esmaspäev, 20. detsember 2010

Jõulu eel

Reede hommikul saime kokku lumelükkajatega ning tegime kokkuvõtteid Monika külaskäigust. Lisaks rääkisime ka lume teisaldamise vajadusest alevi mõnel tänaval, mis hetkel on juba muutunud sisuliselt ühesuunaliseks. Ehk saame sel nädalal tööd käima.
Reedel toimunud JOL-i üldkoosolek läks erinevalt eelmise aasta omast üksmeeles. Võeti vastu nii tegevuskava kui eelarve ning uueks JOL-i esimeheks nimetati Triin. Seda päevakorra punkti sain "kogemata" mina juhtida, sest Veljo, kes muidu oleks pidanud seda tegema oli ka nimetamisega seotud ehk temast sai teine aseesimees. Järgmisel aastal saab esimeheks Aivo Prüssel, kes sel korral valiti esimeseks aseesimeheks. Peale üldkoosolekut toimus Koigi mõisas pidulik kontsert ja aastalõpu vastuvõtt. Täpsemalt neist sündmustest siin
Järva-Jaani eakate pidu oli ka tore. Rahvast oli palju ja esinejaid samuti. Ines oli ette valmistanud ka pika slaidsšou aasta jooksul tehtust ja see oli päris pikk, sest tegevusi on tõesti palju toimund.
Kahjuks peol kaua olla ei saanud, sest pidin ruttama proovi, et Koerus Jüride-Maridega esineda. Kuigi ka seal oli palju etteasteid, siis rahvarohkusega pidu väga ei hiilanud, kuid uurides tausta, siis jõulupidudega pidigi seal sellised lood olema. Jäin ka pidu nautima ja seal oli veel järva-jaanilasi. Nüüdsest pidavatki toimuma ühispeod. Koeru vallavanem oli ka kohal, kuid töistesse teemadesse ei langenud ning lihsalt nautisime pidu.
Laupäeval esinesime Arukülas koos Marju Länikuga. Tundus, et jäime ka talle silma, sest tuli hiljem meilt kontakte küsima. Eks näis kas see meile ka esinemisi juurde toob.
Eile kahjuks Karinu üritustele ei jõudnud, kuid kuulsin, et läks kenasti ja rahvast oli ka korralikult olnud.
Täna oli päevakajaline ehk Kaja päev. Õnnitlused veelkord.
Lisaks üritasime natuke ka liuväljakut timmida, kuid sel aastal läheb see visalt, sest vesi kipub ära jooksma portede alt ning ka juba jäätund kohad sulavad üles. Ehk saame ikka jõuludeks jää peale, kuid ei julge lubada.
Täna toimunud eelarvekomisjoni koosolek suuri muutusi ei toonud juba olemasolevasse versiooni, sest komisjonidelt ei tulnud ettepanekuid. Ei teagi nüüd, et kas vallavalitsus on head tööd teind või on asi nii hull, et sellega pole enam midagi teha. Ehk ikka esimene variant.
Homne päev viib mind hommikul notarisse. Peale lõunat on vallavalitsus ning õhtul lähen kaema poja esimest jõulupidu. Samal ajal müttavad jalkapoisid Tallinnas aastalõputurniiril.
Kolmapäeval ehk lähen taas Gümnaasiumi jõuluballile ja neljapäeval olen tubane. Teatan ka, et vastavalt seadusele on jõulueelne päev lühendatud ning vald on ilma lõunata lahti kella 13.00-ni.
Euro tulekuga on võimla hinnakirjaga natuke keeruline lugu. Ise-enesest olen poolt, et euro tulek ei tõstaks hinda. Samas on nii, et saunakülastus maksab praegu 15 krooni (0,96 eurot) ja võimla kümne korra pilet 125 krooni (7,99 eurot). Siit küsimus, et kas inimeste mugavust ja teeninduse kiirust arvestades võiks need hinnad ülespoole nihutada või mitte (vastavalt 1 ja 8 eurot). Saunalistele ühe-eurone hind ise-enesest probleemi ei tekita (küsitud nende käest) ning probleemi nagu poleks, kuid mis Sina arvad? Panin kiire küsitluse ka selleks puhuks üles, et mitte ei oleks sellist muljet, et me jõuga tahamegi hindu tõsta vaid lähtume ikkagi mugavusest ja mõistlikkusest.
Neljapäeval sissekanne ilmselt tuleb lühike, sest jõulud on kõigile rahu ja perega olemise aeg ning laiale rahvale suunatud tegevusi väga pole, kuid mine tea.
Kohtume kõik 23-ndal detsembril jõulukontserdil ning varuge aega, sest kava on väga tihe ja sisukas.
Kõike kaunist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar