neljapäev, 17. juuli 2014

Kuku

Suvine töönädal läheb tempokalt ja kui tavaliselt justkui suvel miskit ei toimu, siis mina päris nii ei saa öelda. Kui eelmise nädala juurde tagasi tulla, siis neljapäev oli selline rahulik päev, arutasime natuke spordiveteranide koosolekut ning panin disc-golfi rajale suunaviidad üles, et võõrastel oleks ka hää orienteeruda. Siinkohal tänud Seliküla saeveskile, kust sai postimaterjali. Noolematerjali lõikasin ühest euroalusest, paarkend naela ja valmis.

Reedel toimus suvine JOL-i juhatus, kus arutasime natuke KENK-i tuleviku üle. Sai selgeks see, et KENK-il on oluline roll maakonna noorsootöö valdkonnas ka edaspidi ning sellest signaalist lähtuvalt saab ka KENK-i nõukogu koguneda 29-ndal juulil, et kõik konkreetsemalt paika pann.

Reede õhtu kujunese sportlikuks, sest võtsin vennaga kolmandat korda osa Tori Põrgutriatlonist. See on osa Tori valla öödest ja päevadest ning erineb see päris triatlonist niipalju, et tegemist on paarisalaga, kus kõigepealt ujutakse üle jõe, seejärel joostakse 800 m ning siis oodatakse oma paariline järgi ning koos sõidetakse kanuuga mõnisada meetrit. Ehk oluliseks saab meeskonna ühtlane koosseis. Meil õnnestus seekord tugevas konkurentsis tulla 5. kohale. Sellel sündmusel õnnestus tutvuda ka Tori vallavanema Kaie Toobaliga ning tuli välja, et meil ühiseid tuttavaid enam kui küll. Nüüd ilmselt saame Tori valla rahvast võõrustada 15. augustil, kui tullakse meie valla eluga tutvuma ning külastatakse ka Arvamusfestivali.

Laupäeval oli uhke üritus Karinul kui kokku tuli Karinu koolirahvas ning hiljem peeti Karinu külapäeva. Ütlesin ka mõned avasõnad ning hea meel oli näha, et nii paljudele see asi korda läks. Lisaks sai üks osa meie ajalugu talletatud kui toimus Karinu raamatu esitlus, mille autoriteks Anne-Mai ja Lembit Jüriso. Väga suur töö on tehtud ja suur kummardus neile selle eest. Raamatut on võimalik 10 euro eest soetada ja ilmselt ongi kõige õigem võtta ühendust Anne-Maiga. Karinu kant elab ja hingab.

Laupäev jätkus sellega, et tegime Võllastel väikse nn treeningu, kus sai vähe võsa võetud ja heina niidetud. Tööd on jätkunud sel nädalal ning koostöös Metstaguse Agro ning Järva-Jaani Teenusega on disc-golfi rada juba päris normaalses konditsioonis. Kui päris huupi vise läheb, siis on otsimist ikka, kuid põhilised alad on juba korras. Lähipäevil peaks kaardid ka paika saama ning peagi on toimumas tänuüritus toetanud ettevõtjatele ning 26. juulil ka suurem võistlus tulemas. Hetkel on seis selline, et septembris toimuvad meil ilmselt ka Eesti Meistrivõistlused ja seega on see uus ala meil päris tugevalt kanda kinnitamas. Laenutuskettad on mul pidevalt väljas, nii et huvi on ja justkui tõuseb.

Pühapäeval oli selline tööpäev, kus hommikul 8-st kuni õhtu 8-ni toimetasin Ants Nurmekivi jooksu ja veteranide koosolekuga. Mõlemad läksid väga hästi. Jooksmas oli rekordarv osalejaid, napilt alla saja. Laste tulemused SIIN ja suurtemate omad SIIN. Pilte tegi Avo Aulis ja neid võimalik vaadata Facebookis Järva-Jaani valla alt. Panen siia suurtemate jooksjate stardi pildi.
Tänud ka abistajatele Ülle Vaasile, Ülle Kallakmaale, Mikk Kallakmaale, Kalle Pussile ning toetajatele MoobelSL OÜ-le (peaauhind), E-Piimale (auhinnad võitjatele), Järvamaa Spordiliidule (numbrivestid, lipud), Paide Avatud Noortekeskusele (suur telk), JJTS-le (väike telk, pingid), Järva-Jaani Teenusele (transport), ChampionChip OÜ-le (ajavõtt) ning Hasarmängu Maksu Nõukogule (ürituse toetamise eest). Võistlusega jäädi rahule ning tore oli näha, et toimus ka spontaanseid ettevõtmisi (tekkis joogipunkt janu kustutamiseks). Järgmisel aastal siis jooks 12. juulil.
Märt Ibruse eestvedamisel toimus ka esmaskordselt spordiveteranide koosolek, kuhu tuli pea 30 endist ja praegust Järva-Jaani valla või vallast pärit sporditegelast. Vanatehnika Varjupaigas toimunud koosviibimine kestis ca kolm tundi ja sai kuulda huvitavaid meenutusi. Seal oleks võinud ilmselt veeta ka kolm päeva ja jutud poleks ikka veel lõppenud, kuid paraku palav ilm ei lubanud väga pikemalt toimetada. Siia ka pilt sellest ajaloolisest seltskonnast, kellest paljusid nägin mina oma silmaga esimest korda ja olen selle üle väga rõõmus. Üle kahe tunni tuli ka diktofoni materjali ning seega loodame ka meenutused salvestada. Näiteks pildil parempoolne istuv mees, Heino Lindre (sünd 1920, J-Jaani spordi isa), rääkis kuidas omal ajal jalgpall käis ja keskel seisev Arnold Selge (legendaarne korvpallitreener) pajatas sellest, miks Stalin jalgpalli ära keelas jne jne. Oli huvitav küll.

Pühapäeva õhtul toimus jalgpallifinaal ning seda lahti kirjeldama ilmselt ei pea. Esmaspäeval andsin aga intervjuu Kuku raadiole, mis eile eetrisse paisati ja mida on võimalik kuulata SIIT. Lisaks minule rääkis siinsest elus-olust Kuku raadio igapäevane korrespondent Leo Peldes.

Teisipäeval oli vähe rahuliku päev ning lisaks sai natuke Paides asju aetud. Eile sain kokku Järva Teedega, kes ehitab Piibe mnt äärset kergliklusteed või kõnniteed, ei teagi kuidas see õigem nimi on. Lahendasime ära ühe kitsaskoha ja augusti esimeses pooles peaks kõik valmis olema.

Tänane päev on möödunud kabinetis, kuid ka mitu teemat on läbi käinud. Küll teede soolatamine, küll Eesti Energiaga lepingu jätkamine, lisaks turvakaamerate paigaldamine jne.
Peale lõunal lähen Paidesse ja osalen üle pika aja Arvamusfestivali toimkonnas, ehk saan veel kasulik olla.

Homme on esialgu rahulik päev, ilmselt tuleks enne puhkust laud korda seada ja vaadata mis veel ripakil on, sest järgmisel nädalal on koos segakoori ja Taveriga Tšehhi minek, et osaleda rahvamuusikafestivalil.

Laupäeval lähen ja osalen Salutagusel külade kokkutulekul, kus Järva-Jaani kihelkonna esindajana saan ka tervitada ning samuti teen väikse disc-golfi võistluse.

Pühapäeval on kõik oodatud Kasekoplisse, et lõpetada Eesti Meistrivõistluste III liiga ida tsooni mängude esimene ring kui võõrustame Ambla Vallameeskonda. Võitu on vaja ja seega ka toetajaid. Tulge kohale.

Järgmist nädalat vaadates, siis saab öelda, et hakkab puhkus, kuid teisipäeva hommikul teeme veel ära vallavalitsuse istungi, kuid üldiselt on siis juba Uku see mees, kes vastutab ja majandab.

Muudest infodest nii positiivset kui negatiivset. Kurb on see, et meie seast on lahkunud endine Järva-Jaani matemaatikaõpetaja Alari Lehiste, kes oli mulle ka klassijuhataja. Kaastunne omastele. Noor mees, kuid saatus teeb omad nõksud sisse ja kunagi ei tea.
Meele teeb mõrudaks ka see, et Kasekoplist on varustuse tünnist varastatud või laenatud 4 uut palli, mida pole tagasi toodud. Kui keegi näeb Adidase Brazuca palle (3 tk) või Moletni jalgpalli, siis andke mulle teada.

Positiivse poole pealt infoks niipalju, et pühapäeval toimub kirikus kell 11.00 teenistus, kus pühitsetakse punased altaritekstiilid ning restaureeritud torni rist kuuliga. Peale teenistust viiakse viimased ka torni tippu. On mida vaadata ilmselt.

Toredatest sündmustest mainiks ära ka laupäeval Jalgsemal toimuva Simmani, mida siinmail pole juba ammu peetud (mõtlen tasuta mõnusat külasimmanit), kust kindlasti tasub osa võtta. Sellised küla algatused on kiitmist väärt ning annavad lootust, et tõepoolest maal elu on võimalik ja tegelikult palju parem kui kuskil umbses linnas.

Kellel veel infot puudu ja valla eluga kursis tahab olla, siis jooksvalt täieneb ka meie valla koduleht ning isegi vaatasin, et seal päris palju värsket teavet alates Karinu karjääri kohta käivast ning lõpetades Järva-Jaani muuseumite lahtioleku aegade kohta.

Kokku läks erinevate pausidega blogi kirjutamine üle kahe tunni, kuid usun, et informeerimine ja tevitamine on üks väga oluline osa vallavanemaks olemisest.

Soovin kõikidele kaunist suve ning loodetavasti teen ühe sipsaka sissekande ka järgmise nädala alguses.

1 kommentaar:

  1. Tere daamid ja härrad
    Kas vajate hädasti finantslaenu (laenu)?
    Paljud inimesed seisavad silmitsi enneaegsete rahaliste väljakutsetega ja enamik neist ei suuda kõrgete intressimäärade, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või muude põhjuste tõttu oma kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest omakapitalilaenu saada.

    Kui teil on vaja kiiret laenu, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole ja saame teid aidata laenu saamisel.
    Pakume igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen, hüpoteeklaen ja paljud teised), pakume nii pikaajalisi kui ka lühiajalisi laene, tagatud ja tagatiseta laene ning lisaks saate laenu võtta kuni 20 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil laia valiku laenutoodetega saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Lisateavet meie laenupakkumise kohta; siin on meie kontaktandmed.
    Kontakt e-post: novicapfinancialservices@gmail.com
    Kontaktnumber: +31642117819 (WhatsApp)

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    VastaKustuta