teisipäev, 3. juuni 2014

Ühte koma teist

Kui otsaga korra tagasi minna eelmisesse nädalasse, siis on seda teha päris hea meel.
Neljapäevane infopäev Töötukassa poolt läks korda, sest osavõtjaid oli üle kümne ja tagasiside oli mõlemalt poolelt positiivne. Paides on küll töötuid kordades rohkem, kuid seal osales sarnasel infopäeval ainult 4 inimest. Tööotsijate aktiivsuse osas, kasvõi kohaloleku mõttes, on hea meel. Ehk on reaalseid tulemusi ka näha.

Volikogu istung läks rahulikult ning ilma erimeelsuseta nagu normaalne ongi. Üks olulisemaid teemasid on kindlasti valla arengukava, mis on läbinud esimese lugemise ja nüüd läheb peagi avalikule väljapanekule. Ootame vallarahva aktiivset kaasamõtlemist.

Reedel oli keskpäeval alevis sagimist tavalisest rohkem, kuna tervitasime laulupeo tuld (uudis ja pildid SIIN). Aitäh kõikidele esinejatele ja tervitajatele.
Lisaks sai kaasa elada ratturitele, kes mööda Piibe maanteed alevist läbi kihutasid ning siin oma esimese vahefiniši tegid. Kui rattaspordist rääkida, siis Järva-Jaani Ratta- ja suusaklubi sportlased osalesid ka Tartu Rattarallil ning mitte sugugi kehvasti. Parima koha tõi Oole Soodla, kes oli lühemal maal üldjärjestuses 31. ja omas klassis 7. Kui kohad head ei tundu, siis teadke, et lõpetajaid oli üle 1900. Pikal distantsil jõudis oma klassis aga poodiumile Pille Palumaa, kes oli N40 klassis kolmas. Teet Kallakmaa 242. koht on ka hea 1760 osaleja seas. Nii et sport massidesse. Tublid.

Reedel toimunud lasteaia lõpupidu oli ka kena. Lapsed laulsid julgelt, tegid tantsu ning näitasid, et on kooliks valmis. Mõnusat suve lastele ning energiakogumist vanematele.

Laupäev oli laulupeo päralt ning erinevates kanalites (JT ja jarva.ee ning facebook) on piisavalt pilte ja videosid, et saada ülevaade toimunust. Taaskord oli üks väga õnnestunud pidu ning siinkohal kiidusõnad korraldajatele. Ise sain sel korral olla uhkusega valla ees, kus on nii tublid ja toredad inimesed ning lisaks laval tantsijana, olles üks osa Järvamaast- Ülev. Tegime ka ühe suure valla üldpildi, kuid veel pole see minu postkasti jõudnud, ehk ikka jõuab. Reporteri videos isegi korra vilksatan ekraanilt läbi. Järgmisel aastal Türil ning muide ideekonkurss kestab veel septembrini, pange oma idee teele.

Eilne päev oli selline "tavaline" nädalavahetuse päev. Kell 8.30 äratus, et saaks kiirelt Võllastel mõned vajalikud kohad ära trimmerdada ning segavad oksad maha võtta. 10.30 Orina mõisas kohtumine Loomeinimestega. 12.00- liikumispeo üldproov. 14.00 Lastekaitse disc-golfi päev Võllastel. Seejärel oli juba õhta ning puhatud.
Sellest viimasest ehk disc-golfist pajataks paar sõna pikemalt. Pilte saab ka mõne aja pärast. Aga lugu on nii, et 5 korvi 18-st on juba püsti ning tegime tutvustava päeva lastele ning tegelikult ka lapsevanematele. Kokku oli kohal ca 30 huvilist ja kui alguses tundus, et üle 10 inimese kuidagi ei tule, siis järsku tuli kohe autosid järjest. Kõigepealt räägiti reeglitest ja mängu põhimõttest, seejärel väiksed katsetused ning siis ka esimesed väiksed võistlused. Kõik osalejad said suu magusaks nind võitjad said lisaks kommikarbile ka uue ketta. Ise ostsin ka endale ühe kolmese komplekti ära, äge ala ikka tegelikult. Kel ka huvi on kettaid soetada, siis andke mulle märku. Saan teile siis teada anda millal uusi korve tullakse panema ning siis võimalik ka kettaid osta. Internetis ka need täitsa olemas, kuid seal tutvustavat juttu ei kuule.

Tänane päev selline esmaspäevane. Lisaks töökoosolekule toimus Kokkola külaliste koosolek ning õhtupoolikul olid külas Järvamaa Arenduskeskuse töötajad, kes tutvusid uute turismiobjektidega. Näitasime Hostelit, muuseumvagunit, Disc-golfi rada, Kubja ürditalu ning Kuksema ralliparki. Esialgu tundus, et jäädi rahule.
Tänane õhtu oli ka märkimist väärt. Nimelt oli meil jalka trennis 19 poissi, mida välihooajal pole juba aastaid olnud. Saime üle suure platsi mängida. Neljapäeval tulemas Karikamäng Tallinnas ning siis järgmisel pühapäeval juba kodumäng liiga liidri vastu.

Homne päev esialgu väga suuri asju ei too. Osalen Teenuse juhatuse koosolekul ning tegelen nädalavahetuse ettevalmistusega.

Kolmapäeval notar ning Karinu infotund.

Neljapäeval osalen Avatud Valitsemise seminaril Tallinnas, kust siis otse sadamasse soomlastele vastu ning siis karikamängule.
Reedel teeme soomlastega Järvamaa tuuri ning päev möödubki nendega erinevaid paiku külastades. Lisaks on toimumas reedel JOL-i üldkoosolek, kus mind asendab Uku ning päevakeskuses toimub iga-aastane uute ilmakodanike tervitamine.
Laupäev on muidugi hull päev, kuid küll hakkama saame. Saab olema üks tempokas ja sisukas päev nagu ka eelmisest sissekandest võisite lugeda.

Pühapäeval on hetkel plaanis soomlastele hääd reisi soovida, kuid ilmselt tekib sellele järgi ka ikka midagi.

Muus osas jäi mul eelmises sissekandes mainimata see, et meie puhkpilliorkester tuli Lavassaares võistumängimises tublile teisele kohale. Vahepeal tundub, et polegi meil vist kedagi, kes midagi toredat ei teeks. Samas on reaalsus kohe tagasi, kui näed kuskil tänaval taas musti kummijutte, mis näitab, et keegi on autot sihipäratult kasutatud. Õnneks on hääd ikka kõvasti enam.
Annan teada ka, et tänavavalgustus läks suvevaheajale ning alustab tööd taas augustis.

Seega, teeme hääd endale ja teistele ning siis muutuvad need kolmandad ka ehk natuke paremaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar