teisipäev, 14. oktoober 2014

445. sisend

Eelmine nädal oli peris tegus ja kiire. Mõni sõna kokkuvõtteks siis.

Teisipäevane koosolekute päev läks kenasti. Uue piirkondliku konstaabliga ehk Mati Seirega läks kohtumine hästi. Täpsustamisel on tema vastuvõtu aeg ja võib juhtuda, et kui meil vallamajas jääb ruumi üle, siis hakkaks ka tema vastuvõtt seal olema. See on küll alles idee tasandil, kuid jumet sel oleks minu meelest, sest koostööd saab siis tihedamini teha. Turvalisuse teemadel rääkisime ka üles pandud turvakaameratest. Hetkel on kaamerad üleval keskväljakul, vallamaja juures ning Grossi poe juures suunaga pakendikonteineritele (ei maksa sinna enam vaipu ja muud ebasobilikku viia). Kui viimases volikogus oli korra juttu, et kes seda vaadata saavad, siis esialgu jäi vastus natuke lahtiseks. Samas on Koeru vallas vastuvõtmisel konkreetne kord, et kuidas seda teha. Peame ilmselt šnitti võtma, sest vaatamine peab olema põhjendatud või peab see olema kõikidele nähtav (a la ilm.ee kaamerad). Peagi peaks saama üles ka teavitavad sildid. Homme saavad konstaabliga kokku kuue valla sotsiaaltöötajad ja seda Järva-Jaanis.

Kolmapäeval JOL-i juhatus oli meile vist kõige kaugemas Järvamaa punktis ehk Rae puhkemajas, Pärnumaa piiril. Koht oli valitud selline seetõttu, et peale juhatust toimus kiire toidukoolitus meestele. Näidati kuidas tervislikke salateid teha. JOL-i juhatuse koosolekust kokkuvõte on varsti SIIN
Kolmapäeval külastasin ka E-Piima juhatuse koosolekut, kus andsin Jaanus Murakale üle valla vapimärgi. Silmasin korra ka päevakorda ja see oli tervelt kaks lehekülge pikk. Päris julm ikka. Sellise ettevõtte juhtimine on ikka väga töömahukas ja Jaanus on kindlasti selle vapimärgi kuhjaga ära teeninud. Hea meel oli kuulda, et katlamaja projektiga minnakse ka jõudsalt edasi.

Neljapäeval saime kokku, et arutada Järva-Jaani kihelkonnapäevade korraldamist. Koosoleku käigus sai natuke muudetud põhirõhku ehk siis pealkiri on Järva-Jaani päevad, millele tuleb ilmselt ka alapealkiri. Kestavad need 23.mai kuni 28. juuni 2015. Programm alles poolik, kuid juba on päris tihe. Kuu aja pärast saame taas kokku.

Reedel arutasime, et kuhu ja kuidas teha uut lipuväljakut, sest praegused mastid ei paista varsti mändide vahelt väljagi. Mõned aastad tagasi sai see keskväljaku planeeringus ka fikseeritud ja see ongi minu meelest parim koht. Nimelt elektriauto laadimisjaama ja infotahvli vaheline  ala. Korra on juttu olnud ka kiriku kõrval olevast pargist, kuid seal ei oleks see nii alevi keskel, seal on juba ka suured puud ning kui peaks plaanis olema ka mingeid rahvaüritusi teha, siis on seal ka tiba ohtlikum. Igaljuhul loodame siis selle asja ka Järva-Jaani päevadeks valmis saada.

Laupäeval toimus Tiina Idavainu sügisjooks. Tänu heale ilmale oli kohal päris palju jooksusõpru, ligi 90. Ise võtsin ka osa ja viimaseks ei jäänud. 7 erinevas klassis jäi välja andmata ainult 1 medal ehk 15-18 aastaste neidude kolmas koht. Kuni 8 aastaseid lapsi oli aga koguni 30. Väga tublid vanemad, kes lapsi taga utsitavad. Pilte leiab facebookist. Panen siia kõrvale ka ühe vahva pildi, kus Tiina järeltulijad on finishi poole spurtimas. Järgmine aasta siis jälle.

Laupäeva õhtul toimus kutsekas Järva-Jaani Helistuudio avapidu, kus käis läbi üle 100 inimese. Esimese korra kohta mitte üldse halb. Igaljuhul edu ja kuulsin, et juba esimene lindistaja peaks sel nädalal sisse minema ning uued üritused ka plaanis.

Pühapäeval sai läbi meie jalgpallihooaeg. Käisime külas Ambla Vallameeskonnal. Läksime 2-0 juhtima Marko ja Oskari väravatest, kuid teisel poolajal suutsid amblakad viigistada. Nagu suvel, nii ka nüüd, jätkus meil jaksu lõpuni pingutada ning 15 minutit enne lõppu suutsime 3-2 võidu võtta. Sain oma hooaja viienda värava kirja. Lisaks väravale kinkisid vastased mulle ka kena sinika silma alla, kuid eks see on selle mängu võlu ja keegi vimma ei pea. Peale vilet oleme sõbrad edasi. Nüüd kolisime sisse ja jätkame treeninguid. Järgmiseks aastaks ka juba välislaagri idee tiksuma pandud.

Eile tegin mõned paberitööd ära, mis ripakile jäänud. Lisaks tegime väikse mõttevahetuse Vanatehnika varjupaiga arendamise osas.

Täna arutasime natuke selle üle, et kuidas vallas saaks printimise ja koopiate tegemise pealt kokku hoida. Eks näis kas läheb teemaks, kuid mõte on liikuma pandud.
Täna alustas oma uut hooaega Järva Kilb, kus 11 võistkonna seas tulime 7-le kohale. Väga hull pole, kuid võiks parem muidugi olla. Kahjuks ei jõudnud täna tulla teised J-Jaani meeskonnad Kõvad Pähklid ja Memori. Järgmine etapp novembri teisel teisipäeval Lehtses. Ka uued võistkonnad on teretulnud.

Homne päev algab Paides kriisireguleerimise õppepäevaga ja õhtul on plaanis tutvustada Paide naisteklubile disc-golfi. Sama teemaga saan jätkata ka neljapäeva ennelõunal kui alaga tulevad tutvuma Järva-Jaani Päevakeskuse rahvas. Ka teised on oodatud. Kell 11 olen mina Võllastel.

Reedel mõned kohtumised inimestega ja ehk sünnib sealt taas midagi huvitavat. Laupäevast algavad võimlas taas peale Tai-poksi trennid. Laupäeviti kell 16.00 ning teisipäeviti kell 19.00. Kõik huvilised oodatud.

Laupäeval on suurem hulk Järva-Jaani disc-golfareid minemas Tartu Muda Open võistlusele, mida Anti Orgla korraldab. Peab vist varsti ka selle ala klubi ära tegema.

Kõike kaunist ja ärge alati olge sinisilmsed, pigem ikka optimistlikud.

2 kommentaari:

  1. Väga sisukas sissekanne! Olen kindel, et kutse pühapäevasele teartrietendusele kultuurimajja läks Sul lihtsalt meelest. Kui tohib, siis teen seda Sinu eest: "Hea vallarahvas ja külalised! Olete väga oodatud pühapäeval, 19.oktoobril kell 18.00 Järva-Jaani Kultuurimajja vaatama Kuressaare Linnateatri vahvat etendust Wally kohvik. Vaata ka: http://www.kuressaarelinnateater.ee/index.php?id=322&keel=ee Täpsem teave ja pääsmete tellimine: 58043238, 3863286 või ylle.vaas@mail.ee"

    VastaKustuta
  2. Aijah, vabandused. Tegelikult läks meelest meelde tuletada ka homsed kinoseansid kell 14.00 ja 19.00 kui linastub "Maastik mitme kuuga". Nii, et kõik kultuurimajja nii homme kui pühapäeval. Järgmine nädal tuleb ka päris sisukas koos RAMi ja JJTS peoga.

    VastaKustuta