esmaspäev, 29. aprill 2013

Operation B

Eelmisel nädalal jäigi kolmapäevane sissekanne ainsaks ning nüüd paras aeg infi anda toimunust.

Neljapäeval oli volikogu istung ning sealt olulisemad teemad olid esimene lisaeelarve ning Sihtasutuse Piibe koolid asutamine. Eelnõud on olemas ka valla kodulehel. SA loomise kohta saatsime välja sellise pressiteate.


Pressiteade
2012. a juunis otsustasid Ambla ning Järva-Jaani volikogud koostöös Koeru vallaga asutada Sihtasutus Järva Maagümnaasium, eesmärgiga arendada kolme omavalitsuse vahel haridusalast koostööd. Ametliku asutamise otsuse võtsid vastu Ambla  ja Järva-Jaani volikogud ning Koeru pidi seda tegema augustis 2012. Kahjuks pole  Koeru vald senini aktiivset huvi tundnud ühise sihtasutuse loomiseks ning pole teinud ka vastavat otsust. Lähtuvalt sellest otsustasid Ambla ja Järva-Jaani vald jätkata koostööd hariduse valdkonnas kahekesi ning luua sihtasutus Piibe Koolid, eesmärgiga parendada üld-, huvi- ja vabahariduse omandamist Järva-Jaani ja Ambla valdade ning teiste omavalitsuste elanikele lähtuvalt riiklikust õppekavast ja elanike vajadustest. Samal ajal tühistatakse otsus, millega otsustati luua sihtasutus Järva Maagümnaasium. Vastavasisulised otsused võttis Ambla Vallavolikogu vastu oma 18. aprilli 2013 istungil ning Järva-Jaani Vallavolikogu tegi vastavad otsused 25. aprilli istungil.

Rait Pihelgas
Ambla vallavanem
Arto Saar
Järva-Jaani vallavanem

See ei tähenda ei liitumist ega uue kooli loomist vaid uutele võimalustele tee tegemist. Ilmselt järgmises vallalehes saab ka seda teemat lahatud.

Neljapäeval toimus ka Järva-Jaani valla noorsootöö enesehindamise lõppkoosolek ning nüüd ootame välishindajad külla, et teada saada, mis seis meil siis päriselt on.

Reedel-laupäeval toimunud Päästeliidu üldkogu läks kenasti. Sain ka kurssi uute tehnoloogiliste seadmetega, millega masinaid lõhkuda-lahti väänata. Meie noored päästjad Kuldar ja Andreas said olla seekord abivajajate rollis, keda masinast välja lõigati. Kahjuks hetkel pilte telefonist kätte ei saa. Vabatahtlikkuse osas on selgunud niipalju, et uued mehed on maikuu jooksul saamas koolituse, mina nende seas. Vabatahtliku teema oli üleval ka järjekordsel turvalisuse koosolekul ning ilmselt on tulemas üks infopäev, kus räägiks nii vabatahtlikust rannavalvest, kuid lisaks ka niiöelda aktiivsest vallakodanikust, kes aitaks märgata seda, mida politsei ressursi puuduse tõttu alati teha ei saa. 

Spordi teemadel rääkides on hea meel tõdeda, et jalkahooaeg on alanud suhteliselt positiivselt. Kui avamängu kaotasime 0-2, siis kaks järgmist mängu oleme võitnud. Maccabit 6-2 ning Rakvere Tarvas II-te 2-0. Koguni viis väravat on löönud juba Raido Vespere. Järgmine mäng toimub pühapäeval kell 12.00 Paides. tulge kaasa elama. Eelmine kord oli teid ca 40, usun, et mahub veel.
Eile toimusin võimlas Eesti Karikavõistlused sangpommi rebimises ning sealt tuli ka taas hulk esikohti ning muid medaleid. Täpset protokolli ei tea ja seetõttu ei hakka nimesid välja tooma, sest äkki keegi jääb välja. Sellest ehk ka peagi Järva Teatajas.

Sel nädalal on toimunud niipalju, et täna said notaris vormistatud vallavara müügid. Ilmselt mais lähevad müümata jäänud kinnistud müüki. Hoidke silma peal.

Täna on kolleeg Raidi sünnipäev, nii et veelkord tervitusi naabrimehele. Käisime ka hääd kooki mekkimas. Õhtul aga on plaan minna Lord of the Dance`i vaatama.  

Midagi oli nagu veel millest kirjutama pidin, kuid ehk see siis nii hull polnud. Ahjaa, www.jjaanikool.ee Koolis toimub lahtiste uste päev. Teavitage inimesi-huvilisi.

Edasine nädal tuleb MUTE nupu tähe all ehk ilmselt see nädal suhtlengi rohkem kirjalikult, sest kõri vajab vähe timmimist.

Kaunist maipüha ning olgem ikka lahked



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar