reede, 6. juuli 2012

Tublid noored

Tublid noored on need, kes töölaagris innuga on tööd teinud. 20 noort koos juhendajatega on päris paljud kohad korda teinud. Käidud on kooli ümbruses, Võllastel, kalmistutel, spordiväljakutel jne jne. Täna on nende viimane tööpäev. Tänud Margitile, kes juba päris mitmendat aastat projekte on kirjutanud ning kõike koordineerinud on. Järgmisel aastal jälle.
Kolmapäeval sai Karinu koosolekul käidud ja hea meel on, et projektid ning tegevused usinalt käivad. Uus külamaja viit on üleval ning õppereisid on ees ootamas. Katsume tõusetunud probleemidele ka lahendusi leida. Tänavaaugud peaksid saama täite, järve äärde peaks sel aastal tulema päästerõngas koos alusega ning muude küsimustega tegeleme ka. Hea meel on näha klaasikoja hoone remonti. Endal on veel üks võlg uue omaniku ees, sest klaasiahju kivid on veel ära toomata sealt. Ehk saame lähiajal selle võla ka kaelast ära.
Eile oli eakate poeringipäev. Kuna hetkel bussijuhti ametis pole ja teadsin, et nii Kuksema kui Jalgsema ringilt on tavaliselt kuni 4 inimest, siis mõtlesin, et teen ise ringi autoga ära. Päris huvitav ja kasulik oli elukogenud inimestega vestelda ning eriti veel seetõttu, et osasid inimesi polnud näinudki. Hariv päev ses mõttes.
Häädest uudistest võib nüüd teatada seda, et kergliiklusteede kavasse on lülitatud ka Järva-Jaani projekt, mis hõlmab siis nn Sääse risti ja Tamme farmi vahelist ala. Projekt on kavas siseministeeriumisse esitada selle aasta jooksul ning töödega alustame järgmisel aastal. Kuna info tuli aasta sees, siis kahjuks ei saa me sel aastal omafinantseeringut katta kuna eelarves pole seda ette nähtud. Aga igaljuhul positiivne uudis.
Pool aastat on läbi ning tegin väikse ülevaate ka rahvastiku muutumise kohta. Positiivne on see, et selle aasta 6 kuu jooksul on meil iive positiivne. 9 sündi ja 8 surma. Rändesaldo on natuke miinuses, 25 on valda elama tulnud ning vallast on ära läinud 29. Tegin eile huvi pärast ka statistika kogu eelmise aasta liikumiste kohta. Valda elama tulnud 55-st inimesest koguni 23 olid naabervaldadest (V-Maarja 7, Koeru 7, Tamsalu 5, Ambla 2, Kareda 1, R-Alliku 1), lisaks väärib märkimist, et Soomest tuli tagasi 5, Tallinnast 4 ning Paidest 4 inimest. Vallast läks ära 63 inimest (Tallinn+tema lähivallad 14, Soome 8, Paide 8, Tartu 4, Koeru 4, R-Alliku 4) Ehk ära minnakse ikka põhiliselt suurematesse linnadesse või välismaale. Illustreerimaks rahvastiku liikumist, siis joonistasin iga liikumise kohta noole Eesti kaardile. Loodan, et on näha sealt ka midagi. Kui sel aastal suudaks teha nii, et rahvaarv oleks taas 1700 täis (1.jaanuaril oli 1698), siis oleks see hea tulemus.
Täna osalen kultuurimaja ehituskoosolekul ning õhtul karikamäng, kuhu loodan, et tuleb suur hulk inimesi. Nädalavahetus on kohustustevaba.
Järgmise nädalavahetuse üritustega olete kindlasti ka kursis juba, kuid panen igaks juhuks uuesti. Nimelt on toimumas järjekordne Järve päev. Ja kahel õhtul toimub vabaõhutetendus Kagavere külas. Tasub aegaststi tulla, sest parkimised toimuvad teede servades ja hilisematel tulijatel tuleb kindlasti mitu kilomeetrit kõndida :)
Tervitusi ka Kälviässe ja Kokkolasse ning loodan, et meie tublidel tantsijatel ning puhkpillaritel läheb kõik kenasti.
Ilusat nädalalõppu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar