reede, 16. mai 2014

Paidevei

Nädal taas läinud lennates. Mis toimunud ja mis tulemas? 
Eelmise nädala emadepäeva üritused olid vahvad. Lasteaias olin niiöelda üllatuskülaline ning kommenteerisin emade ja vanaemade kübaraid. Oli mida kommenteerida küll. Reedest emadepäeva kontserti kahjuks ise ei näinud, sest "närveldasin" koos teiste isadega lava taga, kus valmistusime suureks etteasteks. Etteaste jäi ka telefonide ette ja youtubes üleval ka. Linki ei hakka panema, sest muidu hakkab liiga palju esinemispakkumisi tulema. Muidu oli kontsert vahva, kuid head emad, kes te olete oma lapsega kontserdil. Palun hoidke kontserdi ajal lapsi enda juures või kui ei suudeta saalis olla, siis peab välja minema. Vahekäikudes ja lava ees jooksvad lapsed segavad nii kontserdi külastajaid ja ka esinejaid ning seda tagasisidet kuulsin mitmelt poolt. 

Nädalavahetusel sai emadepäva mitmel viisil tähistatud ning lisaks oli tuline jalgpallilahing Kasekas. Jäime kõige napimalt ehk 0-1 Koerule seekord alla. Kaarte lendas päris mitu ja üldiselt oli suhteliselt agressiivne mäng.  Koeru fännid olid häälekad ja tegid vägevat lärmi, kuid  kahjuks lasid käiku ka ohtralt koledaid sõnu arvestamata, et ka noored ja lapsed olid mängul, kes seda kõike kuulma pidid. Mul on hea meel, et meie fännid jäävad sündsuse piiridesse ja toetavad alati hea sõnaga. 

Esmaspäeva hommik algas lasteaiaõpetaja Ingridi juubeliga ning veelkord palju õnne ja rõõmu talle. Kui lapsed tal seal ümber istusid nagu õienupud, siis tuli selline kujundlik näide lastest ja õpetajatest, mida peaks ka paljudele emadele-isadele selgitama. Et kui laps on justkui lill, siis on ju nii, et seeme tuleb lastevanematelt ja peenart rohima peab samuti lapsevanem, kuid õpetaja saab olla üks hea väetis, mis lille tõeliselt õitsema paneb. Samas kui seeme on kehv ja peenart ei rohita, siis ole nii hea väetis kui tahes, mitte ei hakka lill õitsema. Saite mõttest aru?

Esmaspäeval oli Türil huvitav koolitus, kus räägiti stipendiumitest, mis Martin Reimi kohtusse viis, lisaks spordiregistrist ning Kristjan Port rääkis dopinguteemal. Päris huvitav ja hariv oli. Sellele järgnes Järvamaa Spordiliidu üldkogu.  

Teisipäeval käisin Rakveres ja nüüd on vallal konto ka Danske pangas. Selle tingis see, et laenu riigihanke võitis just Danske pank. Sellega refinantseerime KIK-i laenu ning lisaks katame omaosaluse Karinu veeprojektis.

JAP-i üldkogul olid teemadeks eelmise aasta maj. aasta aruanne ning 2014. aasta tegevused. Lisaks oli väga oluline JAP-i uue perioodi strateegia, millele oodatakse laupäevani veel tagasisidet. 

Eilsest väga suurt midagi välja tuua pole. 

Täna käisin Paides notaris korteriomandit seadmas ühele Jalgsema kortermajale ning täna oli üldse Paide pidevalt pildil ja meeles. Kui praegu www.jt.ee või kuma.fm lahti võtta, siis seal põhiliselt Paide uudised ongi. Kirjutasin ka kaks kommentaari JT-s. Kahju on kohe, et Paide endale sellist bläkki teeb. Otsitud põhjustega umbusaldus ei tekita mingit usaldust võimalike uute juhtide osas. Aga las rebivad ja tõmbavad, võiks ju mõelda. Paraku oleneb maakonna ja ka meie käekäik osalt ka Paide edust ning hetkel ma ei näe, et sellised lükked volikogus sellele kuidagi kaasa aitaks. Alo on minu meelest väga hää juht ning nagu täna lugeda võis, siis ka kõik töökaaslased hindavad teda kõrgelt. Ma tõesti ei saa aru kuidas võimujanu nii suur saab olla. Kahjuks antud juhul unustatakse ära, mis on Paidele parim. Eks näis mis saab, lootus püsib.

Täna tegime ka väikse kultuurikoosoleku ja rääkisime lähiajal toimuvatest sündmustest. Siin lühiülevaade sellest- 30. mail kell 12.30 tervitame keskväljakul Järvamaa laulu ja tantsupeo tuld, 31. mail osaleme Paides Järvamaa laulu- ja tantsupeol, 7. juunil Kalevala ettelugemine ja laat ning ka soomlaste külaskäik, 26.juunil Suure laulu ja tantsupeo tulesimman, 28. juunil Pitkade kontsert Jalgsemal, 29. juuni Järve päev. Sündmusi küll ja veel ning asjad sujuvad.

Homme osalen laulu- ja tantsupeo komisjonis. 
Laupäeval läheme noortega Roosna-Allikule Roobade turniirile ja pühapäeval FC Järva-Jaani mäng Tallinnas. Ehk saame esimese võidu. Esmaspäeval tavakoosolekud ning lisaks ka eelarve- ja majanduskomisjoni istung.
Tuletan meelde, et ka vallavara enampakkumise tähtaeg on esmaspäeval, head pakkumised kõik- info SIIT. 

Disc-golfi väljakuga on nii, et sooviks teha esimese tutvustava ürituse juba 1.juunil, mil on lastekaitsepäev ning ehk on ka üks suurem võistlus juba juulis seal toimumas. Täpsem info lähiajal. Kes mööda Pikk tänavat või Koeru teed on liikunud, on ehk märganud roosasid jooni. Kõnnitee hakkab juba konkreetsemaid jooni võtma ning paari kuu pärast peaks meil alevis liiklemine olema natuke turvalisem.
Täna käisid osad Järva-Jaani vabatahtlikud vetelpäästjad uue ennetusfilmi linastusel, kus isegi sai ühes kohas eetrisse joostud. Peaks ka kuhugi vaatama minema. Treileris ka meie järve ääres olev rannavalvemaja näha.

Selline info siis täna. Kõike head kõigile

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar