pühapäev, 8. detsember 2013

Tallinnast ära

Eelmise nädala Maalehes oli artikkel, mille peale ka mina olen mõelnud. Ehk siis üleskutse kirjutada ennast vana aasta sees oma valda sisse ning uuel aastal Tallinnasse tagasi, millega on koduvald rikkam tulumaksu võrra ning tasuta transport on ka garanteeritud. Ma ise päris sellist võõrale inimesele üleskutset ei julge teha, kuid Facebooki panin järgmise üleskute, mida siin kordan. (Kui oled näinud, siis keri natuke allapoole)

Üleskutse
Hea Järva-Jaani sõber. Kui elad Järva-Jaani vallas, kuid pole jõudnud ennast veel Järva-Jaani valla kodanikuks registreerida, siis detsember on just õige aeg seda teha, sest maksuamet fikseerib maksumaksjad just 1. jaanuari seisuga ning just läbi tulumaksu laekumise on Sul võimalik toetada kohalikku arengut. Elanikud, kes on ainult tasuta ühistranspordi pärast ennast Tallinnasse registreerinud, kuid sooviks maksutulu koduvalda jätta, siis neil on uuel aastal võimalus ennast taas Tallinnasse registreerida ning teenust edasi tarbida. Lisainfot saab vallamajast tel 386 3377 või kohale tulles. Elukohateade internetis SIIT
Kui on häid ettepanekuid kuidas Järva-Jaani valla elu paremini korraldada või on värskeid mõtteid, siis võtke julgelt ühendust. Igaühe panus on oluline. Levitage üleskutset ning aidake meil sõuda vastuvoolu.
Kaunist aastalõppu
Arto Saar
vallavanem

Loodan, et reageerijaid on ning katsun ise ka osadele meelde tuletada, kes kohapeal elavad, et võiks ikka koduvalda registreerimise ära teha.

Eelmine nädal oli tegelt jube kiire ja mitmeid üritusi jagus kogu nädala peale. Siinkohal mõned märgin ära.
Teisipäeval saime kokku kutseka Rulapargi teemal ning nüüd kõik huvilised märkige ära. 15. detsembril kell 12 on kõik oodatud Kutsekasse, et näha ruumi ning arutada uue Klubi loomise üle. Ise pakkusin, et võiks luua Järva-Jaani ekstreemspordiklubi, mis võiks edaspidi ka muudel teemadel eestvedaja olla, kuid midagi paigas pole ja samuti kõik uued mõtted on ses osas teretulnud. Mis puudutab taaskasutuskeskuse loomise ideed, siis kolmapäeval läheme Raplasse www.saaguvalgus.ee projektiga tutvuma ning kui pilt on ees, siis  ehk saame ka siinmail selle käima panna. Eelkõige on vaja särasilmseid inimesi ja vabatahtlikke, et seda teha ja seda mitte ainult Järva-Jaani valla jaoks, vaid kogu piirkonnale. Paar kohta on bussis veel vaba.

Neljapäeval toimus KENK-i nõukogu, kus lisaks 2013. aasta tegevustele ja eelarvele oli teemaks 2014. aasta plaanid. Ehk olete kuulnud, et riik tahab luua igasse maakonda tugispetsialistide keskused, kus oleks olemas nii esimene kui teine tasand. Ma oleks kahe käega nõus kui riik suudaks sinna ka spetsialistid leida ning lastele muutuks teenus paremaks. Paraku seda ma käesoleval hetkel väga ei usu. Ehk eksin.

JAP-i üldkogu Jänedal läks tegusalt. Uuest aastast on tegutsemas uus 11-liikmeline juhatus, kuhu ka mina kuulun. Kuna põhimõte oli, et igast KOV-ist peab esindaja olema, siis ainsa Järva-Jaani valla esindajana sain maksimumhääled. 2014. aasta on JAP-ile ettevalmistav aasta ja ka kahepäevane seminar möödus uue strateegia koostamise tähe all. Põhirõhk läheb ilmselt ettevõtlusele, kuid täiendavalt tuleb ilmselt meede juurde nii noortele ja ka energiasäästule. Lisaks leidsime, et JAP-ist teatakse suhteliselt vähe ning leheküljest www.koostöö.ee ei teata ka suurt midagi. Just sealt leiab kohapealseid tegijaid, uudiseid, infot jne. Tasub vaadata ja meelde jääda.

Reedel arutasime natuke ka 10. jaanuaril toimuvat maakonna tunnustamisüritust, mis sel aastal toimub Järva-Jaani kultuurimajas. Alanud on ka preemiatele nominentide esitamine. Info SIIT. Olgem aktiivsed.

Reede õhtul toimus Roosna-Alliku mõisas pärandkultuuri aasta lõpuüritus. Sellest pilte facebbookis. Järva-Jaani vallast maakondlikku tänukirja keegi ei saanud, kuid see-eest oli Tuvele saatnud Tänukirja kultuuriminister REIN LANG ise. Kuupäevana oli märgitud Detsember 2013. Oleks olnud ikka 6. detsember, siis oleks ikka olnud tõelise rariteediga. Seekord siis läks napilt.
Kultuuriaasta sai läbi ja laupäeval käisin Paides ka järgmise teema-aasta avamist vaatamas. Järgmisel aastal siis Liikumisaasta tulemas.

Eilsesse päeva jäi ka üks õnnelik õnnetus. Juttu, siis tulekahjust, millele meie vabatahtlikud piiri panid. Uudis SIIN. Siinkohal kiidusõnad Valdole, Tuvele ja Jaanusele, kes esimestena kohale jõudsid ning professionaalselt reageerisid. Lisatänud ka abiteenistuses tegutsenud Janarile, Ivarile, Meelisele, Silvale ja Andreasele. Komandopäälik Tuve on ka uhke. TV3-s oli ka uudis, kuid selle linki veel pole.

Täna sai rahvatantsu tantsitud külalisjuhendaja käe all ning homme läheme lisaks ka Türile päris-päris laulupeo tädi käe alla.

Uuest nädalast rääkides peab mainima, et päris tihe nädal on tulemas. Teen väikse eelvaatelise nimekirja- töötajate nõupidamine, kohtumine turvafirmaga, JAP-i juhatus, keskkonnakomisjoni koosolek, eelarvekomisjoni koosolek, tants Türil, spordijuhtide infopäev, vallavalitsus ja vestlused, Järva Kilb Türil, külaskäik Raplasse, maaelukomisjoni koosolek, eakate jõulupidu, maakonna laulupeo komisjon, Järvamaa haigla vastuvõtt, sünnipäev, Sangpommi EMV avamine, ENTRUM sessioon Tallinnas, Rulapargi koosolek.
Panen selle homme ka ajalisse järjekorda ning leiate selle valla kodukalt nädala eelinfo alt.

Muudest infodest niipalju, et Võllastel on kaks korda rajamasin peal juba käinud ning homme peaks ka tee sinna sisse saama ja saab autoga Kalda tn poolt ligi (telliskivi märk suusatajatele ei kehti).  Minge uudistama, esialgu vanema suusaga. Uuel nädalal peaks ka valgustus saama vähe timmitud ning ka kelgumägi peaks valgeks saama.

Aga kaunist teise advendi lõppu ning Näosaate aeg on ka kasulikult sisustatud.

2 kommentaari:

  1. kulla Arto!
    Saada oma alluvad lõuna ajal Jaani tänavatele,las teevad jalutuskäigu alevi vahel ja pärast jutustavad kui lõbus ja tore oli liuelda Keskväljakul,Grossi poe parklas ja Laial tänaval! Lai tn. oli neljapäeval kuni Põllu tn. lausjääs ja ega normaalsed inimesed seal ei liikunudki. Kirikuaia ja A&O vahelisel kõnniteel sai liikuda vaid haljasalal. Ma ei tea kes peaks seda liivatamise tööd siin korraldama,aga oma asjadega ta hakkama küll ei saa. Keela autodega tööle tulek alevi piires ära,ehk kaovad ka libedaprobleemid

    VastaKustuta
  2. FREE SAMPLE AVAILABLE FOR 100% UNDETECTABLE COUNTERFEIT BANK NOTES MOST CURRENCIES INCLUDED Contact Whatsapp:..(+4915215387133)

    TOP QUALITY COUNTERFEIT MONEY FOR SALE. DOLLAR, POUNDS, EUROS AND OTHER CURRENCIES AVAILABLE WE HAVE PARTNERS IN ALMOST EVERY COUNTRY SO IF IN CASE YOU ARE LOOKING FOR A FACE TO FACE BUSINESS THEN JUST CONTACT AND STATE YOUR LOCATION AND YOU SHALL HAVE YOUR BILLS

    These features make our bills to be 100% undetected,100% safe and secure to use in any of these areas:

    BANKS, CASINO, ATM, MONEY CHANGERS, STORES. They are 100% Undetected.

    Build trust in yourself when contacting me and don't tell me about your past experience when you were ripped off. I believe that any body who has even been ripped of because of counterfeit money buying went in for small amounts. Shipping is from the US. Within the US is 24hours and outside using is 3 days. We give you tracking number.

    -My Minimum order is 5000fake counterfeit for 500- Shipping is free

    -Face to face Cash on Delivery will be schedule. Some people will want me to send my agents to them so that they can buy directly but for me to send out my agents. There must be a minimum order you want to buy. 120,000 fake counterfeit notes for 20,000 when it comes to face to

    face buying.

    !!!!!!!! CONTACT FOR MORE DETAILS!!!!!!!!


    Email-: perfect-documentation@hotmail.com
    Skype Name:Ranko322
    whatsapp +4915215387133


    E-Mail US Your Questions and Comments.

    We are looking forward to receiving your inquiries and early receipt of your first

    orders!

    SERIOUS INQUIRIES ONLY PLEASE

    VastaKustuta