teisipäev, 19. november 2013

Palju õnne blogi!

Täpselt neli aastat tagasi sai siis see blogi loodud. Eelnevalt oli küll valimisliidu blogi olemas, kuid 2009. aasta 19. november oli see päev, mil sinueesolev blogi sündis. Esimene sissekanne oli selline. Loen ja justkui eile oleks see olnud. Aeg läheb ikka marulise tempoga, midagi pole öelda. Kunagi peaks vist raamatu välja andma või noh, tegelikult olekski praegu õige aeg välja anda raamat "Saare blogi, osa I". Ja nelja aasta pärast teine jne jne. Menukiks vist ei saaks. Aga olgu mis on, jätkan siis kirjeldamist ja kritseldamist.

Reedene kohtumine Swedpanga esindajatega läks kenasti. Rääkisime rohkem suurest pildist ja natuke ka sularahaga arveldamise lõpetamisest Paide kontoris. Hetkel justkui tundub, et meie valla rahvale see eriti ahastust peale ei too, sest meil kohapeal nagu SEB rohkem, kuid kui kellelgi on sellega seonduvalt mingeid teemasid, siis võiks mulle teada anda. Arutasime ka pangabussi teenuse osutamise võimalikkusest.
Reedel tänati Pärnus Politsei aastapäevaüritusel tublisid inimesi ning sel aastal omistati tänukiri Maarika Mändlale ja kõrge tunnustuse koos seinaplaadi ning sümboolse käekellaga Aimar Pernikule. Palju õnne!

Reede  ja laupäev jalkarindel lõppes minu jaoks varakult, kui Väätsal "sõideti" mängu esimeses pooles mulle jalgadesse, nii et kahtlustasin väikest luumurdu. Õnneks lähivõte jalalabast seda ei näidanud ja annan lihtsalt vasakule jalale väikse puhkuse. Väätsaga sõprusmäng jäi erinevatel andmetel viiki ning laupäevane Türi turniir läks natuke alla keskmise. Kuna paljud mehed ei saanud mängida ja ka kohapeal hakkasid vigastused märku andma, siis lõpuks mängisime ilma varumeesteta ja leppisime 8 meeskonna seas 6. kohaga. Esimeses kohtumises Tääksi vastu, mille me võitsime 6-3, lõi imeilusa värava Kaspar Klaus, kui udupeenelt varbaga palli üle väravavahi tõstis. Järgmine turniir Järva-Jaanis 30. novembril.

Pühapäeval siis tantsuproovi ei hakanud kipitama, kuid bändi sai ikka teha ja automaatkastiga auto on hetkel ikka möödapääsmatu.

Täna pidasime nagu ikka nädala alguse nõu ja seejärel natuke eelarve nõu. Lisaks käisin päevakeskust õnnitlemas 19 aastaseks saamise puhul. Sealt niipalju infot, et järgmisel neljapäeval, 28. novembril, on kell 12 sinna tulemas Riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Ma saan ka vast ikka natukeses liituda, kuid see päev juba mitme üritusega kaetud. Kel huvi, siis kindlasti minge. Kohvi ja kringlit pakutasse ka :)

Täna arutasime vähe krossiraja tulevikku ning plaanis on see anda hallata Roosna-Alliku motoklubile, kellega juba ennegi koostööd tehtud. Neil on rajahooldusmasinad olemas, mis tagab raja korrasoleku. Lisaks rääkisime ka sellest, et suve kuivadel kuudel ei peakski rada üldse pidevalt kasutama, sest tolm on meeletu ja rada kõva. Kindlasti tulevad raja kasutamisele ka ajalised piirangud, et mitte liialt häirida naabruses olevaid elanikke. Usun, et saame ühe objekti taas anda häädesse kätesse, mille arendamine vallal endal käiks üle jõu.

Täna arutasime natuke ka mõtte üle, et kas võiks luua Järva-Jaani taaskasutuskeskus nagu on seda tehtud näiteks Raplas. Mõttel on jumet kui on olemas häid inimesi, kes tahaksid oma aega ja energiat panustada teiste inimeste abistamisse. Selleks saame kokku neljapäeval kell 10.00 vallamaja II korruse saalis ning mõtleme, et kuidas teemaga edasi minna. Koht oleks olemas, kuid nüüd on vaja idee sisustada inimeste ja süsteemiga. Kel ka huvi selle vastu, siis olete teretulnud.

Homme toimub selle koosseisu viimane vallavalitsuse istung ning järgmisel nädalal on volikogu päevakorras uue kinnitamine. Suuri muudatusi plaanis pole. Vallavalitsuse päevakord on aga päris pikk ning sealhulgas on ka eelarve arutelu, mille volikogule peame üle andma. Soove on rohkem kui küll, kuid kõiki täita paraku ei saa. Anname tasakaalus eelarve üle ja eks siis näha, mis ja kuipalju komisjonid ettepanekuid teevad. Aga nagu teada on, siis kohalikul omavalitsusel on seda omavalitsemist heal juhul 10% eelarvest, sest ülejäänud on juba sihtsuunitluse või kohustusena paika pandud. Teede raha ei saa kasutada muuks kui teedeks, õpetaja palgad, sots toetused jne samuti.
Peale vallavalitsust läheme kiikame ka Savikeldri tegemisi ning ehk saame ka esimese taldrekuga hakkama.

Kolmapäeval läheme Järvamaa Arenduskeskuse eestvedamisel Läänemaale sealse arendustegevusega tutvuma. Loodetavasti saame häid nippe või ideid kuidas ettevõtlust veelgi turgutada.

Neljapäeval on siis see Taaskasutuskeskuse koosolek ning reedel on tulemas Järvamaa spordi ümarlaud ning Noorsoo Aasta Tähtede üritus Vargamäel.

Muudest uudistest niipalju, et lugesin, et  4 aasta pärast tuleb Paidesse riigigümnaasium. Hää, et kuskile poole midagi konkreetsemalt liikuma hakkab, sest mõnes maakonna päälinnas (Viljandi, Jõgeva) on juba ammu asjad oma rada minemas. Mis see uudis Järva-Jaanile toob? Esialgu minu meelest väga midagi, sest jätkame siin hea hariduse andmist. Teada on, et suur ja uus kool ei tähenda kohe head haridust, kuigi eeldused on justkui olemas. Praegu on kaks varianti sõelale jäänud ja mulle meeldiks see kutseka juurde tehtav variant rohkem, sest siis tekiks ka seal sellist sünergiat juurde, kuna juba on olemas head tingimused loodud erinevate õppeklasside näol. Eelmisel aastal kui Eskilstunas käisime (loe kokkuvõtet), siis seal nii tehtigi. Inkubatsioonikeskuse ka veel juurde ja hakkab ilmet võtma. Aga hetkel kui midagi toimivat pole loodud, siis jätkame valitud teed, sest ega noored ei pea kannatama selle pärast. Tegelikult mõtlesin praegu sellise võrdluse välja, et Riik on justkui inimene, kes järjest raiub endal sõrmi ja varbaid otsast ära ning neid siis ära sööb. Nägu on rõõmus ja kõht justkui kasvaks, kuid tegutsemisvõimalusi jääb järjest vähemaks, sest varsti ei saa haarata midagi ning ega tasakaalgi ilma varvasteta alles jää. Meie siin vallavanematena oleme nagu pahad küüned, kes justkui üritavad kasvada koos vallaga, kuid kes koguvad musta ja keda tuleb ikka pidevalt lõigata. Millal jõutakse arusaamisele, et suhtumine "pole inimest, pole probleemi", ei ole lahendus? Vist läks nüüd liiga emotsionaalseks ja ka poliitiliseks, kuid no vahel ajab ikka sipa vihale küll see sistem ja eelmise nädala erakondade toetusnumbrid ilmselt toetavad mind.

Aga põle hullu. Teeme oma häid asju edasi ning laias laastus on meil ju hästi, sest pole meil ei tapvaid taifuune ega näljahäda. Olgem ikka positiivsed.

3 kommentaari:

  1. Kas taaskasutuskeskusesse tulevad palgalised töökohad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tere. Täna oli esimene koosolek ning mõtted hakkasid liikuma, kuid midagi kindlat veel pole. Kunagi võiks see tõesti nii olla, kuid esialgu käib see kindlasti vabatahtlikus vormis. 11. detsembril läheme vaatame kuidas see Raplas toimib. Kui on huvi siis võtke ühendust. Arto

      Kustuta
  2. FREE SAMPLE AVAILABLE FOR 100% UNDETECTABLE COUNTERFEIT BANK NOTES MOST CURRENCIES INCLUDED Contact Whatsapp:..(+4915215387133)

    TOP QUALITY COUNTERFEIT MONEY FOR SALE. DOLLAR, POUNDS, EUROS AND OTHER CURRENCIES AVAILABLE WE HAVE PARTNERS IN ALMOST EVERY COUNTRY SO IF IN CASE YOU ARE LOOKING FOR A FACE TO FACE BUSINESS THEN JUST CONTACT AND STATE YOUR LOCATION AND YOU SHALL HAVE YOUR BILLS

    These features make our bills to be 100% undetected,100% safe and secure to use in any of these areas:

    BANKS, CASINO, ATM, MONEY CHANGERS, STORES. They are 100% Undetected.

    Build trust in yourself when contacting me and don't tell me about your past experience when you were ripped off. I believe that any body who has even been ripped of because of counterfeit money buying went in for small amounts. Shipping is from the US. Within the US is 24hours and outside using is 3 days. We give you tracking number.

    -My Minimum order is 5000fake counterfeit for 500- Shipping is free

    -Face to face Cash on Delivery will be schedule. Some people will want me to send my agents to them so that they can buy directly but for me to send out my agents. There must be a minimum order you want to buy. 120,000 fake counterfeit notes for 20,000 when it comes to face to

    face buying.

    !!!!!!!! CONTACT FOR MORE DETAILS!!!!!!!!


    Email-: perfect-documentation@hotmail.com
    Skype Name:Ranko322
    whatsapp +4915215387133


    E-Mail US Your Questions and Comments.

    We are looking forward to receiving your inquiries and early receipt of your first

    orders!

    SERIOUS INQUIRIES ONLY PLEASE

    VastaKustuta