kolmapäev, 7. mai 2014

Kesknädal

Eelmise nädala teisest poolest võib välja tuua päris palju positiivset.
Kõigepealt muidugi meie superinimesed, kes erinevatest talgutest osa võtsid. Ametlikke talguid oli 8, kuid lisaks toimusid veel mitmed isealgatuslikud ning pakun, et talgutega toimetas kokku meil paarsada inimest. Ise osalesin ka niiöelda isealgatuslikul talgul. Teeme Ära kodulehelt avastasin huvitava statistika, kus Eesti maakonnad arvudes välja toodud, kuid üllatuseks on seal 16 maakonda :) Vaata ISE. Igaljuhul kiidan neid, kes oma kodukohast hoolivad ja sinna panustavad.

Endalegi üllatuseks sattusin laupäevase Järva Teataja esikaanele, kus oli disc-golfi kohta artikkel. Igaljuhul meediahuvi ning ka juba muu huvi on täitsa olemas selle ala vastu. Peab hakkama vaikselt mõtlema juba ka avaürituse peale, kuigi jah rada ju nagu polegi veel. Täna esitasin PRIA-le lõpliku avalduse ära ning järgmisel nädalal võib reaalselt hakata tegutsema. Loodan mai lõpuks rada Võllastel juba näha.

Laupäeval oli tore kogemus kui käisin kahe Tartu kandist pärit noorega maamaju vaatamas. Ehk siis reaalne tulemus Maale Elama messilt on olemas. Sobilik pakkumine sai leitud ja nüüd oleneb vaid noortest, kas ja millal plaan tulla on ning kas rahaline hammas ka peale hakkab. Samal teemal jätkan ka muidu aktiivset tegevust. Ning kui huvi on, siis andke ikka märku.

Pühapäevane jalgpallilahing, kus esmakordselt osalesime Väikese Karika turniiril, läks kehvasti. Jäime Valgale napilt 2-3 alla. Sel pühapäeval on kõik oodatud taas Kasekoplisse, sest üle pika aja kohtume Koeruga ametlikus mängus. Ilmselt on ka sealt tulemas suurem fänniarmee, nii et meie jõud peavad koonduma, et ühise jõuna vastu neile saada. Võidu korral tõuseme ka liigatabelis Koerust mööda. Motivatsiooni on kuhjaga. Pealtvaatajate vahel ka loosiauhinnad mängus. Kõik kohale!

Ahjaa. Reedel sai natuke rattaga sõidetud ehk siis läbisin Türi-Tamsalu matkatee täies ulatuses, kokku 67 km. Mõned imestasid, et Türil olin ühe rattaga ning Tamsalus teisega. Asi selles, et mägiratta sadul läks vastuollu minu teatud kehaosadega ning seega pidin lõpuni jõudmiseks Järva-Jaanis vahetama masinat, millel pehmem sadul. Virumaa Teataja tegi ka sellest eraldi artikli, kuid kahjuks on see parooli all ja sealset mul pole ka. Arleti koostatud pressikas leitav SIIT. Aitäh perekond Arusalule rattalaenutuse eest, seltskonnale ka tänud ning suured aitümad Tamsalu vallavanemale, kes finišis väärikalt vastu võttis. Suvel kui kellelgi vähegi aega on, siis tasub see retk ette võtta küll, kuid teadmisega, et koguaeg ei ole väga sile tee.

Esmaspäeval toimus JOL-i kultuuri- ja spordikomisjoni koosolek, kus arutasime taas natuke kultuuriarengukava teemal ning järgmise aasta maakonna laulu- ja tantsupeo üle. Edasi osalesin kohtumisel haridusminister Jevgeni Ossinovskiga. Sain positiivse signaali, et enne kui maakonnas pole riigigümnaasiumi, siis meid vägisi suretama ei hakata ning leitakse vahendid meie paremaks toimimiseks. Väike uudisnupp oli sellest ka ERR-is. Tõin facebookis ka paralleeli, et koolide suurus on sama määrav nagu korvpallurite pikkus. Et eeldused paremaks korvpalluriks saada on pikkadel olemas, kuid see ei tähenda, et lühemad hakkama ei saaks ning vahel ei oska pikad platsi peal midagi teha.

Eile oli vallavalitsuse istung ning seal midagi erakordset polnud kui vaid see, et toetasime noore muusiku (Hans Kristen Sapas) plaadi välja andmist, mida jään huviga ootama Lisaks veel arvamus revisjoniaktile, raieload, ehitusload, hangete välja kuulutamised jne.

Täna oli Karinu koosolek, kus Nordkalki inimesed rääkisid taas lõhkamistest ning selle mõjust. Lisaks oli juttu vee- ja kanalisatsiooni projekti kulgemisest ning Laulupeo tuleteekonnast.

Homme lähen noorjalgpalluritega Tartusse tervisekontrolli ning esialgu suuremaid plaane rohkem pole. Reedel osalen Jänedal Leader konverentsil ning õhtul on kõik 19.00 oodatud emadepäevakontserdile Kultuurimajja. Saab ka natuke lavalaudu sahistada taas.

Laupäeval niisama maatööpäev tulemas ning pühapäeval kallistame emasid.

Egas midagi, kuulmiseni järgmisel nädalal ja kohtume siin või seal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar