esmaspäev, 28. oktoober 2013

Tormi eel

Vaatame siis väheke tagasi ja edasi.
Reedel sai õpetajatele blogindusest siis räägitud, info edastatud ning positiivne tagasiside saadud taas. Pääle seminari sain järgmise kutse juba, kuid eks näis kas sinna saan minna või ei. Neljapäevase seminari osas veel niipalju, et ettekanded leitavad SIIT.

Reedel toimus meil ka  valimisliidu koosolek, kus selgus meie volikogu esimehe kandidaat, kelle neljapäevasel volikogu istungil üles seame. Seekord on meie volikogu esimehe kandidaadiks Meelis Mändla. Samuti oleme teinud koostööettepaneku teistele volikogusse saanud erakondadele, et ühiselt tegutseda Järva-Jaani valla elu parendamisel, kuid kuidas ja kas see kuidagi ka formuleerub selgub lähiajal. Selge on see, et ühiselt pingutades on meil eesmärke lihtsam täita, kuid kas need ka ühtivad, see on iseasi. Annan jooksvalt teada.

Nädalavahetusel olid üle Eesti kümned ja kümned kultuurimajad tuledes ning ka meil oli suur kultuurimaraton. Üritusi jagus igale maitsele ja ise osalesin pühapäevasel treeningtunnil ning taidlejate tunnis. Kuna tagasiside oli positiivne, siis ilmselt võib taolisi üritusi ka tulevikus näha. Kiidusõnad kultuurimaja rahvale, kes ideest kinni haarasid ning ära tegid.

Täna alustasime nagu ikka töökoosolekuga ning peale lõunat toimus JAP-i üldkogu, kus tegime korrektuure selle aasta eelarvesse ning menetlesime järgmise aasta eelarvet. Lisaks oli juttu uuest strateegiast ning tulevastest meetmetest. Paraku väga kaugele ei jõudnud, kuid detsembriks peab mingi pilt juba ees olema. Variant on ka vanaviisi jätkata, kuid ise arvan, et suuremat rõhku tuleks just ettevõtlusele ja töökohtade loomisele pöörata. Muide, kas olete kursis sellise kodulehega nagu www.koostöö.ee  ja seda just Ö-tähtedega. See on Järvamaa koostööportaal, mida tasub vaadata ja millega tasub liituda, sest sealt saab just kodumaakonna tooteid ja teenuseid tellida või vähemalt infot ning kontakte. Lisaks ka uudiseid ning muud päevakajalist. Leader raames on sel nädalavahetusel Solarise keskuses ka Järvamaa Päevad ning selle kohta info SIIT. Kultuuriprogrammis lähen ka Jüride-Maride koosseisus pealinlaste meelt lahutama. Ehk meelitab see ka inimesi Järva-Jaani, lootma peab.

Homme oleme Marinega korruptsioonivastase seaduse koolitusel ning lisaks osalen ma ENTRUM-i programmi avašoul Nokia kontserdimajas, kust võtab osa ka üle kümne Järva-Jaani noore. Loodame, et neil ideed hakkavad tekkima ning üritus läheb asjaette.

Kolmapäeval esialgu rahulik päev ning neljapäeval kell 10.00 toimub volikogu avaistung, kus kolm päevakorrapunkti- esimehe valimine, ase-esimehe valimine ning vallavalitsuse lahkumispalve ära kuulamine. Usun, et läheb rahulikult.

Ei tea aga kuidas mujal läheb. Koerus on justkui vaikus, aga kas see on heaendeline või mis? Vaadates kuma.fm uudist, siis Paide on ummikusse jooksnud ning Kaido Ivask on vähe tupikusse sattunud omaenda nimekirja inimestega. Tekib küsimus, et kuda see hr Piir siis sinna nimekirja sattus üldse. Loodan, et seal saab ka ikka kaine mõistus võitu ja saab maakonnakeskusele alt üles vaadata.

Nii, peab vist Publish nuppu vajutama, enne kui torm liinid maha võtab. Ptui,ptui, ptui. Loodan siiralt, et kahjud jäävad igalpool minimaalseks. Pidage vastu, ka katused.

Olge tublid, näeme jälle

11 kommentaari:

  1. Kas saadud häälte arv üldse ei loe,et oma valimisliidus sellise valiku tegite volikogu esimehe kohale?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Valimisliidus hääletades on igal liikmel üks hääl ja seekord oli enim poolthääli Meelisel. Minu meelest siin midagi imelikku pole ja kes Meelist tunnevad, siis on tegemist asjaliku mehe ning suure juhtimiskogemusega inimesega. See oli ka vastuseks järgmisele kommentaarile. Arto

      Kustuta
  2. Tõesti väga imelik valik esimehe kandidaadi kohale!

    VastaKustuta
  3. Olen ka väga pettunud valimisliidu esimehe valikus!

    VastaKustuta
  4. Valige ikka see kellest kasu oleks meil kui valla kodanikel.

    VastaKustuta
  5. Tõesti, olen ka pettunud volikogu esimehe kandidaadi suhtes,selle töö jaoks peaks ikka konkreetne inimene olema. Margus tegi oma tööd hästi ning koostöö Artoga oli edukas ja hea vaadata. Ma ei tea kuidas see Meelisega toimiks.

    VastaKustuta
  6. Nüüd lugedes lehest,et mees ongi paigas.Kui hakkab ka volikogu nii juhtima,nagu Paistevälja "vürstiriiki"on jama majas.Margus oli väga mõistlik ja aslalik .Kahju!!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Pigem Meelis, kui Margus. Viimane ei suuda oma põhitöögagi hakkama saada, mida Meelise kohta kohe kindlasti öelda ei saa! ;-)

      Kustuta
  7. Mina ei tea jälle kedagi, kellele Margus meeldiks. Politsei peaks ikka oma liistude juurde jääma ja oma tööd hästi tegema.

    VastaKustuta
  8. Niipalju kui on inimesi on ka erinevaid arvamusi.Volikogu otsustab,keda nad valivad ja kindlasti on kandidaate rohkem ,kui üks. Õigeid ja mõistlikke valikuid volikogule!

    VastaKustuta
  9. Jube õelust täis võivad ikka mõned inimesed olla-keegi meist pole täiuslik ja oma tööd teeb igaüks nii hästi kui suudab..
    Palju edu Meelisele...

    VastaKustuta