kolmapäev, 28. mai 2014

Sündmuste keeris

Nädalavahetus oli selline kiirekas, kuid mõnus. Pühapäevane päev algas päris varakult, sest otsustasin Kasekopli korra veel niidukiga üle lasta, kuigi reedel alles Teenus niitis. Otsus oli ainuõige, sest võilill viskas niiske ja soojaga ikka väga kiirelt ning mängida oleks olnud ikka väga kehva. Nibin-nabin jõudsime platsiga valmis ja mäng põrgukuumuses võis alata. 66 pealtvaataja ees tegime Rakverel 4-1 ära, kuid numbrid oleks pidanud veelgi suuremad olema. Minu saldosse seekord kaks väravasöötu, hat-tricki tegi Penn ja ühe värava lisas Taavi. Järgmine mäng juba homme Tallinnas ning seejärel karikamäng samuti Tallinnas 5.juunil.

Pühapäevane tantsuproov väga konte ei murdnud, kuid tundub, et Järvamaa laulu- ja tantsupeost tuleb üks väga ilus ja tore pidu. Nii et kõik, kes ei osale, tulge vaatama. Piletid Piletimaailmast ning kogu info SIIT. Sel nädalal saime teada, et suurele laulu- ja tantsupeole sai ka meie segakoor, nii et kokku läheb meil sinna 5 kollektiivi peaaegu 100 laulja ja tantsijaga. Selle järgi saab öelda, et meil on ikka kõva laulu ja tantsurahvas, sest Järvamaalt peole minejatest moodustame 1/15, kuid maakonna rahvastikust moodustab J-Jaani vald 1/20. Vägev.

Pühapäeval siis tulid europarlamendi valimiste tulemused. Midagi üllatavat 4 sisse saaja osas polnud. See, et reform saab kaks kohta ja Savisaar on keski ridades second best, see oli väike üllatus. Aga Kelami ja Lauristini üle on küll hea meel, sest nad on ikka targad ja arukad inimesed. Üllatavalt ühtlane tase oli maakonna valimisaktiivsuses 31-33 prossa. Natuke kõrgem oli Karedal, kus korraldati ühtlasi ka rahvaküsitlus haldusreformi osas. Tundub, et nägu pöördus Koeru pealt Paide peale, mis väga suur üllatus pole. Ka Järva-Jaanit toodi kolmel korral esile. Me oleme ka juba mitu aastat tagasi öelnud ju Paidele, et võime läbi rääkida, kuid kahjuks peavad Paide juhid esialgu oma siseeluga tegelema.

Eilne päev oli rahulik nädala algus ning sai jooksvaid asju lahendatud. Peale tööpäeva käisin poisiga veel viimast päikest nautimas ning samal ajal kui Artur ujus, tegin järväärsed kiiged korda ning ka laeva sättisin enamvähem töökorda. Rool on muidugi suht räsitud olemisega, kuid uut polnud võtta. Loodan, et mõnda aega ikka püsivad.
Päris õhtul hilja käisin veel Võllastel koos kolme discgolfi Eesti meistriga. Selleks pühapäevaks peaks olemas olema juba 3-4 korvi ning teeme kell 14.00 Lastekaitsepäeva puhul väikse tutvustava ürituse noortele. Homme teen täpsustusi ja siis ka kuulutus.

Täna toimus Tuletulemise koosolek ning ses osas kõik sujub.
Täna saime ka teada, et  võrkpalli Credit24 Rahvaliiga projektist "Võrguplatsid korda" sai toetust meie võrguplats järve ääres. Siinkohal on huvitav fakt see, et kui kahel eelmisel aastal olen ise seda projekti kirjutanud, siis sel korral tuli initsiatiiv meie abituriendilt Keia Lahelt ning kohe ka žürii poolehoid. Ilmselt läheb just kodanike initsiatiiv otsustajatele rohkem korda. Igaljuhul aplaus Keiale ning nüüd tuleb aidata see plats ka päriselt korda teha.
Pealelõunal käis meil külas Sulo Särkinen Türi noortekeskusest. Nimelt osaleb Türi vald ühes lahedas rahvusvahelises projektis, mille nimi oli vist Rock for Democracy, kuid paraku pole Türil ühtegi noorte rockbändi. Meil neid on ning nii lähebki Alchemist augustis Rootsi tuurile. Enne seda osalevad nemad ja Dayenerys ka Võhma linnapäevadel. Lahe. Järva-Jaani rockib ikka täiega. Igas mõttes.

Homne päev miskit erilist esialgu ei too, peale selle, et õhtul on erakorraliselt liigamäng nädala sees.

Neljapäev on seevastu tihedam päev. Hommikupoole ehk 11.30 on kõik töötud või tööotsijad oodatud Töötukassa infopäevale kultuurimaja väiksesse saali. Ehk on abi ning ehk saate häid mõtteid kuidas edasi tegutseda.

Neljapäeval toimub ka volikogu ning selle päevakorraga ja eelnõudega on võimalik endiselt tutvuda valla kodulehel.

Reedese päeva lõuna võiks kõik lugejad planeerida endale nii, et olete 12.00-13.00 Järva-Jaani keskväljaku kandis. Nimelt  tuleb kell 12.00 Järvamaa laulu- ja tantsupeo tuli meid tervitama ja vastupidi. Teeme seda paari lühikese etteastega. Peale seda saate kiirelt poes ära käia ning siis peab minema juba Piibe maantee äärde, sest ca 13.00 peaks meieni jõudma Tour of Estonia rattasõit ning meil toimub ka esimene vahefiniš. Ka Järva-Jaanist on läbi aegade olnud väga kõvasid rattasõitjaid ja tegelikult on nii, et neid on sel suvel võimalik ka näha. Nimelt sel päeval kui toimub Ants Nurmekivi jooks ehk 13.juuli, toimub ka Järva-Jaani spordiveteranide kokkutulek, mida veab Märt Ibrus. Aitan ka nõu ja jõuga kaasa ning tahaks meie spordilegende näha küll, kellest ainult raamatust olen lugenud.

Reedene õhtu lõpeb vahvalt, sest lasteaia lõpupidu on alati vahva olnud. Laupäeval siis tantsu ja lauluga ning pühapäeval liikumispeo ühisproov ja disc-golfi tutvustus.

Tänasel päeval võib meelde tuletada ka seda, et järgmisel laupäeval peaks alevis olema taas rohkem rahvast kui tavaliselt. Nimelt toimub lisaks liikumisrühmade peole ju ka laat ning seda kõike oleme näitamas ka meie Soome sõpruslinna rahvale, kes meil neli päeva külas on. Panen kuulutused igaksjuhuks siia kõrvale ka, saate veel levitada. Laadale on müüjad samuti väga teretulnud ning kuulda on, et avatud on ka kodukohvikud. Lahe päev saab olema.
Lisaks on samal päeval veel maakonna eakate päev ning ka ohtlike ning elektrijäätmete kogumisring.

Muudest infodest niipalju, et ärge palun Kasekopli lõkkesse enam midagi viige, sest seal on seda juba piisavalt ja vastasel korral tuleks seda hakata juba laiali kiskuma. Samuti meeldetuletus neile, kes on viinud oma "kraami" E-farmeri juures olevale oksaladestuskohale. See on mõeldud okste jaoks, mitte lehtede, mullaste puujuurikate, aknaraamide ega muu prahi jaoks. Tänu sellele, et inimesed ei oska või ei taha aru saada reeglitest, pidime ka Orina pakendikonteinerid ümber tõstma. Kui oleks otstarbekohaselt seda tehtud, siis poleks pidanud seda tegema. Usun, et konteinerid enam ei täitu tundidega, sest kaamera silmad hakkavad asju jälgima.

Sai vist infot piisavalt. Ja kui märkate miskit, millele endal jõud või oskus peale ei hakka, siis andke märku. Kui suudate aga ise asja korda teha, siis ärge kartke, tehke ära. See on päris hea tunne tegelikult.

Kõike mõnusat

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar