pühapäev, 23. juuni 2013

Muhku

Kui eelmise sissekande lõpetasin õnnitlusega, siis seekord pean alustama sellega. Palju õnne Eve!

Nädal läks kiires rütmis. Kolmapäeval oli asjalik Järvamaa Spordiliidu juhatus, kus valisime ka juhatuse aseesimehe, kelleks sai Marge Merisalu. Jagasime juhatuses ka teemasid ning mulle jäi PR ja suhted.

Vallavalitsus oli väga pikk ja töine. Arutasime seekord teemasid üle kolme tunni. Sealhulgas olid mitmed volikogu eelnõud, mis järgmisel nädalal ilmselt maakonna meedias ka vähe tähelepanu leiavad. Kuid praegu ei hakka laegast veel avama. Aga muidu ikka sots.toetused, eduka õpilase toetused, maa asjad, raieload, projektitoetus, avalike ürituste load, kaeveluba. Volikogus läheb avalikustamisele ka arengukava eelnõu, kuhu ka kindlasti tasub ettepanekuid teha.

Neljapäevased koosolekud olid samuti töised ning kulgesid edasiviivalt. Töölaagris osaleb sel aastal kokku 38 noort, mis on päris muljetavaldav. Kergliiklusteede osas sujub ka kenasti. Pika tn osa saab järgmisel nädalal viimase lihvi ning suurem projekt peaks ka saama järgmisel nädalal asfaldi alla. Kergliiklusteede osas ehk on veel üllatusi oodata, kuid ei julge lubada enne kui asi käega katsuda.

Reedel saime kokku rahvusvahelise noortelaagri meeskonnaga ning teadke, et 9.-20. august toimub Järva-Jaanis noorteprojekt, kus osaleb üle 40 välismaa noore ning ka Järva-Jaani noortel on võimalus osaleda seal. Kel huvi ja vanust vähemalt 16, siis andke mulle või Tenele märku. Olgem siis sõbralikud ja vastuvõtlikud.

Reedel toimusid ka Gümnaasiumi lõpuaktused. Taaskord tegin kõne 9. klassi lõpuaktusel ning 12. klassile rääkis häid sõnud Margus. 9. klassile lubasin, et kui 1. septembril on 10. klassi tulemas vähemalt 15 õpilast, siis sebin neile sülearvutid. Eelmist lubadust õpilastele ma napilt täitma ei pidanud. Nimelt lubain 12. klassile sügisel, et kui kõik eksamid tehakse vähemalt 50 punktile, siis teen lõpupeo välja. Vaid kolm tulemust jäid alla 50 ja üks neist veel õige napilt. Keskmine punktisumma oli ka üle aastate parim (ca 65 mu meelest) nii et saab maakoolist hääd haridust küll. Kooli tugevust näitab ka see, et suisa 3 põhikooli lõpetajat on minemas Nõo Reaalgümnaasiumisse, kuhu väga lihtne sisse saada pole. Igaljuhul edu kõikidele lõpetanutele. Tuult tiibadesse ja teretulemast tagasi.
Neljapäeval helistas mulle ka Olev Kenk ning küsis, et kas meie kooli saatust mõjutab Paide linna otsus teha ettepanek riigile riigigümnaasiumi tegemiseks Paidesse. Ütlesin, et esialgu mõju pole, sest me ei tea kuidas see käima läheb ja mis haridust sealt saama hakkab. Rohkem mõjutab meid rahastamismudel, kuid ka siin on küsimus KOV-i prioriteetidest, kuid võin julgelt öelda, et gümnaasiumiharidus seda meil on.

Õhtul käisin ka Järva-Jaani Jaanipeol. Päris palju rahvast oli ja tundus, et kõik läks kenasti. Täna oli rahulik päev. Käisin Roosna-Allikul perepäeval ja see oli päris lahe. Artur sai esimese mootorratta kogemuse. Sellega seoses võib kutsuda kõiki järgmisel nädalal Järva-Jaani krossi vaatama. 30. juunil toimumas siin korvikunnide etapp. Info SIIN

Homme võtan Türil vastu võidutule ning toome selle ka Järva-Jaani. Vaadake kõrvalolevalt kuulutuselt tuleliikumist ning tulge ka presidendi süüdatud tuld võtma. Õhtul tulge kindlasti Karinule, sest seal lavastatakse Karinu 1805. aasta ülestõus ning edasi on Jaanituli, mis on kõigile tasuta.

Järgmisel nädala alustan puhkust, mis kestab kolm nädalat. Esimene nädal läheb Muhu saarel, kus plaan lõõgastuda ja vähe teatrit teha. Kel vähegi mahti, siis tulge ka meie "Suvitajate" tükki vaatama 28.juunil kell  13.00 ja 20.00 ning 29.juunil kell 20.00. Kohaks on SEE.

Ilusat alanud suve ning olge ikka hääd!

2 kommentaari:

  1. Täpsustav küsimus : "Suvitajate" kuulutusel kirjas, et 28 juunil on 2 etendust, blogis aga, et 29 juunil ???

    VastaKustuta
  2. Tere
    Minu väike viga oli. Ikka 28ndal kaks etendust.
    Arto

    VastaKustuta