reede, 15. veebruar 2013

Pitkale retkele

Töönadal on läbi ja toonud see nii rõõmu kui murepilvi.

Kõigepealt hurjutan ennast, et eelmises sissekandes ei maininud tublisid sangpommi tõstjaid, kes tõid säravaid medaleid Eesti Meistrivõistlustelt. Kulla sai Saima Saar ning hõbedad Kuldar Kark ja Märt Võsu. Palju õnne ja jõudu edaspidiseks.

Teisipäevane mälumäng meil seekord väga hästi ei läinud, kuid nagu ikka saime kõvasti targemaks. Tulemustest väike kokkuvõte SIIN, kuigi miskipärast pole seal võistkonda, mille Andreas ja Marko olid kokku pannud.

Kolmapäeval Tallinnasse valdade-linnade päevadele päris alguseks ei jõudnud, kuid erakondade debatti sain kuulda küll. IRL-i esindaja Aivar Kokk sai seal päris kõvasti tuld, sest nii kodukulude teema kui ka regionaalministri saamatus olid teemad, mida ta õigustama pidi. Regionaalpoliitika osas räägiti, et aastaid on juba mingid teemad laual, kuid kuhugi ei jõuta ja ikka on mingi probleem miks mitte muutusi teha või arengut maale ei saa suunata. Tundub, et tahtest jääb ikka puudu seal, muud polegi.
Omavalitsuste tegemistest sotsiaalmeedias tundis huvi üllatavalt palju inimesi. Väike saal oli rahvast täis. Kaupo Kase rääkis üldiselt omavalitsuste kodulehtedest ja sealt oleks meilgi üht-teist rakendada, sest nii paigutuse ning üles-ehituse osas on meil ruumi areneda küll. Koos Keila linna PR-mehe Valdru Vacht`iga rääkisime sotsiaalmeedia vajalikkusest ning tõdesime, et KOV peab lihtsalt ajaga kaasas käima ning olema seal, kus on ka inimesed. Keila linnal on kasutajaid facebookis pea 5000, meil pea 500. Võtame järgi. Levitage infi, kutsuge sõpru ning kasutage ise ka agaralt selle võimalusi. Paarkümmend muna läks hiljuti tänu sellele kaubaks. Ühesõnaga võiks KOV-id rohkem neid võimalusi ära kasutada, mida neile kandikul pakutakse.

Kolmapäeval toimus laste lauluringi vastlapäev ja sain ka paar liugu kirja. Õhtul käisin Paides Jan Uuspõllu Vanaisa vaatamas ja see oli muidugi väga hea. Nüüd on triloogia nähtud ja kõik on olnud väga tabavad.

Eilne päev oli rahulik. Rahvakultuuriprojektide komisjon läks ka asjalikult, kuid eks järgmisel aastal peab taotlejatele üle meenutama, et programm on põhiliselt suunatud ülemaakondlikele projektidele.

Tänane päev ei alanud hästi, sest sain uudise tulekahjust ning tulesurmast Metsla külas. Väga kurb lugu ning kaastunne omastele. Lähiajal teeme ka väikse koosoleku, et analüüsida, et kas oleks saanud midagi teha ja mida tulevikus teha, et selliseid juhtumeid ennetada. Igaljuhul kontrollige nüüd oma suitsuandurid ära, sest õnnetus ei hüüa tulles, aga andur aitab hüüda kui see on saabunud.

Spordikoosolekust võtsid osa suurimad fännid, kuid üldjoontes said meeskonnad kokku ja nüüd on mul ees suurem helistamine, et kirja pandud inimestega kokkuleppele saada. Igaljuhul mütsiga lööma ei lähe ning põhirõhk läheb suusameeskonnale, sest see on ainus kindel ala, mis arvesse läheb.

Täna õhtul toimus koolitanstu festivali Järvamaa eelvoor, kus meie kahel rühmal läks minu meelest väga hästi. Ülle sai juhendaja eripreemia stiilipuhtuse eest ning tantsija eripreemia sai Jan Kristian. Väga vägevad tantsud olid ja usun, et järgmine voor terendab. Taas võime oma tantsijate ja Ülle üle uhkust tunda. Edu.

Homme on rahulik päev ja pühapäev on Pitka matka päralt. Sinna on kirja pannud peaaegu 500 osalejat. Loodame, et kõik ikka kohale ka tulevad ning võtavad mõne sõbra ka kaasa. Kellel transpordiga on probleeme, siis ootab valla buss kell 9.15 alevi platsil, et matkajad Jalgsemale viia ning hiljem Peetrisse järgi tulla. Kahjuks on Jalgsemal metsaäärne otsetee lumest nii umbes, et looduskaunis matka algus jääb ära. Aga tegelikult on seltskond ja tuju ju põhilised. Sellega seoses helistati mulle eile Vikerraadiost ning soovivad teha otseintervjuu samal hommikul umbes kell 9.20. Lisaks Pitka matkale võibolla mõni muu teema ka. Kohtumiseni Jalgsemal.
Isamaalistel teemadel jätkates, siis järgmise nädala Eesti Vabariik 95 sündmused on saanud kuulutusele, mis siin kõrval ilutseb. Kindlasti tasub reedel kultuurimajja tulla, sest sellist kontserti pole meil varem olnud.

Täna saime teada, et kiirabiteenuse pakkumistega läkski nii nagu ma kartsin oma 26. jaanuari sissekandes. Uudis ja minu kommentaar kuma.fm lehel. Eks siis kuu aja pärast saame teada kas 2014. aastal  hakkavad siin vurama Pärnu või Tartu masinad. Loodan muidugi, et jätkavad Järva omad.

Koeru mailt ka kahjuks uudiseid ei tea, kuid kardan, et JT tegi oma artikliga karuteene ses osas, et artikli sisu sellisel kujul realiseeruks. Aga võibolla homses lehes juba midagi uut. Ise-enesest oleks kõige normaalsem, et sügiseni ongi kohusetäitja, kuid kahjuks ei luba seadused üle kahe kuu olla ilma vallavanemata. Koerufoorumis ka pisike elavnemine toimunud. Head arutlemist.

Aga igaljuhul jah kiire nädal olnud ja järgmised kiired tulemas. Jõudu ja erksat meelt kõigile


1 kommentaar:

  1. Jätan ka sotsiaalmeedia kaudu tänud : ) Aitäh, Arto, et tulid Linnade ja Valdade Päevale ning oma kogemustest seoses selle sama blogiga huvilistele rääkisid!

    VastaKustuta