teisipäev, 4. juuni 2013

Vaprad ja ilusad

Eelmise nädala lõpp läks nii tempokaks, et ei saanud siiski aega siia kirjutada. Parandan nüüd vea.
Neljapäeval tervitasime vallarahvaga keskväljakul Järvamaa laulu- ja tantsupeo tuld. Aitäh Taverile, kes keset tööpäeva oli nõus esinema tulema ning tänud ka Arletile ja Tuvele. Publikuks oli kohal ka rõõmus Päevakeskuse rahvas, kes oli ennast  väga stiilselt riidesse pannud. Pildid kogu teekonnast SIIN.

Vallavolikogu istung läks suhteliselt tempokalt ja üksmeelselt. Otsused peagi kodulehel ning ka raamatukogudes. Oluline info on see, et taas läheb müüki neli kinnisvara objekti. Kaks krunti ning kaks korterit. Kaks krunti on need, mis eelmisel korral ostjaid ei leidnud ning korterid on need, mida vallal endal ei ole otstarbekas omada ning renoveerida. Täpsem info valla kodulehel. Jagage julgelt infot. Pikk tn 7 korterist saaks päris ägeda elamise kui natuke vaeva näha. Levitagem infot.

Reedel algas päev JOL-i kultuuri ja spordikomisjoni koosolekuga, kus teemaks olid Järvamaa Spordiarengukava ning neljapoolsed koostöölepingud, kust lisaks JOL-ile on partneriteks Maavalitsus, Laulu  ja Tantsupeo SA ning Rahvakultuuri Keskus. Esimene läheb nüüd JOL-i üldkogule kinnitamiseks ning teine läheb menetlusse. Peale seda jätkus päev JOL-i juhatusega, mille kokkuvõte on SIIN.

Reede õhtu kulmineerus Lasteaia lõpupeoga, kus seekord lõpetas Mesimummide rühm. Oli väga liigutav ja ilus sündmus. Ütlesin ka kõnes, et etteaste oli nii soojendav, et oli tunda silmade "higistamist". 21 särasilmset noort jätkavad oma eluteed õpetaja Marge käe all.  Edu ning õppimisindu neile. Veelkord aitäh lasteaia õpetajatele tehtud töö eest. Piltide eest hoolitses Andrus Kopliste, need on SIIN.

Laupäev oli siis loomulikult Järvamaa laulu- ja tantsupeo päralt, kuid mitte ainult. Meie noored tantsijad käisid ka Imavere Piimapäeval esinemas, nii et neil oli eriti pikk päev. "Piimavere"  pildid SIIN.
Tulles tagasi Suure peo juurde, siis tantsupidu oli kena. Kahjuks ei saanud otsatribüünil viibida, kuid siiski see, mis nägin oli ilus. Rongkäik oli päris pikk ning lõpus olid käed ikka väsinud, kuid varandus kärus ning pingutus oli seda väärt. Järva-Jaanil oli seekord üks uus rühm ja selleks oli tantsutrupp "Tuttuued naised". Millegi pärast seda väga välja ei juletud hüüda. Ei saagi nüüd aru, milles asi. Mulle nad küll meeldivad. Igaljuhul oli üle saja Järva-Jaani tanstija, laulja ning pillimehe kohal ning see oli ülev. Pilte nii jarva.ee-s kui Facebookis Järvamaa- Eesti Südamaa all. Aitäh korraldajatele ning loodan, et aktiivselt võetakse osa ka järgmise aasta peo ideekonkursist, mis sai välja kuulutatud mais.

Pühapäeval toimunud Suur Mäng Järva-Jaani ja Ambla vahel oli tõesti vägev. Eks tänu positiivsele tulemusele on seda kerge kirjutada. Igaljuhul ca 150 pealtvaataja ees välja võideldud 5-1 võit oli väga magus. Nelja väravaga kostitas külalisi Raido Vespere ning ühe lisas Taavi Idavain. Loodetavasti saan varsti ka videokokkuvõtte valmis. Suured tänud Grete-Liisile ja Airile, kes aitasid infot levitada, tänud Femme tantsijatelele, kes vaheajal meeleolu hoidsid, aitäh Urmole ja Marisele, kes mängu jäädvustasid ning loomulikult suurimad tänud vägevale fänniarmeele. Loodetavasti kohtume 16. juunil uuesti kui vastaseks on Levadia III.

Tänane päev möödus Tartus, kus tehti noorsportlastele tervisekontrolli. Eks see on kõigile oluline teha, kuid jalgpalli Eesti Meistrivõistlustel osalejatele hädavajalik. Kõik poisid said kenasti läbi.

Homme hommikul teeme väikse istumise suviste ürituste raames ning peale lõunat on vallavalitsuse istung. Kolmapäeval hetkel koosolekuid pole, kuid jooksvaid asju on küll (töölaager, ajalehe artiklid, Järvamaa suvemängude  jne).

Neljapäeval-reedel teeme kiirvisiidi Brüsselisse, kuhu mind kutsuti Tunne Kelami büroo poolt. Hiljuti käis Tunne ka Järvamaal ning sealt vist meelde jäingi. Läheme ajame ka vähe Euroopa asju. On erisoove?

Laupäeval siis üritame Järvamaa suvemängudel esikoha ära tuua ning õhtul toimub üritus, mis ei taha juba ammu kuidagi kultuurimajja ära mahtuda. Ehk selle-aastane liikumisrühmade pidu "Aastakümned hoogsas rütmis". Tasub kohale tulla, sest laval taas sajad tantsijad kümnete tantsudega. Kes pääetendusele ei saa tulla, siis ka peaproov on toimumas ning seda siis reedel.

Pühapäev on seekord puhkamiseks mõeldud.

Vägevat ning tegusat nädalat teile vaprad ja ilusad inimesed. Eriti vapper on see, kes luges selle postituse läbi ning külastas ka kõiki linke ning luges ja vaatas ka kõik läbi. Kui selline inimene olemas on, siis teen talle aukirja :) Tsau

2 kommentaari:

  1. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
  2. Kustutasin ühe kommentaari, mis oli anonüümne, kuid sisaldas hinnangut, mis võib teistele inimestele liiga teha.
    Arto

    VastaKustuta