teisipäev, 30. september 2014

Aruandmine

Tere taas head lugejad.
Infot vahepeal päris palju kogunenud ja nüüd natuke siis katsun teienigi tuua.

Kolmapäeval toimus vallavalitsus. Seal olid mitmed punktid, mis olid traditsioonilised nagu sots.toetused ja ehitusload jne, kuid lisaks ka võimlat puudutavad korraldused. Alates oktoobrist muutusid Viktor Metsa jalgpallitreeningute tasud korrapõhiseks ehk üks kord on 1 euro (oli 3,20 kuu) ning esialgu hakkavad trennid olema ainult lasteaia lastele ning 1. klassi õpilastele esmaspäeviti kell 17.00-17.45. Suurematele teeme endiselt mina ja Taavi ning 2-7. klass on esmaspäeviti kell 17.45-19.00. 8 klassi ja vanemate poiste/meeste trennid toimuvad endiselt esmaspäeval ja reedel 19.00.
Lisaks oli teemaks võimla saun. Alates oktoobrist on saun avatud iga kuu esimesel ja kolmandal laupäeval ning hindadeks on 2 (pensionärid, lapsed) ja 3 eurot.

Riigigümnaasiumi teises töörühmas arutasime ettevõtetega, et mis võiks Järvamaa riigigümnaasiumi sisu olla. Jõuti selleni, et võiks noori juba varakult läbi praktikate siduda siinsete ettevõtetega ning insenertehnoloogi amet võiks küll olla teema mida arendada. Peale gümnaasiumit lähevad ülikooli veel targemaks saama ning tulevad kodumaile tagasi elu arendama. Kõlab hästi ja ehk saab ka teoks. Kahjuks on nüüd september läbi ja ühestki lepingust Paide ja ministeeriumi vahel pole kuulda olnud. Loodame, et asi edeneb ikka.

Rajaleidja avamisüritus läks kenasti. Noored ja nooruslikud naised olid reas ja särasid. Sooviks, et neil oleks võimalikult vähe tööd, kuid praegu tundub, et teist samapalju töötajaid on maakonnas veel tegelikult puudu.

Neljapäeval oli külas Rõuge vallavalitsus. Tegin ülevaate meie vallast, käisime lasteaias, Hostelis, noortekas, Saagu Valguses, Kubja ürditalus ning edasi juba tegi Tuve neile tugeva tuuri. Tagasiside oli positiivne ning saime ka vastukutse Lõuna-Eestisse. Peab plaanima. Rõuge vald on ka üks neist, kes on ühinenud avatud juhtimise projektiga, mille Mõttekoda esmaspäeval toimub Karinul. Olge aktiivsed, registreerige ja tulge kohale.

Volikogu istung oli üldiselt üksmeelne. Arengukava ja eelarvestrateegia said kenasti vastu võetud ning ka muud otsused läksid rahulikult. Esmakordselt peame vastama ka arupäringutele, kuid nende osas probleeme pole ja saavad kenasti vastatud.

Volikogu istungil sai ka otsustatud selle-aastased teenete ja vapimärgi kavalerid. Teenetemärgid said pildil olevad Heli Kark ja Kuno Agan
ning vapimärgi Jaanus Murakas. Reedesel tänuüritusel kahjuks Jaanus osaleda ei saanud seoses välislähetusega, lähiajal saab Vapimärk üle antud. Lisaks ei olnud kohal ka kõik tänukirjade saaja, nii et ka neid tuleb hakata kätte viima. Üritus ise-enesest oli mõnus. Hans-Kristen laulis kenasti, laud oli head-paremat täis ja õhkkond hubane.

Kui reede hommikust veel rääkida, siis siseturvalisuse arengukava tutvustamisel Paides pöörati suurt tähelepanu just kogukonna rollile turvalisuse tagamisel. Ehk seesama, et kui näete kuskil midagi kahtlast või keegi on hädas, siis alati andke teada või minge julgelt appi jne. Samuti sekkuge korra rikkumistesse ning pöörake tähelepanu enda ümber toimuvale. Suures linnas on seda anonüümsust palju, kuid meil võiks seda teha julgelt. Alates homsest on meie piirkonna konstaabel Mati Seire ning meie praegune konstaabel Margus Vaas suundub tööle Paidesse. Üldse vähenes konstaablite arv ja suurendatakse patrullide arvu. Eks näis kuidas see meile mõjub, kuid loodame ikka sini-valget masinat meiegi näha. Maakond tervikuna igaljuhul ei olevat kaotanud sellest muudatusest. Loodame parimat.

Reedese tänuürituse ja õhtuse peo vahel käisime jalkapoistega veel Roosna-Alliku noorteka 1. sünnipäeval jalkat mängimas. Võitsime 6-2. Vaatamata kaotusele palju õnne naabritele.
Valla sünnipäevapidu kultuurimajas oli vägev. Bänd tegi head sülti ja õhtujuht oli aktiivne. Pidu igaljuhul kestis hommikuni.

Laupäeval toimus disc-golfi viimane etapp, kus selgus ka üldvõitja. Kokku osales 7 etapil 170 võistlejat. Naistest tuli ülekaalukalt võitjaks Kerli Talkis, kellele järgnesid Eveli Meibaum ja Ilme Vasenkova. Meestest pani võidu kotti Mart Piiroja, kellele järgnesid mitte nii suurte vahedega Tõnis Vanna ja ülinapilt mina. Viimase etapi ja kokkuvõtte tulemused SIIT.  Sel laupäeval kell 16.00 toimub lihtne paarivõistlus, kus paarid loositakse kohapeal ja tuleb selline mõnus igamehe võistlus.

Pühapäeval saime selle hooaja suurima kaotuse, kui Dnipro vastu ei saanud meeskonda korralikult kokku. Sel laupäeval on viimases kodumängus meil vastas Narva United. Tulge kell 12.00 vaatama ja kaasa elama.

Sel nädalal on toimunud niipalju, et eile sai maavanem Tiina Orastele aitäh öeldud koostöö eest. Mäletan, et olin siis maavalitsuse veel tööl kui ta MV-sse tuli, kuid koos saime vaid napilt üle kuu töötada, sest siis tulid ju kohe KOV valimised peale.

Täna käisin sotsiaalministeeriumi infopäeval Paides. Olin ainsa KOV-juhina seekord seal. Sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt juhatas päeva sisse ja edasi räägiti uue programmperiood toetustest (ESF) ning ka töövõime reformist, millega soovitakse puuetega inimesi tagasi tööturule tuua. Mõtted head, kuid agasid ka ikka veel päris palju üleval. Samas sain sellest valdkonnast ikkagi mingi ettekujutuse endale ette.

Täna kuulutati välja, et peagi avaneb taas kergliiklusteede meede ja eeltaotlused tuleb esitada novembriks. Küsida saab kuni 400000 eurot. Karinu kergliiklustee suurusjärk umbes selline ongi, nii et kui kõik peaks hästi minema, siis...... Ptui-ptui-ptui, ei sõnu ära.

Homme hommikupoole kohtume all-asutuste juhtidega ja arutame uue aasta plaane. Pealelõunal teen väikse tänuvõistluse ettevõtjatele, kes aitasid disc-golfi rada teha.

Neljapäeval-reedel toimub JOL-i koostöökoolitus ja reede õhtul toimub JOL-i erakorraline üldkoosolek, kus tutvustatakse maavanema kandidaati, kelleks ajakirjanduse andmetel on Alo Aasma. Seda sahinat ka mujalt kuulnud.

Laupäevast oli juba juttu, kuid pühapäeval läheb taas suur buss Paide-Türi jooksule. Eile kui kehalise kasvatuse õpetajaga rääkisin, siis pidi buss peaaegu täis olema. Vägev. Ise vist seekord ei jõua kahjuks.

Kõike kaunist ning olge ikka head inimesed

1 kommentaar:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    VastaKustuta