kolmapäev, 7. jaanuar 2015

Head uut aastat!

Ahoi kõik lugejad. Rõõm teid taas näha siin. Võtame nagu ikka möödunud päevad kokku ja vaatame tulevikku nagu Kuuse-Taat, kuid märksa lühema prognoosiga.

30. detsembril toimus vanas kutsekas üle pika aja suur pidu. Viimati oli seal sündmus 2010. aastal kui toimus keska vilistlaspäev. Ise sinna ei jõudnud, kuid rahvast oli ca 300 ning olla igati korda läinud. Ülemisel korrusel vahetatud ka aknad ning on näha, et vana hoone hakkab uuele elule ärkama. 

31. detsembril oli lühem päev ning pealelõunal sai Järva-Jaanist maakond. Vähemalt nii arvas TV3. Milles siis uba? Nimelt toimus üle Eesti suur talisupluse päev ja ka meil oli rahvas järve ääres. Lisaks püsiujujatele otsustasin ise ka jäisesse vette minna ning kutsusin maavanem Alo Aasma ka. 2. jaanuaril näidati sellest klippi Seitsmestes uudistes ning Tallinna tiitrimeistrid olid sips lohakad ning Järva maavanema asemel oli Alo tiitliks Järva-Jaani maavanem. Muidu oli päris karastav elamus ja see tunne, mis pärast kehal laiali läheb, on mõnus. Tasub proovida. Etteruttavalt võib öelda, et ka 3. jaanuaril käisin taas vees. Uudisklipp ise SIIN. Facebookis Järva-Jaani talisuplejate grupp ka olemas, kus antakse pidevat infot uutest suplustest.

Uus aasta saabus rahulikult. Enne mõnusat õhtusööki tegime Arturiga majanaabrite rõõmuks ka väiksed lumekujud, mis küünaldesäras olid päris kenad. Sel aastal taas vald raha taevasse ei lasknud, sest kui aus olla, siis peab ikka suure raha alla panema, et teiste laskjate seas silma paista. Vaadata oli niisamagi küll.

Uut aastat alustasime väikse disc-golfi võistlusega ning taas oli 17 fanatti kohal. Seekord võidud Antile ja Kerlile. Lisaks käis meie klubi 3. jaanuaril Kõrvemaal sealse klubiga mõõtu võtmas. Ilm oli raju, kuid 7 vs 7 sai maha peetud. Esikoht jäi meile, kokkuvõttes olid võõrustajad vist üle. 

2. jaanuar oli tööpäev ja hoidsime ikka kenasti vallamaja lahti. Tean, et osades kohtades see nii polnud. 
Seoses valimiste lähenemisega avasime Aloga blogi, kus oma mõtteid iganädalaselt avaldama hakkame. Külastage ja mõelge kaasa. Tagasiside on samuti teretulnud. Lisaks on meil maakonnas ringi liikumas treiler, kus inimesi kõnetame kõrvaloleva tekstiga. 

Laupäeval tähistasime 95 aasta möödumist sellest hektest kui vabadussõjas relvad vaikisid. Asetasime lillekorvi meie vabadussambale ning süütasime küünlad. Täna tuli uudis, et Paide linnapea Priit Värk astus Kaitseliitu. Mul on ka see avaldus mingist hetkest täidetud, kuid arstlik tõend on puudu. Samas annan endale aru, et selle jaoks on veel ekstra aega ja pühendumist vaja, mida eriti pole võtta. Jätkan nende vaimset toetamist ning võibolla tulevikus ühinen ka ametlikult. Igaljuhul tänuväärne organisatsioon, milleta Eesti riiki ette ei kujuta.

Pühapäeval sai üle pika aja käidud kossu trennis. Põhjus see, et mängime nüüd ju Järvamaa meistrikaid ning mehed on vaja palliga tuttavaks teha enne mänge. Homme ehk siis kellaaja järgi täna kohtume kell 19 Aravetel Ambla meeskonnaga, kes on üks tiitlipretendetidest. Saame küll ilmselt 40 minutit kogemusi, kuid lahingu anname ikka ka.

Esmaspäev oli siis selle aasta esimene tõsisem tööpäev. Tööle asus uus majandusnõunik Mari Maltis ning loodan, et kohanemine läheb sujuvalt. 
Toimus ka tavapärane nõupidamine. Lõuna paiku käisin Paides Järva Teatajat õnnitlemas ja kell 15 toimus eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek. Eelarvele tuli kokku vaid kolm muutmisettepanekut, mida kõiki ka arvestati. Tundub, et päris hea eelarve andsime volikogule üle. Nüüd vaja panna kokku lõplik eelnõu, mis jaanuari volikogus peaks läbima esimese lugemise.  

Täna toimetas majas revisjonikomisjon ning tuli mõnele täpsustavale küsimusele vastata. Ei miskit hullu. Lõunal sain kokku Naabriplika produtsendiga ning arutasime edasist koostööd. Koostöö jätkub ning võib juhtuda, et Järva-Jaani saab ka natuke rohkem seotuks selle projektiga. Uudiseid tuleb peagi ma loodan. 

Homme toimub Karinu koosolek, kuhu ma paraku minna ei saa, kuid kohal on abivallavanem, uus majandusnõunik ning konstaabel Mati Seire. Ise pean samal ajal juhtima JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni, kus teemaks maakonna parimate kultuuri ja spordiedendajate valimine. Kerge see pole igaljuhul.

Õhtul eelpoolmainitud korvpallimäng  ning öösel Tallinna Lennujaam.

Neljapäev algab väikse aruteluga selle aasta laada korraldamise osas ning kell 13 kuulan ära ja mõtlen kaasa esmatasandi tervishoiu küsimustes. Kuigi me esialgu ei haakunud maakondliku tervisekeskuse loomisega, siis teemaga peab kursis olema.

Nädalalõpus praegu suuri plaane pole. Jürid-Marid teevad usinalt proovi, et 30. ja 31. jaanuaril väärikalt 15. aastapäeva tähistada. Tuleb päris tihe kuu.

Soovin kõikidele lugejatele kaunist ja tegusat aastat ning aitäh, et loete. Muidu seda blogi poleks.

1 kommentaar: