esmaspäev, 3. mai 2010

JaMaiKa

Ja taas on kuu vahetunud ja kolmandik aastast läinud nagu näuhti.
Reedel toimunud arenguleppe koosolek oli huvitav. Kohal oli küll päris palju lepingule allakirjutanuid, kuid paraku peab tunnistama, et osad polnud kodutööd ära teinud ja avastasid kohapeal, et nende poolt vastutatud teod on tegemata ning ka uusi ettepanekuid polnud tehtud, et kuidas edasi. Ettepanekute osas ja kaasamõtlemisel ei pea J-Jaani õnneks silmi ära peitma, sest volikogu saatis sinna päris palju ettepanekuid.
Väätsa prügila üldkoosolek oli samuti põnev, sest sain palju targemaks, et mis ja kuidas üldse see süsteem toimib. Ehk on teistel vallavanematel asi selge, aga kutsutud külalistena olime sel koosolekul Väätsa vallavanemaga ainsad. Ühe võimaliku jäätmealase arenguna on võimalus J-Jaanis panna tööle ka biojäätmete vedu, sest Tapalt seda niikuinii tehakse ja siis jääksime suhteliselt tee peale, kuid eks näis kas leiame huvitatuid.
Laupäeval oli suur talgupäev ja siinkohal tänan kõiki häid inimesi, kes nägid vaeva, et Järva-Jaani vald näeks parem välja. Tublid oleme ja loodan, et talgupisik järjest rohkem elama hakkab. Talgu jätkuks koristavad koolilapsed kolmapäeval teede ääri.
Pühapäeval toimunud jalgpallilahingus pidime taas alla vanduma, kuid mängupilt on juba kohati päris ilus. Kui ainult vigastused vähem kimbutaks. Muide annan juba varakult teada, et esimene mäng kodusel Kasekopli staadionil toimub 23-ndal mail. Pange vaim valmis.
Pühapäeva õhtul vaatasin rõõmuga noorteka näidendit Kargula tembud ning tänasin tänukirjaga juhendajat Annit, kes noortega on tublit tööd teinud. Indu ja lusti neile edaspidiseks.
Täna sain teada veel ühest vägevast teost. Nimelt tuli laupäeval tõstmises Eesti meistriks Martin Metsma. Tema kogusumma kuni 85 kg meeste seas oli 268kg (rebimine 125 ja tõukamine 143). Palju õnne ja jõudu. Ehk varsti langevad ka Eesti rekordid mis on vastavalt 131 ja 165.
Uus nädal on üldiselt alanud positiivselt. Hommikul tervitas vallamaja juures metsis, kes terve nädalavahetuse on alevi vahel patseerinud ja Järva Teatajaski selle kohta artikkel. Täna sai lõpuks paika ka kõnnitee käsipuu, mida oodati juba kuid. JAP-i juhatuse koosolek läks ka kenasti. Tehti kokkuvõtteid konverentsist ja tõdeti, et läks ikka korda küll.
Õhtul peale tööd käisin ka Soo tänava üleujutust vaatamas, varem lihtsalt jalg ei lubanud kivises kraavis ukerdada. Peaaegu oli plaan torusse minna, kuid hindasin ikka riski liiga kõrgeks ning veetaset vaadates oli näha, et see oli ca 10cm alla juba läinud. Mõtlesin ka uue süsteemi välja, kuid suheldes Järva Teedega, kes seda teed hooldab, siis pidi mingi süsteem olemas juba olema. Eks näis kas saame jagu neist kändudest.
Homme hommikul käin notaris ära ja pealelõunal läheme kolme valla esindajatega tutvuma raudteetammi seisukorraga. Vaatame kuidas on läbitav ning mis töid teha vaja oleks.
Kolmapäev tuleb marutihe. Hommikul algab kohe kihelkonnapäevade koosolekuga, seejärel jätkub Karinu koosolekuga, siis juba Paidesse JOL-i juhatusse ning õhtul kell 18.00 toimub vabatahtliku rannavalve koosolek, kuhu juba on huvilisi tulemas ning loodan, et neid tuleb veelgi. Karta ei tasu kellelgi, sest kindlasti toimub enne postile asumist ka koolitused esmaabi andmise ja päästmise osas.
Neljapäeval-reedel oleme volikogu esimehega strateegiakoolitusel Toris ning ilmselt kuulete ja loete järgmiseid uudiseid alles reedel. Reedel muidugi alles peale seda kui te olete kõik tulnud toredalt emadepäeva kontserdilt :)
Heaküll lõpetan
Davaika-jamaika

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar