neljapäev, 19. august 2010

Ühtelaulma

Nädal on läinud suhteliselt kiiresti. Teemasid, millega tegeleda, on järjest juurde tulnud. Mõned on ka lahenenud. Sel nädalal näiteks sai lasteaia juurdeehituse riigihange lõpetatud ning nüüd siis võib ilmselt lõpp-taotlust esitama hakata ja ehk saab ikka sel aastal ka kopa maasse. Vee- ja kanalisatsiooniprojekt on takerdunud bürokraatiasse, kuid loodetavasti saab see lahenduse septembris.
Võimlas ja koolimajas endiselt praegu sooja vett pole, sest mingid jubinad on juba kaks ja pool kuud meie poole teel. Väga kummaline juhtum, kuid suheldes Avotermiga sain vastuse, et enne kooli algust peaks siiski lahendus käes olema.
Võimla põrand on valmis ja nüüd peab mõtlema, et kas selle avamise puhul teha mingi vägev kohtumine ka. Võimla on nüüd täitsa enam-vähem, kuigi jah seinad tahaks ka veel iluravi saada. Kes nüüd korvpalli lähevad mängima need võivad esialgu ära ehmatada, et valed jooned maas, aga need on tehtud vastavalt viimastele normidele ja ongi sellised natuke teistsugused. Lisaks on maas võrkpalli ja futsal-jalgpalli jooned. Rohkemate jootega oleks plats väga kirjuks läinud.
Eile käisin notaris ja enampakkumisel olnud Laia tänava krunt ning Pika tänava korter said endale uued omanikud. Nüüd peab taas tegelema nende objektidega, mis müümata jäid. Ehk on tekkinud ostjaid.
Kool ka varsti algamas. Sellel aastal on gümnaasiumisse minemas vähe õpilasi, kuid järgmisel aastal jälle rohkem. Siit üleskutse, et kui keegi teab kedagi, kes teab kedagi, kes võiks J-Jaani gümnaasiumisse tulla õppima, siis andku kiirelt märku. Võimalus on kasutada ka õpilaskodu ja sellest aastast ju gümnaasiumis võimalik omandada ka kutsehariduse esiala "Arvutid ja arvutivõrgud". Uurige kooli kodukat.
Nüüd võib juba soovida ka head Eesti Vabariigi taasiseseisvumise päeva ning õhtul on kõik oodatud koos laulma vanatehnika varjupaika.
Nädalavahetus on tulemas rahulik. Pühapäeval on Tabiveres jalgpall ning ongi kõik plaanilistest asjadest. Tahaks ka Paidesse Ohutuspäevale minna, aga vist ei jõua, kuid kel aega siis kindlasti minge.
Järgmisel nädalal Järva-Jaanis suurem üle-eestiline üritus ning sinna on samuti kõik oodatud. Ehitatud Eestis on üritus, kuhu kõik inimesed võivad omatehtud seadeldisi ja masinaid näitama tulla. Kui hästi läheb, siis ehk viin ka ühe "vägeva" seadeldise sinna. Kui pole tuua, siis tule vaata teiste masinaid.
Järgmisel neljapäeval toimub Grossi poe avamine ning seal pidi olema palju põnevaid pakkumisi. Kui selle järgi hinnata, kus Gross tegutseb, siis Järva-Jaani on õiglaselt "alev" ehk linnatüüpi asula, sest Järvamaal Grossi pood ju Paides, Türil ja meil ning rohkem linnatüüpi asulaid polegi. Vaatame ja ootame, kes siis järgmisena tegutsema tuleb. Igaljuhul on kõik ettevõtjad väga teretulnud.
Rannahooaeg on lõppemas ja enam rannavalvureid valvama ei saada. Kokku saime tegutseda viiel nädalal. Ma arvan, et ettevõtmisest oli tolku ja siinkohal suured tänud Kallele, Oliverile, Ukule, Vootelele, Kuldarile ning Martinile. Ehk järgmine aasta jälle.
Nüüd lõpetan selle väga hakitud siisekande ära.
Kaunist pikka nädalavahetust.

1 kommentaar:

  1. Kõik toredad ettevõtmised!
    Grossi poe avamine ei tee minu arvates meie alevikku kohe linnatüüpi asulaks. Sama suuri ja isegi suurmaid Järvamaal veelgi. Lisaks tuleb uue poe avamine kahjuks kohalikele väikestele ettevõtjatele. Minule piisas nt. ka AjaO poest:)
    Ehitatud Eestis, sellest võib kujuneda kindlasti põnev üritus, olen kohal!

    VastaKustuta