reede, 12. aprill 2013

Mahlad valla

Nädal edenenud kenasti. Teisipäeval vaatasime üle Järvamaa Noortepäeva kava ja kõik sujub praegu kenasti. Täpsem info tuleb ka varsti. Kuid kindel on see, et 18. mail on Järva-Jaanis paarsada Järvamaa noort asju arutamas ning ägedaid tegevusi tegemas. Sättige kalendrisse kirja. Nüüd läheb juba neljas aasta järjest kui miski ülemaakondlik üritus meile jõuab. Grillfest, Eakate päev, Külade päev, nüüd noortepäev.

Teisipäeva õhtul toimus Järva Kilva viimane etapp. Ei hakka pikemalt kirjutama kui et saime taas targemaks ning kiidan noortevõistkond LETAP-it, kes täitis oma eesmärgi ehk tegi meile pähe. Pildid ja kokkuvõtted SIIN ja SIIN. Sügisel siis jälle ning tänud Arletile, kes seda asja juba mitu aastat vedanud.
Arletit võis täna näha kättemaksukontoris ning järgmisel pühapäeval ka Kes?Kus?Mis? saates. Kes teeb see jõuab.

Eilne hommik algas JOL-i eestseisusega ning teemaks oli järgmise nädala JOL-i juhatus. Kui alguses tundus, et päevakorda nagu polegi, siis arutelu käigus lisandus päris mitu päevakorrapunkti. Saame teada mis seisus on Invest In Estonia projekt ning kuidas edasi? Kuidas on arenguleppe töörühmade koosolekud läinud jne. Küll peab ütlema, et ma ise ei saa seal osaleda, sest osalen korruptsioonivastase seaduse koolitusel.

Peale lõunat oli Elektrilevi infopäev. Väga targemaks ei saanud, kuid saime infot, et mõne probleemiga Eesti Energia ikka tegeleb. Näiteks on praegu KOVides probleemiks see, et kui võrgutasud on kenasti arvestite kaupa lahku löödud, siis energia hind on ühe suure summana ning eraldi arvestus all-asutuste kohta on väga raske teha. Uskumatu, aga nii on. Uurisin ka seda, et kuidas on prioriteetsusega. Kas ka üksikute taludega tegeletakse? Vastati, et ikka, kui probleem on. Peale seminari näitasin ühte videot, kus ühte Pärnumaa tallu viib liin, kus mitmed postid on murdunud ning liin kohati läheb mööda maad. Selle peale võtsid härrad piltlikult peast kinni, kuid sellest oli kasu, sest täna olid mehed juba kohal. Varem on muidugi ka infot antud, kuid reageerimist pole olnud.

Täna olin majas ja sai tegeleda jooksvate asjadega ning ka väikseid nõupidamisi pidada. Tulemusi on ehk kuulda järgmisel nädalal. Täna ilmus Maalehes ka üks artikkel, mida võib lahkesti jagada üle Eesti. Eriti põhikoolides. Nimelt kirjutab direktor Sirje Pehk meie koolist ja siinsetest valikutest. Kuigi jah digiversioonis seda pole, siis usun, et siit pildilt on see ka loetav. Kui on kellelgi veel häid mõtteid kuidas J-Jaani Gümnaasiumisse tuleks ka kaugemalt õpilasi, siis need on teretulnud.

Homme ongi igakuine koosolek koolis ning saab arutada erinevaid teemasi. Hetkel on käsil ka sihtasutuse Piibe Koolid loomine. Peale seda kui Koeru taas paadist välja hüppas otsustasime Ambla vallaga siiski edasi minna ning leida ühiselt parimaid lahendusi, et siin piirkonnas head haridust pakkuda. Kuigi koolid jäävad eraldi, siis läbi sihtasutuse on võimalik tulevikus luua nii huvi- kui vabahariduskoole ning lahendada ka tugipersonali probleeme. Usun, et koostöö saab olema viljakas.

Homme õhtul korraldavad noored ise Muusikaõhtut ning kõik on sinna oodatud kuulama-vaatama. Esinejad on peaaegu kõik Järva-Jaanist, välja arvatud Black Night Põltsamaalt. Meil seda kultuuripisikut ikka on. Tublid.

Nädalavahetusel on plaan puhata, kuid kellel veel energiat üle, siis laupäeval toimub Karinul Künniaja alguse pidu.

Sel nädalal toimub Tallinnas "Maale elama "mess. Järva-Jaani küll seal otseselt osaleda ei saa, sest see mõeldud Lõuna-Eesti maakondadele, kuid vaikselt üritan ise ka sedalaadi asja edendada. Käega katsutavaid tulemusi küll pole, kuid info jagamist üritan teha küll ja ka kasutuseta elamute omanikega üritan kontakti saada. Ehk on tolku. Andke ka panus ning kui olete siinse eluga rahul, ärge olge kadedad seda jagamast.

Neljasõnaga- meil läheb justkui kenasti. Vahtramahl jookseb ja meel on positiivne. Loodan, et ka teil.

2 kommentaari:

  1. Arto
    Mina kiidan Järva-Jaani valda positiivse hoiaku eest, mis kajastub ka vallavanema blogis. Kõik võivad vinguda ja näidata näpuga, et tehtagu, aga palju raskem on asju proovida ise korda teha. Edu Sulle, Eesti parim vald!
    Anu

    VastaKustuta
  2. Igatahes positiivne on meel :)
    U.K

    VastaKustuta