esmaspäev, 28. detsember 2015

Aasta läbi

Aasta on taas pöörase kiirusega läinud ning taas on aeg kokkuvõtteid tegema hakata. Pikema kokkuvõtte teen uue aasta alguses, kuid lühidalt võib öelda, et on olnud edukas aasta. Järva Teataja ja JOL on ka selle aasta tegusid hindamas ning Järva-Jaanist ka üks tegu nominendiks. Nii et hea lugeja, kui arvad, et Rulapargi loomine võiks olla Järvamaa aasta tegu, siis infot hääletamise kohta SIIT. Seal teisi vägevaid tegusid ka.

Mõne sõnaga toimunust. Jube kuumaks teemaks on haldusreform muutunud. Tamsalu vald on ka meile nüüd ettepanekut tegemas. Üldiselt olen nõus selle artikli autoriga, kus on küsitud, et mida me siiski teeme? Kas lihtsalt optimeerimist või reformi? Esialgu tundub mulle, et teeme vägisi midagi ära, aga lõpptulemus ei pruugi tulla selline nagu soovitud. Paraku vist peab tegema midagi.

Üle-eelmise nädala märksõnad olid kokkulepped ning gümnaasiumi tulevik. Peagi kuulete sellest täpsemalt, aga hetkel võib öelda, et me pole lihtsalt käed rüpes ootamas riigigümnaasiumi tulekut, vaid tegutseme selle nimel, et hea gümnaasiumihariduse andmine koos heade valikutega oleks järjepidev. Turismisuund on kenasti käima läinud, kuid see on alles algus ;)

JOL-i üldkoosolek Koigis läks rahulikult, kõik olid üksmeelsed. Sellele järgnenud meeleolust andis ülevaate Ants Leppoja oma piltidega Järvamaa FB lehel.

Jüride-Maridega sai kahel päeval järjest esinetud toredate valdade inimestele ja ka kolleegidele. Kõigepealt Koerus, kus esinemise lõpus jäi vähe puudu, et kohaliku vallavanemaga oleks jalad ühtedesse sukkadesse pannud. Lükkasime Andresega selle lähitulevikku. Tore esinemine oli. Järgmisel päeval olime Sõmerus esmakordselt esinemas ja sealgi võeti kenasti vastu. Ehk tegime vallavanema Peep Vassiljevi meeleolukamaks kui tavaliselt. Lisaks tegime tantsu gümnaasiumi jõuluballil ning valla jõulupeol. Olid kenad üritused.

Eelmisel nädalal oli ka Kassikulla aastalõpuüritus. Ehk siis produktsioon, mis toodab Naabriplikat, Kööki, Padjaklubi ning Varjudemaad. Oli huvitav õhtu lahedate inimestega. Sai tutvutud uute inimestega ning sotsiaalne kapital sai taas lisa. Aitüma Ergole ja ta tiimile, kes neid lahedaid sarju toodavad. Aastalõpuõhtul on ka mida oodata- "Naabriplika piduköök", tasub vaadata.

Enne jõule toimus ka eelarve- ja majanduskomisjon, kus arutasime vallaeelarvega seonduvat. Kuna komisjonidest palju ettepanekuid ei tulnud, siis suuri muutusi ei toimunud ka eelnõus ja nüüd ootame riigipoolsete numbrite täpsustamist, et siis jaanuaris esimene lugemine läbida. Suurim projekt on kaugküttetrassi ehitamine lasteaeda ja noortekasse. 
Discgolfi jõulumäng tõi kohale 35 võistlejat. Kõik võitsid ja rõõmu oli palju. Tulemused SIIN. Enda kohaga ka väga rahul, sest viimasel ajal pole kuidagi saanud sinna liigutama minna. Peagi algamas taas regulaarsed nädalamängud. 
Peale disgolfi mängu tegin selle talve esimese talisupluse ka ära ning võib juhtuda, et sellele tuleb lisa. 

Selle aasta suurim ja oodatuim kultuurimaja pidu oli taas ootamist väärt. Saal oli rahvast täis ning Sleepwalkersi esimese loo ajal oli juba tantsuplats rahvast täis. Üllatusteks olid sel korral trikijalgpallur Eno Lints, Moduse swingitantsijad eesotsas igavesti noore Piret Torm-Kriisiga, Vello Vaheri pereakrobaadid, kus isegi sai koos Jaanusega kaasa löödud ning kirsiks tordil oli keegi Ott. Jube hästi laulis, vähemalt mulle tundus :) Igaljuhul kummardus kultuurimajale ägeda piu eest, mis kestis hommikuni. 

Selle aasta viimane töönädal algas nõupidamisega ning JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolekuga, kus saime preemiate laureaadid paika. Läks täitsa üksmeelselt. 
Homme peame nõu PKT meetme projektiga seoses ning pealelõunal on selle aasta viimane volikogu istung, kus võib öelda, et võtame aasta kokku. Lisaks on maavanem rääkimas haldusreformist. Päevakord SIIN.  

Sellega ongi vist selle aasta postitustega finito ning soovin teile kaunist aasta lõppu ning meeleolukat aastavahetust. Uue aasta soovid tulevad ikka uuel aastal. Aitäh, et olete ikka lugemas käinud ning kaasa elanud minu tegemistele. Kuulmiseni juba uuel, veelgi tegusamal aastal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar