kolmapäev, 20. veebruar 2013

Vabatahtlik

Vahelduseks üks hommikune postitus ka.
Tulles korra veel tagasi eelmise nädala juurde, siis reedesest Koolitantsust on mõned esinemised jõudnud ka TV3 kodulehele, sealhulgas Järva-Jaani Raudteejaama swing. Minge ja vaadake ning hinnake meeldivaks kui meeldib. Tantsude list SIIN. 

Pitka matk läks suurepäraselt. Rahvast oli ca 400, ilm oli hea ning kõik sujus probleemideta. Tegin tervituskõne Jalgsemal ning Järva-Jaanis süütasin küünlad vabadussõjas langenute auks. Vikerraadiost tehti minuga ka kiire hommikuintervjuu. Kes maha magasid ja huvi on, siis seda saab kuulata SIIT.  Matkajad võivad ennast leida suurest pildigaleriist jarva.ee-st. Järgmisel aastal siis jälle.

Nädal algas nagu ikka töökoosolekuga vallamajas ning edasi läks töises rütmis. Sel nädalal tegelen veel aktiivselt järgmiseks nädalaks meeskonna kokku panemisega. Logistika Võrru saab päris keeruline olema, kuid usun, et saame hakkama.

Eile olime pea neli tundi Rakke vallas ehk tegelikult Nordkalki tehases, rääkisime erinevatest arengutest ning koostööst ja tutvusime renoveeritud tootmistehasega. Vägev ja võimas. Nüüd on ülevaade lubja põletamisest silme ees. Kas teadsite, et peale põletamist on lubjakivi peaaegu poole kergem ja see kaduma läinud pool ei ole muud kui CO2. Meie valda puudutab tehas otseselt läbi Karinu karjääri tegevuse.

Seejärel oli vallavalitsuse istung ning seal oli päris pikk päevakord. Olid nii traditsioonilised sots.toetused, jäätmeteema jne. Kuid ka näiteks mõne maatüki erastamise lõpetamine. Näiteks kutsekooli endine sigala, mida hakkame nüüd vallale taotlema kui peremehetu vara, sest omanikfirma on hingusele läinud. Eelarve osas kinnitasime kulude jaotuse allasutuste lõikes ning allasutuse juhtide palgad. Volikogude materjalide osas oli suurim tähelepanu määrustel, mis tuleb muuta seoses Avaliku Teenistuse Seaduse jõustumisega 1. aprillist. Sellest ajast on vallavanemad sellised hõljuvad ollused, kes pole õieti see ega teine.  Volikogu täpsemat päevakorda võite järgmise nädala eelinfost otsida.

Et eilne päev ikka väga korda läheks, siis toimus eile Järva-Jaani vabatahtliku tuletõrje koosolek. Lisaks  nn vanadele kaladele oli kohale tulnud ka 7 noort meest, kes andsid oma sõrme, et oma jõu ja nõuga panustada priitahtlikku tuletõrjesse. Tuve selgitas kuidas see süsteem on toiminud ja arutati kuidas seda edaspidi veel paremini teha. Oma sõrme andsin ka ja avaldus on tehtud. Nüüd vaja koolitus läbida ning siis saan ka sündmustesse abikäega sekkuda. Kui veel on tegusaid mehi-naisi, kes tahaks osaleda, siis võtke ühendust Tuvega.

Tänane päev algab toetuslepingute tegemisega. Seejärel on JOL-i juhatus.

Täna õhtul kell 19.00 on oodatud mehed ja noormehed Järva-Jaani võimlasse, et käima panna saalihoki trenn. Mitte trenn klassikalises võtmes, et teeme tund aega harjutusi ja siis natuke mängime, vaid paneme kohe ikka mängu käima. Kogemused pole olulised, oluline on liikumine ning hea meeleolu.

Homme-ülehomme toimub Tahkurannas KOV-juhtide talvine mitmevõistlus, kus aladeks on discgolf, jahilaskmine, jääkegel, mõttemäng, suusatamine, autosõit, korvpalli viksed, noolevise, sulgpall, sõudeergomeeter. Neist aladest pole ma kunagi teinud discgolfi, laskmist ja jääkeeglit. Õnneks arvesse lähebki ainult 7 ala. Katsun tiitlit kaitsta, kuid see on ikka pagana raskeks sel korral tehtud. Kokku osaleb 21 omavalitsusjuhti. Hoidke pöialt.

Reede õhtul on kõik oodatud kultuurimajja, et osaleda kaunil kontserdil, mis on pühendatud Eesti Vabariigi 95. aastapäevale. Tulge kohale. Vaadake ka eelmist sissekannet ja kuulutust seal.

Laupäeval peaksin osalema maavanema vastuvõtul, kuid kahjuks jääb see sel aastal minu jaoks ära.

Eelmisel nädalal toimus Turismimess ja seal esitleti esmakordselt Piibe maantee trükist, mis on ühistöö päris paljude valdade vahel sh Järva-Jaani. Et kui ajakirjandus on huvitatud, siis ses osas võtke ühendust Arletiga. Minu meelest sai valmis päris vahva ja käepärane asi.

Noniih. Natuke infi sai nüüd välja paisatud. Kui kellelgi on lisainfi, siis võib alati kommenteerida ning veel kiirem vahend selleks on facebooki Järva-Jaani valla leht (hetkel 495 kasutajat). Valla kodulehel on ka kindlasti täiendavat infot.

Nädala selgroog saab kohe murtud, olge kaunid edasi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar