reede, 20. jaanuar 2012

Lohe lendab

Nädal on olnud huvitav. Järvamaa keskraamatukogu nõukogu koosolekul oli põhiteemaks hr Rein Langi plaan panna raamatukogudele ette nimekiri ja rahastusmudel, kus 50% peaks kulutama kultuuri perioodikale ja auhindu pälvinud teostele. Ilmselt see nii lähebki, kuid väga nõme olukord ikka küll, sest just suurematel läheb raskeks, et seda normi täis teha ja väiksematel on jälle mõtetu, sest keegi ei laenutagi neid. Seda toetab statistika, mis meil kasutada oli. Osad raamatud on juba üle Eesti raamatukogudes olemas ja oli välja toodud kui palju neid eelmisel aastal laenutati. Üksikud olid, mida oli üle 1-2 korra keskmiselt laenutatud. Ühesõnaga kirusime süsteemi, kuid protestida ka nagu ei saanud. Nõukogu esimees Inge Mihkelsaar kohtus kolmapäeval osakonnajuhtide nõupidamisel Langiga, eks näis kas sealt tuleb mingeid muutusi.
Kolmapäeval sain kokku Kalju Kertsmikuga, et arutada hariduse tuleviku teemadel. Ta on JOL-i haridus ja noorsookomisjoni juht ning sellest ka aktiivsus. Endal tal nagu muidu ju muret polekski, sest gümnaasiumi pole. Sel nädalal on see väga kuum teema olnud. Esmaspäevases AK-s oli uudis ja eilne maaleht oli hariduse teemat pikalt täis. Hea meel on tõdeda, et koostöö siin piirkonnas on jätkumas kolme hobusega ehk Koeru on ka aru saanud, et nii ei saa jätkata. Kolmekesi oleme tugevad ning nüüd tuleb see selgeks teha ka ministeeriumile.
Kolmapäeval esitati maavalitsuses maaelu arengu aruannet. Kel aega ja mahti võiks sellega tutvuda. Ega midagi ilusat sealt välja ei joonistu, kuid tõsiseks teeb fakt, et kui riigikogus seda tutvustati, siis regionaalminister ei saanudki kohale tulla. Vist olen siin liiga kriitiline tema suhtes, aga kiitmiseks ka nagu põhjust pole. Leidsime koosolekul, et võiks kaaluda ettevõtluse edendamiseks maal teatud maksusoodustusi, mida mujal maailmas on rakendatud. Lisaks võiks olla meede, kust teha noorte perede korterelamuid, kus oleks võimalik kortereid üürida. See on see sama nõiaring, millest ka varem olen vist rääkinud. Maal pole rahvast, sest tööd pole, noori ei tule, sest neil pole kuskil elada, ettevõtteid ei tule, sest rahvast pole, keda tööle võtta. Ja nii see ringleb kuni maaelu hääbubki. Saame küll natuke mõjutada seda ka siit kohapealt, kuid üle-riigiliste tendentside mõjutamiseks on hoovad riigi käes.
Võimlemispeo žüriitöö oli huvitav. Natuke sarnane meie liikumispeole, kuid selle erinevusega, et klassid võistlesid omavahel ja kavade autorid olid kõik erinevad. Oli väga palju erinevaid stiile ja ka tase oli ebaühtlasem kui meie pidudel. Hiljem võrdlesin oma hindeid lõpp-tulemustega ja üldiselt läks päris täkkesse. Üllatusesinejateks olid Getter ja Ott-Sander.
Kurb lugu selle juures on ainult see, et jäi äge teatritükk nägemata. Nalja oli pisarateni saanud ja kohal oli pea täismaja. Järgmise korrani.
Eile tegelesin projektitööga ja jätkan sellega täna. Lisaks siis täna kohtumine reformierakonna esindajatega ning õhtul JOL-i kultuuri- ja spordipreemiate üleandmine Albus. Homne päev on puhkamiseks ning pühapäeval toimub 4x4 võistlus võimlas, mida ka kindlasti tulge vaatama, sest kaasaelamist on vaja ja ka auhinnad ootavad omanikke.
Ilusat nädalavahetust ja draakoni tulemist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar