tehtud/tegemata töö eest!
    Sellest naljast peaks saate tegema....

    VastaKustuta
  3. Tõesti tekib huvi, mis siis ikkagi toimub? Ja ei sõnagi selle kohta?

    VastaKustuta