esmaspäev, 6. detsember 2010

Nigulapäev

Saarlased on ütelnud, et nigulapäeva öö on aasta pikim. Siis pidavat kotkas puu otsast alla kukkuma, sest ta küüned väsivat oksast kinni hoides ära.
Väike tarkusetera tänase päeva kohta.
Aga nüüd asjast.
Reede hommikul toimunud koosoleku tulemus on see, et ilmselt on 2012 aasta kevadel toimumas KOV-ide ühine mess, kus tutvustatakse oma valla/linna ettevõtteid, tegemisi, kultuuri jne. Hakkamisttäis meelsus valitses. Varsti peaks uus koosolek tulema ja siis ehk saab teemaga juba ka konkreetsemaks mindud.
Reedel saime eelarve tasakaalu, kuid hiljem tuli välja, et kuskil oli mingi valem vale ja täna tuli veel kokku tõmmata. Plaanitud toiduvedamismasina toomine õnnestus ka.
Laupäeval õnnitlesin meie vallast pärit tublisid doonoreid. Kolm neist on teinud seda vähemalt 25 korda ja nendeks headeks inimesteks on Eda Turro, Alari Algpeus ning Aimar Arusalu. Võtkem eeskuju, sest kunagi ei tea, millal endal läheb lisaverd vaja.
Kaitseliidu inimestega kohtumine oli esiteks väga inforikas ning ma arvan, et ka edasiviiv. Nimelt tahavad nii kaitseliit kui naiskodukaitse ennast siin laiendada ja liikmeid juurde saada. Samuti noori kaasata noorkotakste ja kodutütarde näol. Usun, et aasta alguses hakkab ka ses osas meie vallas positiivseid uudiseid tulema ning kel vähegi huvi on siis pange ennast valmis, sest infopäev on tulemas ja põnevad üritused on ees. Ise vist aktiivseks liikmeks ei jõua hakata, kuid kes teab.
Laupäeval sain ka liuvälja piirded valmis ning need ühe korra ka veega üle käidud, kuid pühapäeval oli suht soe ning täna kahjuks ei olnd aega sellega tegeleda. Ehk homme saab esimese vee peale.
Pühapäeval oli põnev jalgpalliturniir, kuid tulemuseks siiski ainult 6. koht. Alagrupis võitsime Paide Kumakest ja Ambla vallameeskonda, kuid pidime alla vanduma nii Eliitmeeskonnale kui Paide Linnameeskonnale, kes hiljem ka finaalis kohtusid. Kohamänguks meil osad mängijad pidid juba lahkuma, kuid see siiski ei vabanda allajäämist Koerule. Pinget ja intriigi jagus lõpuni. Mind valiti meie meeskonna parimaks mängijaks ja vist olin suurim skooritegija ka.
Tänaomikusel nõupidamisel oli meil uus inimene laua taga. Teele Idavain on oma ülikooli praktikal ja viib ennast kohaliku omavalitsuse toimimisega kurssi. Erialaks on noorsootöö ning meil ses osas arenguruumi kindlasti on.
Üldiselt kisub aastalõpp pingeliseks, sest uue aasta valguses on palju asju vaja lõpetada või siis uueks aastaks ette valmistada. Õnneks on meie vallas kogenud ja tublid töötajad ning usun, et saame hakkama.
Täna pidin minema Viljandisse, kuid siiski ei teinud seda, sest oligi tarvis eelarvet veel kohendada ning veel mitmed olulised küsimused tahtsid vastuseid saada.
Kella kolmene eelarvekomisjon kestis ka ca 3,5 tundi, nii et oli pikem arutelu. Nüüd läheb see homsesse vallavalitsusse, kust edasi liigub see komisjonidesse ning tõenäoliselt toimub selle kuu volikogus esimene lugemine.
Homne vallavalitsus on ka päris pikk, kuid ehk jõuame sellega kella üheks valmis, sest kell kaks algab erakorraline JOL-i juhatus, kus järgmine aasta on luubi all.
Kolmapäeval on Paides kriisireguleerimismeeskondade koolitus ning peal lõunat saame kokku Ida-Regionaalse Maanteeameti esindajatega, kellega arutame kergliiklusteede rajamist.
Kell kolmeks lähen Türile, kus toimub noorteaasta lõpuüritus ning esinen seal ka ühe ettekandega, mille sisu ma pole veel välja mõelnud, sest teema on mitmepalgeline- "Kuidas saada vallavanemaks". Hea lihtne eksole. Aga eks näis, küll hakkama saan. Lisaks toimub noorte osalusmängu "Mosaiik" viimane etapp, kus meie noortel on hea võimalus ära võita, sest hoitakse liidrikohta. Pöidlad pihku. Lisaks on õhtul mitmetes kategooriates tunnustamised ning meiltki on kandidaate.
Neljapäeval osalen Järvamaa Haigla aastalõpu üritusel ning reede on hetkel suisa tühi, kuid ilmselt mitte kauaks.
Täna sai valmis ka Võllaste kelgumägi ning sinna viiv tee, kuid päevavalguses ei jõudnudki neid vaatama. Loodan, et peagi tuleb natuke veel lund, et nõlva saaks ka kasutama hakata. Peab vist lumelaua välja otsima.
Aga nii see nädal jälle läheb ja midagi väga intrigeerivat polegi. Muide facebookis on J-Jaani valla fänne juba 195. Ikka on inimesi küll, keda meie tegemised huvitavad.
Kaunist 49. nädala jätku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar