teisipäev, 3. detsember 2013

Päkapikud kohal

Head alanud advendiaega kõigile. Kuigi kõige pimedam aeg on käes, siis maha sadanud lumi leevendab seda päris hästi ning pühade tunne tikub vägisi ligi. Sellele andis suure tõuke ka eilne päev kui toimus 1. advendi sündmused kuuse all ning kultuurimajas. Küünalde süütamine toimus sel aastal traditsioonilisest ajast tund aega varem ning tegelikult oli see ka mõnes mõttes hea. Näiteks etteasteid nägi palju paremini. Esinesid nii lasteaia lapsed, päevakeskuse toredad tädid kui ka koguduse noortekoor. Rahvast oli tulnud päris palju ja  kuna tuul tõmbas ka vahepeal hinge, siis said küünlad kenasti süüdatud. Avo Aulise pilte rohkem facebookis.

Kultuurimajas toimunud kontsert "Jõudke jõulud" läks täis-saalile. Väga meeleolukas ja haarav kontsert oli ning suured tänud Kuninglikule Kvintetile nende meeldejäävate hetkede eest. Kuna selle ansambli repertuaar on väga lai ning teemakontserte on veelgi, siis julgen peaaegu lubada, et neid võime Järva-Jaani mail veelgi näha.

Eelmisest nädalast veel mõne sõnaga rääkides, siis lisaks erinevatele kodanikunädala sündmustele toimus veel ühtekoma.

Neljapäeval oli Päevakeskuse kohtumine Jüri Ratasega ning mitukümmend huvilist täitis saali. Ise sain kahjuks olla vaid 45 minutit, kuid paljuski nõustusin temaga. Nii tuli juttu omavalitsuste tugevdamise vajadusest kui ka gümnaasiumite säilitamisest, mida paraku praegune valitsus ei taha kuidagi teha. Lisaks kohtumisele oli tegemist ka huvitava nägemusnäituse avaüritusega, mida tasub vaatama minna. Muide päevakeskuses on homme, teisipäeval, üleval ka väike näitus juba valminud keraamikast ning kolmapäeval kell 18.00 on huvilised oodatud keraamikaringist osa võtma, mille kohta info siin kõrval.

Eelmise nädala volikogu istung  läks kenasti ja tempokalt ning ilma jamadeta (erinevalt Koerus toimuvale, mis on ikka täitsa kurb). Paika said komisjoni liikmed ning nüüd on ka mul täisvolitused taas olemas, sest kinnitati ka vallavalitsuse liikmed. Sel korral on lisaks minule valitsuses Uku, Juta, Maarika ja Ülle K. Usun, et järgmised neli aastat saavad olema nii komisjonidele kui valitsusele tegusad ning tulemuslikud.

Reedel toimus Imaveres 3-5. klasside saalihokivõistlus ning võime uhkusega öelda, et tüdrukud tõid 5 võistkonna konkurentsis esikoha karika ära. Väga tublid. Siinkohal on heameel ka ütelda kiidusõnad Allar Arusalule ning Signe Lepistele, kes on võtnud enda õlule selle ala propageerimise ja edendamise meie koolinoorte seas.

Laupäeval Järva-Jaani võimlas toimunud jalgpalli Fair-Play turniir läks korda. Kohtuniku puudumisest tingitud probleeme väga polnud, kui üks lõhkine kulm välja arvata. Kokkuvõttes võitis Järva-Jaani esimene meeskond I koha, järgnesid Tori, Väätsa, Koeru, Imavere, J-Jaani II ning meie teine meeskond võitis Fair-Play karika.  Ise olin veel suht vigane ning seisin teise meeskonna eest väravas, paraku mitte väga edukalt. Kui kolm korda on midagi toimunud, siis võib seda lugeda peaaegu traditisooniks, nii et ehk on nüüd uue võistluse traditsioon loodud.

Täna oli selline laias laastus rahulik päev. Natuke koosolekut ning Paides käik. Täna oli ka Entrumi projektide esimeste kodutööde tähtaeg ning minu juhendatavad panid ka kenasti oma asjad teele. Sain ühe grupiga ka kokku ning pidasime vähe aru.

Õhtul käisin Arturiga Paides ujumas. Muidu võibolla ei räägikski, aga mingil hetkel oli selline olukord, kus ujulas viibivast 11-st inimesest 8 oli Järva-Jaanist. Hea, et meil ikka tervisest lugu peetakse ja ujumine selle alla kindlasti kuulub.

Järgmisest päevadest ka lühidalt. Homme kohtumine taas kutseka teemal ning arutame natuke sporditeemat. Kolmapäeval Karinu koosolek. Neljapäeval KENK-i nõukogu, Looduskaare koosolek, JAP-i üldkogu. Neist viimane toimub Jänedal ning jätkub ka reedel. Reede õhtul Kultuuripärandi aasta lõpetamine R-Alliku mõisas ning laupäeval Jõulukroon ja Tervisefest Paides, mille raames avatakse ka Liikumisaasta.

Mõnusat päkapiku aega teile ning ärge olge siis kadedad ja pidage ikka päkapikke ka meeles ning jätke neile ka kommi sussi sisse.

1 kommentaar:

  1. Mändla perefirma töötab nüüd vallamajas täistuuridel! Seda poleks küll oodanud.

    VastaKustuta