esmaspäev, 4. jaanuar 2010

Uuel aastal uue hooga

Tänane päev läks maru tempokalt. Hommikune koosolek oli töine ja informatiivne. Sain teada, et aastaga on vallas taas 45 inimest vähem, seda nii negatiivse iibe kui väljarände tõttu. Arvuks on 1734. Loodan, et enam see trastiliselt ei lange ja kuigi tõusule on seda raske suunata, siis saame siinkohal ise paljuski ära teha. Nimelt on vallas palju inimesi, kes elavad siin, aga pole valda sisse kirjutatud. Samuti on inimesi, kes hingelt on järva-jaanikad, aga elavad mujal. Võtke aga aega ja tulge valda ning registreerime teid valla kodanikuks, sest siis saame olla üksteisele abiks. Samuti on plaan kaardistada kogu valla elamufond, et oleks ülevaade olemas, et kas on üldse võimalik siia kuhugi elama tulla kui on kellelgi selleks soovi.
Alustan projekti nimega Projekt 2000 ehk 4 aasta pärast võiks vallas olla taas üle 2000 elaniku. Ulmeline see natuke tundub, aga sihid peavad ju kuskile seatud olema.
Nii. Tulen nüüd natuke taas maa peale ja räägin mis sel nädalal toimumas. Homme toimub haridus- ja kultuurikomisjoni koosolek, mille alguseks on kutsutud natuke suurem seltskond kokku ehk arutame Järva-Jaani kihelkonnapäevade teemat. Lisaks tuleb arutuse alla kogu aasta kultuurikalender. Õhtul kell 18.00 on kõik oodatud arengukava muutmise avalikule koosolekule vallamajja.
Kolmapäeva hommikul õnnitlen koolis juubilare ning seejärel läheme Maarikaga Karinule, kus võtame külamajas inimesi vastu nagu eelmisel aastal kokku sai lepitud. Peale lõunat arutame jääraja loomise võimalusest tehisjärvele. Ja Kolmekuningapäevale kohaselt toimub kell 17.00 kultuurimaja esisel platsil jõulukuuskede põletamine. Neljapäeval toimub koolis väike arutelu loodusõppe rakendamise projekti osas. Reede on huvitav päev tulemas, aga sellest juba neljapäevases sissekandes.
Seniks head jääliugu ja suusatajatele vabandused, sest buraaniga on väiksed probleemid. Nimelt on vaja uusi juppe muretseda, kuid see võtab mõned päevad aega ja seniks ei saa radu tasaseks talluda. Kuid olgem kannatlikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar