teisipäev, 12. august 2014

Infokillustik

Ahoi sõbrad. Selleks aastaks on puhkused puhatud ja nüüd tuleb taas kõvasti tööd murda. No puhkuse ajal sai ka nipet-näpet tööd murtud, kuid puhata sai siiski ka.

Mis siis juhtus?
Tšehhis käidud EUROPEAD-e folküritus oli vägev. Andsime kaks meeleolukat kontserti ja viisime Eesti kultuuri Euroopasse. Lisaks segakoorile ning TAVERI-le olid meil reisiseltskonnas Audru naisrahvatantsurühm. Oli tore tutvumine ja tervitused neile. Ööbimised olid suurtes hotellides ja sel korral suurt rahvaste segunemist ei toimunud, väikeseid aga küll. Ise mängisin lusikaga pesulaual. Kõlas küll.

Tagasi tulles sai siis otse mindud KENK-i nõukokku, mida on mul au juhtida. Valisime üksmeelselt uueks juhatajaks noorsoovaldkonnas tuntud Kati Nõlvaku ning usun, et selle sammuga oleme taas astunud sammu edasi, et meie noored jäävad rohkem maakonda ja on rohkem kaasatud erinevatesse protsessidesse. Ruumid jäävad samasse hoonesse, kus seni, kuid nüansid on veel täpsustamisel.

30-31. juulil osalesin lubatult KOV-juhtide suvisel mitmevõistlusel Türi vallas. Sel korral oli osalemas rekordarv omavalitsusjuhte, kokku 36 (30 meest ja 6 naist). Võimas ja eriti hea meel on, et meie maakonnast oli koguni 7 osavõtjat, kuigi jah Paide abilinnapea Janno võistles väljaspool arvestust. Maakondade arvestuses, kus arvesse läks kahe mehe ja ühe naise tulemus, olime selgelt esimesed. Endal mul läks päris hästi, sest tulin teisele kohale ja noorte arvestuses suutsin tiitlit kaitsta. Sellel üritusel pean ütlema, et karistati mind nooruse eest kenasti ära. Nimelt on seal selline kord, et kui jääb võrdne tulemus, siis rohkem kohapunkte saavad vanemad võistlejad. Nii tuli mul näiteks nooleviskes 1-2. koha asemel leppida 2. kohaga. Sarnaseid punktikaotusi tuli ka disc-golfis ja jalgpalli täpsuslöökides. No see on selline ennast lohutav jutt, et kui oleks ikka võrdne värk, siis oleks 2,5 punkti rohkem olnud ja kokkuvõttes ka esimene. Kui nüüd jälle 10-st alast oleks kõik 10 ala arvesse võetud, siis oleks Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja ikka esimene, nii et müts maha vanameistri ees, kellel neid tiitleid ikka juba päris hulk. Kel rohkem huvi, siis tabel ja pildid SIIT. Talvel siis peab Raplasse minema tiitlit kaitsma minema. Aitäh korraldajatele ja kolleegidele, oli vinge võistlus ja uusi tuttavaid sai ka.

2. augustil toimunud killavoor oli ka taas suurürituse mõõduline. Üle tuhande inimese kohal, meedia kohal, masinad kohal, meeleolu kohal. Videouudis Reporterist SIIN. Pilte on täitsa igalpool ja neid leiab netist hulganisti. Endal oli au juhtida Mercedes kiirabiautot ning lõpuks võluti mulle kuidagi kummalise juhi tiitel ka. Kui alguses andsime lihtsalt kuuma ilma puhul veeabi, siis tegelikult oli meil terve rongkäigu aja ka päris abivajaja peal, nii et meie kohaolek oli ka täiesti praktiline. Simman läks ka kenasti. Kiidusõnad Järva-Jaani Tuletõrje Seltsile, kes oli ürituse eestvedaja. Järgmisel aastal pidid  kolmerattalised kohal olema. Hakakem siis juba putitama.

Puhkuse ajal sai veel külastatud VembuTembut, looma-aeda ning Sillamäed. Sillamäe on ikka väga huvitava ajalooga linn. Kas teadsite näiteks, ert 1952. aastal oli seal esimesed televisiooniülekanded Peterburist. ETV alustas alles 1955 aastal. Sillamäest taheti teha N.Liidu näidislinna ja Stalin tegi selleks suuri jõupingutusi. Lisaks oli see oluline koht, sest see oli ainus koht, kust leiti Uraanimaaki. Ise muidugi kuidagi sinna elama ei kipu, sest eestlasi seal ca 2%, kuid ehk ka see protsent muutub kunagi.

Eelmisel nädalal sai kokku lepitud see, et Naabriplika võttemeeskond hakkab Järva-Jaani Hostelis peatuma, nii et ärge siis ära ehmatage kui neid alevi vahel hakkate nägema. Võttepaigad küll jäävad mujale, kuid kes teab, äkki jõuavad ka meile.

Laupäeval ütlesin avasõnad Järvamaa esimesele memmede rahvatantsupäevale, mis toimus Vanatehnika Varjupaigas. 10 rühma maakonna eri paigust oli kokku tulnud ning tegid endale ja pealtvaatajatele ühe kauni päeva. Ehk saab sellest traditsioon. Facebookis pilte nii Järvamaa Eesti Südamaa kommuuni all kui ka Paide kultuurikeskuse all.

Jalgpallirindelt niipalju, et vahepeal oleme saanud ühe kaotuse ning ühe vägeva koduvõidu. Üleeile panime Kasakad fännide toel selili 3-1. Jube magus võit ikka, arvestades kui agressiivsed ja ülbed vastased olid. Reede õhtul läheme Kuusallu.

Eile oli peale puhkust esimene päev ja sai sisse elatud. Hea on näha, et alev on juba muutunud ja muutumas palju turvalisemaks, sest jalgteed on valmimas. Täna käisin Laia tn kõnniteel, oli päris hea käia küll. Suuri avamisi taas ei tee, sest need sellised tavalised arengud. Hea on näha, et alevis taas ühe hoone renoveerimine on põhjalikult ette võetud. Vist ei ole maha jäänud kant päris.

Eile õhtul käisin Kõrvemaal, kus arutasime Disc-Golfi Eesti meistrivõistlustega seonduvat. Koju sain keskööks. Igaljuhul 6-7. septembril toimub Võllastel ja Kõrvemaal Eesti tähtsaim võistlus, kus selgitatakse meistrid. 144 võistlejat on kohal. Meil rada ka juba päris tip-top, kuid arendada on küll veel. Samas paneme käima kohaliku nädalavõistluse, kust kõik on oodatud osa võtma. Kel kettaid pole, siis saame aidata. Juhend SIIN.

Täna arutasime natuke 30. augustil toimuva Järva-Jaani 1. Maanteesõidu korraldamist, mida korraldab Järva-Jaani Ratta ja Suusaklubi. Pange kalendrisse ja varsti ka kuulutused tulemas.

Homme toimub suvine JOL-i juhatus, kus päris pikk päevakord taas ette pandud.
Neljapäeval saavad 5. korda kokku kahe valla eakad ehk siis Järva-Jaani ja Koeru vahvad inimesed. Salutagusel toimuvale üritusele on lubanud tulla ka Helmen Kütt, kes teatavasti on sotsiaalkaitseminister. Ütlen ka vist paar sõna.

Reede ja laupäev on teatavasti suur arvamuste aeg ehk teist korda on toimumas www.arvamusfestival.ee Järva-Jaani on ka seal esindatud nii kultuurikollektiividega kui ka masinate ja olulise infoga. Olulist infot saab praegu tegelikult nii valla kui kooli kodukalt, sest meil mitmeid toredaid inimesi vaja tööle võtta, et erinevad ametikohti täita. Seda nii kooli, lasteaeda kui noortekeskusesse. Uurige ja küsige lisa. Korterivõimalus vallal olemas ning lisaks on www.kv.ee  ning www.varad.ee lehel Järva-Jaani valla all huvitavaid kinnisvara võimalusi. Arvamusfestivali on kindlasti plaanis külastada ning laupäeval on au ka JOL-i lava juhtida, kus valdkonnaks seekord tervislik liikumine, sport ja noored.

Reedel külastavad meid Tori valla toredad inimesed, kust ma ise ka ju pärit. Näitan juurevalla inimestele, kuidas meil siin asi käib ja mis meil näha on. Samal ajal peaks ära käima ka doonoriks, sest just reedel toimub selleaastane Järva-Jaani doonoripäev. Verekeskuse meid igaljuhul kiidab. LOE.

Et nädal saaks korraliku lõpu, siis toimub teistkordselt Türi-Tamsalu rattamatk, mille info on siin kõrval plakatil. Kõik ratastele ja võin julgelt soovitada, sest ise ka selle korra läbi teinud.

Suurtest üldpoliitilistest asjadest väga ei hakka rääkima, sest olukord on ikka väga keeruline. Mõtlen siis Ukraina kriisi ja meie ettevõtjate olukorda. Otseselt puudutab see meie E-Piima, mis eksportis itta kunagi päris tugevalt ja oli just taastamas tarneid sinna. Lootus, et kõikidel ettevõtetel on plaan B olemas, on muidugi kena, kuid paraku enamikel ettevõtetel selline alternatiiv isegi puudub. Mõtlen just tooraine tootjaid. Kui ikka piima keegi ei osta, siis ei ole sellega midagi teha. Ses mõttes olen nõus Jaanus Muraka artikliga. Eks näis, kas Lääs suudab Idakarul vähe indu maha võtta.

Arvan, et sai päris piisavalt pikk sissekanne. Tänud neile vapratele, kes suutsid siiani ära lugeda. Kuulmiseni nüüd taas tihedamalt. Näeme

3 kommentaari:

  1. Tere daamid ja härrad
    Kas vajate hädasti finantslaenu (laenu)?
    Paljud inimesed seisavad silmitsi enneaegsete rahaliste väljakutsetega ja enamik neist ei suuda kõrgete intressimäärade, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või muude põhjuste tõttu oma kohalikest pankadest või muudest finantsasutustest omakapitalilaenu saada.

    Kui teil on vaja kiiret laenu, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole ja saame teid aidata laenu saamisel.
    Pakume igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen, hüpoteeklaen ja paljud teised), pakume nii pikaajalisi kui ka lühiajalisi laene, tagatud ja tagatiseta laene ning lisaks saate laenu võtta kuni 20 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil laia valiku laenutoodetega saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Lisateavet meie laenupakkumise kohta; siin on meie kontaktandmed.
    Kontakt e-post: novicapfinancialservices@gmail.com
    Kontaktnumber: +31642117819 (WhatsApp)

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    VastaKustuta
  2. Tere kõigile! See on tunnistus selle kohta, kuidas ma oma laenu sain, mind on pettnud nii palju ettevõtteid, kes on väitnud, et nad on tõelised laenuandjad, kuid kõik mu pingutused olid asjata, olen kaotanud võltslaenuandjatele, kes nõuavad, üle 3500 euro olla sellised, nagu nad pole. Kuni mu sõber tutvustas mulle õiget laenuandjat, kellega ühendust võtsin, ja sain laenu neilt edukalt vaid 48 tunni jooksul, soovitan kõigil laenu soovijatel ilma hirmuta e-posti teel ühendust võtta: mobilfunding1999@gmail.com ja saada oma laen Asap.

    VastaKustuta
  3. ma olen täna super elevil. Olen näinud kommentaare inimestelt, kes olid juba LAPO M-F-st laenu saanud, mistõttu otsustasin populaarsete soovituste põhjal taotleda ja alles paar tundi tagasi kinnitasin oma kontole kogusumma 28 500 eurot. See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad päris laenu, taotleda oma e-posti teel: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    VastaKustuta