neljapäev, 9. jaanuar 2014

401

Eelmise sissekandega oleks võinud tähistada juubelit, sest 400 postitust sai täis ja täna siis 401. Blogindusega jätkan. Avastasin hiljuti uue blogi. Naabervallas Albus tehakse ka samme läbipaistvama juhtimise poole. Sedakorda avab inimestele vallajuhtimise telgitaguseid justkui opositsiooni pool nagu ma aru saan. Valimisliidu Ühtlane Areng blogi siis SIIN. Ma jäin seda päris pikaks ajaks lugema, kuid väga rõõmsaks see mind ei teinud. Eks kaege ja lugege ka. Igaljuhul kiidusõnad blogijatele ning jõudu jaksu järjepidevusega.

Nädalavahetusel suuri plaane polnud esialgu, kuid läks siiski huvitavalt. Kuna lund maas pole, siis Kõrvemaal toimus Disc-golfi treeningpäev. Käisime ka proovimas ja veendusin taaskord, et Võllastele tuleb see ära teha ja panen selle ka 2014. aasta missiooniks. Eks näis, kuid usun, et Järvamaa esimene disc-golfi rada tuleb just Järva-Jaani. Youtubes selle kohta videosid ka. Uurige järgi.

Iga kuu esimesel pühapäeval toimub meil ka vabatahtlike pritsumeeste infotund ning sai ka sellest osa võetud ja liigutusi meelde tuletatud.

Sel nädalal toimunud sündmustest väga suuri sensatsioone välja pole tuua, kuid sips ikka. Hea näide interneti ja facebooki kasust oli ühe ärajooksnud koera peremehe leidmisega. Tänud ja kiidusõnad perekond Arusalule, kes kutsul silma peal hoidis ning ka kõhu eest hoolitses.
Esmaspäeval toimus traditsiooniline kuuskede põletamine ning see läks kenasti. Järgmiseks aastaks tekkis mõte, et kuuskedest peaks tuleskulptuuri kokku panema.

Teisipäevasel vallavalitsuse istungil olid teemaks jäätmed, kaeveluba, kirjalik nõusolek jne, nagu ikka. Lisaks oli noortekeskuse hinnakiri, mis puudutab majutamise poolt. Loodetavasti varsti saame ka teenuse korralikult välja reklaamida.

Esmaspäeval saime kirja KIK-ist, kus anti teada, et Karinu vee- ja kanalisatsiooniprojekt on saanud lõpliku rohelise tule ning hakkame otsast tegutsema. Omaosaluseks tuleb küll vallal laenu võtta, kuid sellega oleme valla eelarvestrateegias arvestanud. Taas üks ülemiljoniline projekt meil algamas.
Siit jõuame teemaga tänasesse Arengupäeva, kus teemaks olid maakonna arenguvõimaluste otsimine ning Järvamaa Arenguleppe 2014-2020 arutelu. Esimese teema juures arutati omavalitsuste suutlikkuse üle investeeringuid teha ning ega seal midagi hõisata pole laias laastus. Teisalt öeldi, et ega betooni panustamise aeg ongi möödas. Tähtsaim teemana toodi välja ettevõtluse arendamine. Peaksime leidma KOV-idega ühiselt 1-2 tööstusala, mida maakonnas hakatakse arendama ning seadma kindlad prioriteedid. Mina tõin taas välja eluaseme probleemi, mida veel eriti mõista ei taheta.
Arenguleppe osas oli vaidlusi ning arutelusi päris palju. Põhiküsimus oli, et kui kitsaid tegevusi seal leppes ette nähakse. Mina näen, et seal võiks olla ainult tegevused, mis hõlmavad või puudutavad vähemalt kolme omavalitsust, kuid eks näis, mis siis lõpuks jääb.

Täna õhtul sain kokku ajakirja Jalka  kirjamehega ning tulemust võib ilmselt lugeda järgmisest numbrist.
Homme-ülehomme on kolme Leader-grupi liikmed seminari pidamas Harjumaal ning osalen ka seal. Reedel toimub Järva-Jaani kultuurimajas  maakonna spordi-, kultuuri- ja noorsoopreemiate tseremoonia, kus meie kollektiivid üles astumas ning meie tublid inimesed lavale astumas. Satun ka korra sinna vist.
Laupäeval toimub ENTRUMi öösessioon, kuid mentorid ei pea ööseks jääma.
Pühapäeval rahulik. Äkki tuleb lumi selleks ajaks maha. Norra ilmajaam justkui lubaks.

Esmaspäeval peaks ka uus vallaleht välja ilmuma, tegin sinna ka väikse avaloo. Tasub osta ja lugeda :)
Side lõpp
Kaunist nädalat

2 kommentaari:

  1. Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-pos (amaah.credit.offer@gmail.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: ( maviscalos_laen_laenamine@outlook.com ). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.

    DO YOU NEED LOAN FOR PERSONAL BUSINESS? IF YES CONTACT OUR EMAIL ABOVE TO PROCEED WITH YOUR LOAN TRANSFER IMMEDIATELY OK.

    VastaKustuta
  2. Kas vajate mugavat laenu oma rahulolematusele? Pakume soodsa hinnaga
    laenu kohalikele ja rahvusvahelistele laenuvõtjatele 3% intressimääraga.
    Oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised
    ja teevad koostööd. anname välja pikaajalise laenu kahest kuni viiekümne aastani
    võtke meiega ühendust aadressil noramasonloancompany@gmail.com

    ANDMETE KOHALDAMINE

    1) nimi:
    2) Riik:
    3) Laenu summa:
    4) igakuine sissetulek:
    5) Laenu kestus
    6) Perekonnaseis:
    7) Amet:

    Nii et kui soovite, et laenu kogus on nii väike kui 3%, võtke palun ühendust (NORA MASON LOAN COMPANY LTD) e-posti teel: noramasonloancompany@gmail.com või +13052248197

    VastaKustuta