kolmapäev, 18. september 2013

JJG on parim. Vali mind!

Alustame üliheade uudistega ning see puudutab loomulikult Järva-Jaani Gümnaasiumi riigieksamite tulemusi. Innove poolt avaldatud tabelitest selgub, et Järva-Jaani Gümnaasiumi emakeele eksami tulemused olid Eestis 23. kohal ning inglise keele tulemused 74. kohal ning kokkuvõttes Eestis tugev 58. koht, millega ollakse  Järvamaa parim kool. Võimas ja siinkohal suured kiidusõnad koolile, õpetajatele ja õpilastele. Nüüd tahaks muidugi maakonna ja riigi haridusjuhtide arvamust kuulda, et kuidas siiski on väikses koolis võimalik saada kvaliteetset haridust. Uskumati eksole. Olen seda meelt koguaeg olnud, et suurus ei määra kooli sisu ja nii ongi, must-valgel nüüd ka kirjas. Kokkuvõttev tabel maakonna kohta on SIIN. Seal viimases tabelis on Järva-Jaani kaks korda ja teine tulemus kajastab kaugõppe osakonna tulemusi, mis tuleb välja on ka paremad kui Paides. Tere tulemast Järva-Jaani Gümnaasiumisse. Kui sel aastal ettevõtlusprogrammid ka käima lähevad, siis on ikka väga tiptop kool meil.

Kooli teemal edasi rääkides, siis esmaspäeval toimus seal kohalike volikogude valimiste simulatsioonimäng. Eilne Järva Teajata kirjutas sellest päris ilusa loo. Olin ka üks juhendajatest ja sain igati positiivse emotsiooni. Loodetavasti ka noored. Enim hääli sai Janeli Ait ja õnnitlused talle võidu puhul.

Tänase blogipealkirja teine pool on ajendatud sellest, et homme kell 14.30 on ETV2-s saade "Vali mind" ning seekord saavad sõna Järvamaal kandideerivate nimekirjade esindajad ja ka üksikkandidaadid. Olen ka sinna minemas ning tean, et ka üksikkandidaat teeb seda. IRLi esindaja peaks ka kohal olemas. Reformierakond minu teada ei osale ning Keski ja SDE kohta puudub info. Aga igaljuhul tasub vaadata ja põnev on jälgida ka teiste omavalitsuste esindajaid. Eks siis pärast näeb mis välja tuli, sest seal ju duubleid teha ei saa. Mis tuleb see tuleb.

Kui korra vaadata veel tagasi eelmisesse nädalasse, siis jalgpallis saime valusa kaotuse. Fännide toele vaatamata saime 2-4 kaotuse ja asume liigatabelis hetkel 5. kohal. Sel pühapäeval kell 13 on kõik fännid oodatud Amblasse, et üheskoos sealse Vallameeskonna selg prügiseks teha. Seda enam on oluline mäng, et edestame neid vaid kahe punktiga.

Sel nädalal siis toimunud varivalimised koolis. Eile tegime nõupidamise noorsootöö alal. Midagi kurta meil pole, kuid küsisime noorte endi käest, et kuidas saaks paremini infot levitada ning mida soovitakse teha. On ka mitmeid lihtsaid asju, mida saaks teha ja mis ei nõua palju rahalisi vahendeid. Noored on meie tulevik ning neile peab jätkuvalt ja pidevalt tähelepanu pöörama. Tehkem seda koos.

Eile õhtul sai meil esimest korda kokku uus rahvatantsurühm, mis koosneb Jüridest-Maridest ning lisaks veel kaheksast vahvast noorest. Katsume ka suurele Laulu- ja Tantsupeole jõuda ning sellise mõnusa seltskonnaga on see ilmselgelt võimalik. Lisaks on teel sinna Tuttuued naised ning segakoor. Loodan, et kõik ka jõuavad sinna.  Edu meile.

Täna arutasime valla tänuürituse korraldamist, mis sel aastal toimub Lasteaias ning pealelõunal oli Järvamaa Spordiliidu juhatus.

Homme läheme siis Talinasse, et tarku lauseid kolme minuti jooksul öelda. Võtan heatahtlikult mõned "konkurendid" ka kaasa. Pealelõunaks peaks tagasi olema ning siis toimub vallavalitsuse istung.

Reedeks hetkel väga sügavaid plaane pole, kuid need jõuavad veel tekkida. Nädalavahetus töiseid kohustusi ei too.

Korra valimiste juurde tagasi tulles, siis reedel said kõik kandidaadid endale ka numbrid ja need on leitavad SIIT. Loosiga justkui oleks vedanud ning 101 peaks meelde jääma küll. Ei tea kas see nr on vihjeks, et edasi peaks riigikokku minema. Heh, nali. Teisipäevases Järva Teatajas siis ka meie valla kõikide nimekirjade mõtted ja seisukohad.

Kaunist nädalat ning ametliku sügise algust.


2 kommentaari:

  1. Jõudu teile seal Järva-Jaanis. Koolide teemal tahaksin ka takka kiita, et väiksemad koolid suudavad küll häid tulemusi näidata, kuid kohe leitakse siis teised põhjendused...
    Värska üle mul ka hea meel ja nagu eestlastel ikka kohane ärapanemine siis Värska on 52 kohal:)
    Raul Kudre Värskast

    VastaKustuta
  2. Ahoi. Tänud ning edu teile sinna lõunasse. Võitleme aga edasi!

    VastaKustuta