neljapäev, 11. november 2010

Visionäärid

Täna sai Türil kokku saalitäis rahvast, kelle eesmärgiks oli vaadata 15 aastat ette ning näha seal ilusamat ja paremat Järvamaad. Loomulikult lõplikku tõde ei ole, kuid ilmselt on endiselt oluline valdkond põllumajandus, kuid tingimusel, et seal võiks olla rohkem väärindamist (kohapeal toodi näiteks juust kosmonautidele). Teemasid oli veelgi ning ettekandjad üldjuhul sisukad, kuid siin pikemalt edasi ei anna.
Huvitav aga oli maavanema väljaütlemine, et tema näeb maakonnas Paide linna ja kahte valda. Kohapeal olnud vallavanematega rääkides oli see päris uudne seisukoht ja ei tea kas see tähendab seda, et kui Paide linn pidi teistele omavalitsustele tegema ettepaneku ühinemisläbirääkimisi alustada, siis seda siiski ei juhtu? Sel juhul jääks Paide kahe suure valla vahele ning maakonna mõistes ei omaks ta ka nii suurt kaalu, kuid ehk kuuleb siis lähiajal, mis sellega mõeldi.
Üritus lõppes parimate ettevõtjate ja turismiedendajate tunnustamisega. Meilt oli esitatud kaks kandidaati. E-Piim kahjuks kolme parema sekka ei mahtunud, kuid OÜ Järva-Jaani Auto, eesotsas Ago Luntsiga tuli piirkonna edendaja kategoorias kolmandale kohale. Ettevõte, kes ei pea paljuks kohalikke ettevõtmisi toetada ja võimalusel alati inimestele ning teistele ettevõtetele vastu tulla. Au ja kiitus ning eeskujuks meile kõigile.
Aga eelnevast nädalast ja siis ka esmaspäevasest "kindaloopimisest".
Teisipäeval toimunud nurgakivi panek läks igati korda. Kuigi ilm oli kole, ei vähendanud see ürituse toredust. Kõik lapsed said kelluga mörti panna ja lõpuks sooviti üheskoos ehitajatele "Jõudu tööle". Tänases Järva Teatajas oli ka selle kohta pikem artikkel, nii et võite lugeda.
Vallavalitsus oli seekord suhteliselt kiire, kuid heade uudistena võib nimetada, et andsime taas ühe ehitusloa lauda ehitamiseks.
Mälumäng Türil läks üle ootuste hästi. Viimase korra punktitabel siin.
Kolmapäeval pusisime eelarve kallal ning pusida on veel küll ja küll.
Mis puudutab esmaspäevast blogi sissekannet, siis seal pidasin silmas seda, et tegin kokkuvõtva lehe meie vallas müügis või üürile antavatest elamispindadest (vasakul lingireas hetkel esimene). Lisaks kutsun kõiki, kellel samuti on elamispind müügis või üürile anda, mulle teada andma. Lisan selle info sinna üles ning läbi selle on inimestel lihtsam leida endale vajalikku infot. Alevis ja vallas ringi käies neid tühje maju ja kortereid ikka jagub, kuid müügis neid tihti pole. Kõik muidugi ei peagi olema, kuid sellise võimaluse nüüd inimestele pakun ja kel huvi oma kuulutus liada see võtku minuga ühendust.
Lisaks teatan, et viimasel volikogul pandi taas enampakkumisele Kalda tänava garaaž (katlamaja kõrval), alghinnaga 35000 krooni. Selle kohta infot siit. Seal võimalus alustada näiteks autoremondifirmaga või muu sellisega.

ÜLESKUTSE- Head inimesed, kes te elate Järva-Jaani vallas, kuid ei ole sisse kirjutatud meie valda. Tulge ja registreerige ennast sisse, sest see mõjutab paljuski kogu valla käekäiku. Toon väikse näite. Kui teenite kuus 10000 krooni, siis vallaeelarvesse tuleb sellest 1140 krooni ehk aastas 13680. Kui terve valla peale on neid inimesi näiteks 20, siis see teeb juba 273600 krooni aastas, millega saab teha ära päris palju. Kui oletada, et see võiks minna mõne projekti omaosaluseks, siis võiks valda veel lisaks tulla ligi kaks miljonit lisaraha.
Tean ise päris mitut sellist inimest ja loodan, et üleskutsel on järgijaid. Tulge lihtsalt valda ja küll me aitame toimingutega.
Et järgmisel aastal oleks juba sellel mõju, siis registri korrastamise peaks võtma ette sel aastal, sest riik teeb arvestusi aastavahetuse seisuga.
Jään lootma...

Homne päev toob selle, et hommikupoole käin Tallinnas ära ja peale lõunat osalen Väätsa Prügila õnnitlemisel 10. sünnipäeva puhul. Õhtul toimub ka isadepäeva kontsert ning esmakordselt Meie papsi valimine.
Laupäeval on Vodja kandis talgupäev, kuid vist ei jõua sinna kahjuks. Eks näis.

Kui vaatate allolevat videot, siis pööran tähelepanu teisele mõtteterale. Sellest johtuvalt on järgmisel reedel toimumas esmakordselt veinisõprade õhtu, kus räägitakse ja tutvustatakse veinikultuuri. Täpsem info ja registreerumine toimub aadressile veiniklubi@jjaani.ee


Vaadake ikka julgelt tulevikku ja ärge kartke suurelt mõelda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar