reede, 2. september 2011

1. septembri uudised

Uus kooliaasta on alanud ja sel puhul soovin kõikidele reipat meelt ning karjuvat janu, teadmiste janu. Täna aktusel sai taas ühe ettevalmistamata kõnega büünele mindud (tegelt ikka mõtlesin ka enne tiba) ja ütlesin lihtsa sõnumi- rumalaid ei austata. Nii see tegelikult on elus. Lisaks tunnustasime eelmisel aastal tublisid õpilasi väikese rahalise preemiaga. Uurisin ka facebooki kohta, et kui paljudel konto on ning kätemeri tõusis. Hoian neil seal silma peal. Meele tegi heaks esimesse klassi minejate ametisoovid. Traditsiooniliselt oli paar politseinikku, kuid lisaks olid juuksur, hambaarst, sõdalane, traktorist ning kõige parem oli maa hoidja. Tõeliselt siiras ja aus. Loodan, et soovid neil täituvad. Ahjaa, üks tahtis vallavanema turvameheks ka :)
Kooli osas võib head meelt tunda selle üle, et on tulnud juurde noori õpetajaid ning ka kool on saanud täiendust uue arvutiklassi näol. Sellest võis lugeda täpsemalt tänasest JT-st. Gümnaasiumi ossa läheb 12 uut õpilast ning 1. klassi 21 last. Täitsa normaalne. Hea meel on tõdeda, et ka Vajangult on mitu õpilast meile tulnud ning omalt poolt kompenseerime nende transpordi siia ehk teisisõnu on naabervalla lapsed meile oodatud ja sõidumured lahendame koos ära.
Sellest nädalast veel nii palju, et teisipäeval käisin ka Paide kultuurikeskuse uut lava vaatamas ja peale seda oli laulu-ja tantsupeo tänuüritus Laupal. Aitasin seal kõnepidajaid sisse juhatada. Ilus üritus oli ning kui kunagi on võimalus teil kuulama minna Kose valla muusikakooli Pillipiigasid, siis kindlasti tehke seda. Võrratu muusikaelamus.
Kolmapäeva hommikul käisin Paides Järva-Jaani kohta tehtavat videoklippi üle vaatamas. Õhtupoole oli eelarve-ja majanduskomisjon, kus räägiti peremehetute hoonete arvele võtmise summadest, elektriautodest ja muust.
Tänane päev oli tarkusepäevaline.
Saime täna ühe halva kirja ka. Nimelt ka meil kallineb kaugküte ja üks megavatt hakkab maksma natuke üle 82 euro, mis on tegelikult päris karm. Kooskõlastatud on see konkurentsiametiga ning vallal ega kellelgi teisel polegi nagu midagi kobiseda. Loodame, et inimesed saavad sellega ikka hakkama. Huvitav oli ka kirja viimane rida, mis oli umbes selline- edaspidi me ei teavita hinnamuutustest kirja teel, vaid peate seda ise kodulehelt vaatama. Päris kummaline värk ikka.
Homme kohtun koolidirektoriga ning arutame päevakajalisi asju alustades arvutiklassist kuni hariduspreemiate kandidaatideni.
Laupäeval on kõik spordilemburid oodatud Võllastele, et pidada maha üks rattavõistlus. Teet ja Kalle on raja sisse teinud ning võistluse täpsustatud vanuseklassid koos distantsidega on kõrvaloleval kuulutusel.
Peale rattavõistlust lähme noorte jalgpalluritega kohe Tallinnasse ühele miniturniirile, mille toimumine alles sel nädalal selgus, kuid nagu aru sain, siis parimatel on selle tulemusena võimalus minna suisa Norra. Ehk õnnestub.
Ise pean putsad pühapäeval jalga tõmbama Rakveres ja ehk suudame meie liiga esiotsa võistkonnalt nende kodus punkte röövida. Pole võimatu ma usun. Fännid pidid ka kohale tulema.
Otsad koomale. Kui miski muret teeb või häirib siis andke ikka märku, sest alati ei pruugi ma kõigega kursis olla.
Ilusat septembrit

1 kommentaar:

  1. Kaugkütte probleem vajaks suuremat tähelepanu, kuna võlglased ei maksa isegi odavamate tariifide järgi. Kui nüüd veel hind tõuseb, on talvel lood väga nutused, sest ühistu rahakotis vilistab tuul...

    VastaKustuta