reede, 1. veebruar 2013

Eelarve kinnitatud

Töönädal on seljatatud ja on aeg teha väike ülevaade.

Kolmapäeval toimunud koosolekud olid asjalikud. Järvamaa Spordiliidul on muutuste aasta, sest uue tegevusena on lisandunud koolispordi korraldamine. Esimene kuu on läbi ja võistlused käivad ning üleminek on minemas suuremate tõrgeteta. Eks juhatuses on nüüd kiired ajad, et selle aasta eelarve kenasti paika saaks ning et läbi muutuste ka üldine organiseerimise tase tõuseks. Juhatus jätkab tööd juba järgmisel nädalal.

Järvamaa noortepäev, mis toimub 18.mail  Järva-Jaanis, tõotab tulla päris huvitav. Esimesel kokkusaamisel tuli päris palju mõtteid ning kindlasti tahame teha seda natuke teistmoodi kui tavaliselt. Ühe teemana on kindlasti käsitlusel ka kultuuripärand, kuid eks proovime edasi anda ka kohalikku eripära. Töö käib ja teised omavalitsused võivad juba oma noorsootöötajatele kalendrisse punase ringi teha.

Eile sain lõpuks uuendatud Järva-Jaani vallas olevate vabade elamipindade nimekirja, mis siin vasakul menüüs saadaval on. Kui teate veel, kus midagi vabaks jäänud ning kontaktid olemas, siis andke teada. Nimekirja sobivad ka üüripinnad, sest ka nende järgi tuntakse päris tihti huvi.

Eilses Järva Teatajas otsis Arctic Finland House hooajatöölisi. Töö sobilik ka naistele, Kel huvi kohapeal tööd saada, siis saatke julgelt CV  info@arctic.ee aadressile.

Eilsest on tähtsaim uudis see, et volikogus võeti Järva-Jaani vallaeelarve vastu kogumahus 1,925 miljonit eurot. Uutest ettepanekutest on arvestatud sellega, et sünnitoetus tõuseb 300 euroni ning uue spordialana toetatakse saalihokit 1000 euroga. Väiksemaid muudatusi oli veel, enamus olid seotud riigieelarvega, kust raha tuleb sihtotstarbega. Lisaks muidugi alampalga enam kui 10% tõus. Seoses eelarvega oli täna positiivne uudis see, et jaanuari tulumaksu laekumine oli eelmise aasta omast 10,6% võrra suurem. Samas see liiga palju eufooriat ei tohiks tekitada, sest detsember on alati olnud preemiate kuu, mille mõju on jaanuaris. Selgema ülevaate annab veebruar, mil hakkab tulema tavapärane tulumaks. Küsimärgiga on ka see, et kas tulumaksu protsendi tõus hakkas juba kehtima või mõjub alles jaanuari palkadele. Mis puudutab õpetajate palkasid, siis nendega oli täna väike segadus, kuid uuel nädalal saab ka see lahenduse.

Pollitikarindel on ka päris huvitavaks läinud. Lisaks Paide juhtumile, kus Kesk visati koalitsioonist välja, on ka Koerus taaskord muutused. Nimelt andis eile vallavanem lahkumisavalduse, mis minu jaoks on loogiline jätk sellele, et kuu aega tagasi vähendati tema palka 20%. Volikogule tuli see aga üllatusena ning eks näis siis kuidas nüüd see asi sügiseni ära lahendatakse. Seal ikka tegevust jätkub ning see periood on üldse väga hüplik olnud. Vaadates maakonna suurimat valda Türit, siis on sealgi tukid hõõgumas. Eriti kui lugeda sellist lehekülge nagu www.tyrivald.ee Kui palju seal tõtt on ja kui palju õhku, ei tea, aga huvitav on ikka jälgida.

Täna toimus JOL-i üldkoosolek, kus põhiteema oli 2012. aasta kokkuvõtmine. Lisaks tegime JOL-i liikmete poolt avalduse haiglareformi tegemise osas, sest kui läheb samamoodi kui kiirabireformiga, kus meid ettevalmistamise juurde ei lastud, siis võime kõik varsti siit ära kolida, sest avalikud teenused jäävad ikka väga lahjaks. Loodame, et varajasest reageerimisest on ikka tolku.

Homne päev algab kell 10.00 küünalde süütamisega vabadussamba juures ning jätkub sõude-ergomeetrite võistluse ning ralliga. Sõudma on kõik oodatud, olenemata füüsilisest vormist, sest distantsid pole pikad. Kõikide osalejate vahel loosime välja ka head auhinnad. Kell 11.30 oleks paras aeg tulla, et sooja teha ning registreeruda.

Pühapäeval ei tee esialgu midagi, mis võiks laiemat avalikkust puudutada.

Ilusat nädalalõppu ja tegusat veebruari

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar