kolmapäev, 18. november 2015

Mehed tantsuplatsil

Üle-eelmisel reedel toimunud pidu kultuurimajas oli meeleolukas. Rahvast oli korralikult, tuju oli ülev ning bänd oli hea. Lisaks tunnustati väärikaid pritsumehi Ants Adlerit, Vello Virksu ning Tuve Kärnerit. Kohal olid sõbrad nii lähedalt kui kaugelt ning lisaks ka Päästeameti asedirektor ning väikse hilinemisega tuli kohale ning ütles mõned tunnustavad sõnad ka meiekandimeesminister Hanno Pevkur. Veelkord kiidusõnad meie pritsumeestele/naistele ning pasunakoorile.

Laupäeval pidasime poja Arturi sünnipäeva Järva-Jaani noortekeskuses, mis on selliseks peoks ideaalne koht. Kes veel ei olnud kursis, siis noortekat on võimalik ametlikult rentida a 5 eurot tund. 

Eelmise nädala alguses toimus JAP-i juhatus ja sealt saime juhtnöörid igast vallast hindamiskomisjoni inimeste määramiseks. Eile saimegi oma valla JAP-i liikmetega kokku ning esitasime hindamiskomisjoni Mari Maltise, Hille Nugise ning Maria Peldese. 

Vallavalitsus oli tavapärane ning miskit suurt ja huvitavat ei otsustatud, tavapärased eelnõud.

Neljapäeval ja reedel toimus Haapsalus esimene osa koolitusprogrammist "Kohaliku omavalitsuse juhtide arenguprogramm". Järvamaalt osaleb seal lisaks minule Rait Pihelgas ning Margo Hussar. Kokku kandideeris sinna üle 60 juhi, kuid ainult 29 võeti vastu. Esimese mooduli sisu oli muutuste juhtimine ning õpetati erinevaid meetodeid  kasutama. Päris huvitav ja igaljuhul kasulik. Lisaks käis oma mõtteid jagamas Neeme Suur. Juttu jätkus kauemaks ja päris huvitav oli. See pole niisama koolitus, vaid kaasas käivad ka kodutööd ja ülesanded ehk siis ei ole lihtsalt niisama tilulilu.
Lisaks kõigele sain uute kolleegidega üle Eesti tuttavaks, kellega ühiseid muresid lahendada. Korraliku sotsiaalse kapitali saab sealt ka. Vinge.

Laupäeval sain discgolfi võistlusest osa võtta, kuid tulemus oli kehva. Taaskord üle 30 osaleja oli kohal. Kahjuks ise enam üldmängus kaasa ei saa mängida, sest sel laupäeval hakkab peale Koeru saalijalgpalli meistriliiga ning järgmisel laupäeval iga-aastane Paide siseturniir. Ehk kuuest etapist 8st ei saa kuidagi osa võtta.
Laupäeval võtsime jalkameeskonnaga hooaja ka kenasti kokku. Valisime hooaja parima mängija ning sel aastal on selleks meheks Veiko Vespere, kes on oma võitlusvaimu ning isuka mänguga tiitli igati ära teeninud. Panime paika ka selle, et järgmisel aastal oleme taas kolmandas liigas võitlemas ja anname endast parima. Kui Ambla ka taas püsima jääb, siis võib liigas olla koguni neli Järvamaa klubi (Väätsa vallameeskond tõusis neljandast liigast üles, Koeru ka endiselt olemas), mis teeb asja aina huvitavamaks. 

See, mis eelmisel reedel Pariisis toimus on päris jõhker ikka. Ma pikemalt ei kommenteeriks seda, aga laias laastus ma ütleks selle kohta vanarahvatarkusega- Toida hunti palju tahad, ikka vaatab metsa poole. 

See nädal on alanud töises võtmes. Esmaspäev ja eile oli suhteliselt majasisene. Eile käis Eesti Posti esindaja riigiettevõtte plaanidest ja mõtetest rääkimas. Seedime natuke seda asja, kuid selge on see, et meie eesmärk on see, et teenused kuidagi halvemaks ei läheks ning samuti loodame, et Eesti Post on ise valmis teenuse arendamisse panustama, selmet kohalik omavalitsus nende ülesandeid täitma hakkaks. Hoian teid teemaga kursis.

Eelarve- ja majanduskomisjonis oli eile arutluse all valla ja valla allasutuste ametikohad ja koosseisud. Suuri muutusi toimumas ei ole, kuid töö efektiivsema ning optimaalsema korraldamise osas on käinud ja käib ka edaspidi pidevalt. 

Täna oli kriisireguleerimise infopäev, kus rääkisime taas hädaolukorrast, kriisidest ning KOV-i ülesannetest selles. Suurim teema ja ohukoht on ikkagi elektrikatkestus ning siinkohal tasuks ka inimestel endal mõelda selle peale, et kuidas pikemate elektrikatkestustega toime tulla. Nt korteriühistud võiks muretseda elektrigeneraatorid, sest isegi kui katlamaja töötab, siis tsirkulatsioonipumbad seisavad ja soe majja ei jõua. Järva-Jaani Teenus on just seadmas generaatori süsteemi pumbajaamadele, et vesi oleks alati olemas. Tavaliselt on nii, et kriisile mõeldakse siis, kui kriis on käes. Aga äkki saame koos varem mõelda.

Peale lõunal oli meil väike ideerünnak Orina mõisa osas. Plaan on sinna rohkem koolitegevust integreerida ning järgmisel aastal on suurem eeltöö aasta, misjärel loodetavasti näeme ka seal rohkem tulesid põlemas. Muide hea uudis on see, et Järva-Jaani Gümnaasium on üks koolidest, mis saab endale kaks 3D-printerit. Nii, et saame rakendada disaini, joonestamist, inseneriteadust ning millel on ka reaalne tulemus. Lahe või mäs? Kiitus koolile, et selle idee lennult haaras ning eduka projekti kirjutas. 

Homseks kutsus mind Kuma.fm raadiosaatesse oma tegemistest rääkima Arlet Palmiste. Peale kaheseid uudiseid peaks eeter meie päralt olema. Tulge kuuldele. 

Reede hommik algab varajase vallavalitsuse istungiga. Kell 9.00 osalen juba kooli sünnipäevanädala üritusel "Meie koolil on sünnipäev!", mida korraldavad algklassid. Üritusi on koolis päris palju olnud. Vaata SIIT.

Peale seda lähen Rakverre, kus toimub Avatud Valitsemise foorum. Vaata SIIT. Ise üritan ka ju kasvõi blogi pidamisega juurutada avatud valitsemist ja äkki saab sealt veel häid mõtteid kuidas rahvas tunneks, et omavalitsus ongi OMA valitsus.

Laupäevast oli juba juttu, kuid pühapäev on taas päev, mil tuleb basskitarrilt tolm maha pühkida ja sammud Estonia lavale sättida. Tulemas taas Jalgpalligala, kus Unistuste bänd üles astumas. Sel korral solistideks Juss Haasma ning Mikk Mäe. Ka Sul on võimalus vaatama tulla. Eelmisel aastal oli sellest ka otseülekanne, selle aasta kohta info puudub, kuid ehk www.jalgpall.ee ikka üle kannab. 

Nii. Aga et mis selle pealkirjaga siis on. Teema see, et esmaspäeval oli Päevakeskuse sünnipäev, kust peale jalkatrenni läbi astusin. Viisin sümboolse šampuse, et meenutada kuue aasta tagust lugu, kui ma esmakordselt vallavanemana sinna majja astusin ning muidugi et lisada vurtsu peole juurde. Lisaks viisin paraja koguse seeni. Kapell mängis tantsulugusid ja rahvas oli rõemus. Mõtlesin, et teeks väikse tantsu ka, aga kelle sa siis ikka välja valid paarikümne toreda ja särtsaka daami seast. Palusin Inesel kuulutada välja daamide valiku. Paraku see tulemit ei andnud. Seejärel tõusis mees, kellega kahekesi me lauas olime, püsti ning ütles, et läheme tantsima. Alguses ei jaganud välja, olin kohmetunud, kuid tungival nõudmisel ikka läksin. Kui ma selle kohaliku ja tunnustatud mehega tantsuplatsile jõudsin ning poosi sisse võtsin, tuli tugev aplaus. Tegelikult oli see meile ka lahtiplaksutamine ning siis jagasin asja lahti, et tegemist oli lihtsalt kavala provokatsiooniga naistele. Ning taas sain ühe elutarkuse juurde. Aitüma. 

Mida Sina täna õppisid?

Kaunist aega

1 kommentaar: