reede, 6. jaanuar 2012

Teine post

Uus aasta on hooga käima läinud. Teisipäeval süütasime küünlad vabadussõjas langenute auks ja mõned pildid ka meie kodulehel www.jjaani.ee Loodetavasti hakkab seal nüüd meil aktuaalseid galeriisid ka olema.
Kolmapäeval oli Karinu kandi esimene koosolek. Üheks teemaks oli klaasikoja saatus, millega esimese kvartali jooksul tahan tegeleda. Ehk saab veel elu sisse puhuda. Viimasel volikogu istungil tõstatati ka küsimus, et peaks alevis selle viida, mis klaasikotta juhatab, maha võtma. Ise ma päris nõus sellega pole, sest klaasikoda pole ju kuhugi kadunud, vaid ta on tegevuse peatanud teadmata ajaks. Teavitav silt tuleb lihtsalt uksele panna. Veel rääkisime maha langenud puudest, mida saaks kasutada külamaja kütmiseks, aga ilmnes probleem. Külas pole mehi, kes vabatahtlikult käed külge paneks ning töö ära teeks. Arvestades, et aastavahetuse peol oli ca 70 inimest, siis sealt peaks 5 meest ikka leidma ju. Loodetavasti ikka tehakse tööd talgu korras ära. Rääkisin ka Nordkalkiga kohtumisest ja nende soovist külarahvaga kohtuda. Nii ongi, et järgmisel kolmapäeval, 11. jaanuaril kell 18.00 toimub külamajas infopäev Karinu karjääri teemal. Kel huvi, tulge kohale. Lisaks rääkisime turismi arendamise teemal, külaplatsi tegemisest ning raamatute valmimisest.
Kolmapäeval kohtusime ka Küttisega ning eelmises postituses esitatud küsimus, et kes siis kellelt midagi tahab, oli õigustatud. Nimelt soovib ministeerium KOV-ide ja omavalitsusliitude käest seisukohti saada, et kas gümnaasiumivõrk peaks olema KOV-i või riigi käes. Kui nüüd kõik hõiskame, et ikka võiks riigi käes olla, siis sisuliselt ütleme ise, et palun tulge meie eest otsustama. Nüüd kahe kuu jooksul tahavad ministeeriumi omad kõik maakonnad läbi käia ning maiks peaks kõik asi selge olema. Täna peaks tulema veel ministeeriumist mingi pressiteade, ehk selgub sealtki midagi. Koosolekul anti teada, et midagi veel selge pole ja kui enne oli rahaline argument suurim, siis nüüd räägitakse põhiliselt kvaliteedist ja õpilaste valikuvõimalustest. Kui nüüd asi samamoodi venib nagu haldusreformi teema, siis ilmselt ei juhtu tükk aega midagi. Kui tehakse sama jõuliselt kui kutsekoolidega, siis ilmselt koolivõrk korrastub tugevalt. Elame näeme.
Eile käisin uue aasta soove soovimas ettevõtetele ja jätkan seda ka täna ning ilmselt ka järgmisel nädalal, sest täna on tihe. Eile olin kutsutud ka Kuma raadiosse, kus Arlet Palmiste ja Mati Palmetiga rääkisime Järva Kilvast. Analüüsisime eelmise mängu küsimusi ja arutasime mälumängu nüansse. Järgmine mäng juba eeloleval teisipäeval R-Allikul.
Täna osalevad meie noored R-Alliku talimängudel, mis toimuvad esimest korda. Hoiame pöialt. Samal ajal käin mina notaris ära, et ära lõpetada 2006 aastast pooleli olev korterisaaga, mis on pooleli olnud tänu sellele, et korteriomand oli seadmata, kuigi osturaha oli makstud.
Kella kolmeks olen palutud taas Paidesse, sest aasta Kultuuripärl vajab otsustamist ning mind on sinna kutsutud kui JOL-i esindaja. Selliseid valikuid on alati raske teha, eriti siis kui tegemist on erinevate elualadega. Loodetavasti see protsess väga kaua ei kesta, et jõuaks ka kuuskede põletamisele, sest endalgi vaja kuusk lõkkesse viia.
Nädalavahetus tuleb esialgu plaanideta. Eelinfona spordirahvale võin öelda, et meeskondlik 4x4 turniir, mis eelmisel aastal esmkordselt edukalt toimus, leiab aset 22. jaanuaril kell 10.00 ning nädal hiljem, 29. jaanuaril, kell 12.00 toimub kultuurimajas iga-aastane sõudeergomeetrite võistlus.
Uude nädalasse vaadates, siis on hea meel meelde tuletada, et esmaspäeval kell 10.00 toimub alevis pidulik vee- ja kanalisatsiooniprojekti lõpetamine. Kuigi minister Pentus ei saa kohale tulla, on keskkonnaministeeriumi ja ka Euroopa Komisjoni esindajad kohal. Lisaks muidugi teised head koostööpartnerid. Tulge ka kui mahti on.
Lähiajal on plaan on uuendada minu poolt koostatud kinnisvara nimekirja siin blogis. Uurides praegu erinevaid portaale, siis kõige kiirem info on SIIN, sest enampakkumine toimub juba 10. jaanuaril. Olles ise ühel taolisel enampakkumisel osalenud, võin öelda, et protsess pole sugugi keeruline ja arvestades antud info levikut, siis ilmselt pole ka osalejaid väga palju.
Uue aasta esimene ettevõtjate ümarlaud toimub 3. veebruaril kell 10.00 vallamajas ning sinna on oodatud kõik vallas tegutsevad ettevõtted.
Tänane postitus tuleb seetõttu harjumatul ajal, et taaskord panin koos Arturiga magama ka ennast ja nii ta läks.
Kaunist nädalavahetust ning loodetavasti jääb mõni lumi natukeseks pidama ka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar