kolmapäev, 10. detsember 2014

Ajamasin

Mõtlesin siin, et mu blogi on nagu ajamasin, mis viib mind ja ehk lugejaid mõtetes nii ette kui taha. Lihtne eksole. Eelmisel nädalal korra mõtlesin, et ei tea kas kuskil leiduks keegi, kes viitsiks mu sissekanded kõik üheks failiks kokku panna ja siis saaks raamatu välja trükkida. Oleks ehtne 5 aastat ajalugu olemas. Kui bloggeriga midagi peaks juhtuma, siis on ikka kahju küll ning 453 postitust on aia taga. Või äkki on mingi spets programm selleks olemas?

Aga see selleks. Eelmise nädala JOL-i juhatuse koosolekust saab kokkuvõtet lugeda SIIT.
Karinu infopäeval tutvustasin uut töötajat ning üldiselt mingeid suuri probleeme lahendada ei tulnud. Andsime ülevaate Karinut puudutavate projektide osas ning rääkisime ka maast-ilmast. Seal ikka tore rahvas, pühapäeval toimub seal ka järjekordne jõululaat. Minge uudistama.

Neljapäeval arutasime E-Piimaga omavahelist koostööd ning rõõm on tõdeda, et koostöö on olnud viljakas ning uued mõtted on ka tulevikuks täitsa olemas. Seda siis kütte osas. Koostöö peabki hea olema, sest oleme väga tihedalt seotud ka läbi majanduse ja tulubaasi. Jätkame valla ühist arendamist.

Neljapäeva õhtul toimus kooli kokkutuleku koosolek. 13. juuni 2015 saab taas vinge olema. Olen kuulnud, et mitmed lennud juba jagavad infot ning kutsuvad klassikaaslaseid kokku. Peab ka vist otsa lahti tegema.

Reedel väga suuri asju kavas polnud. Ütlesime Reedale tehtud töö eest tänusõnu ning kinkisime mälestusi endast. Nüüd võib tema kontakti leida siit. Edu ja särtsu ka Maa-ametisse.

Laupäeval kogesin ma esimest korda kandideerimise võlusid rahva seas. Kohalikel valimistel olen piirdunud rattamatka ning ühe väikse debatiga, kuid nüüd siis pean natuke ennast tutvustama ka kaugema kandi rahvale. Osalesin ainsa SDE kandidaadina Jõulukroonil Paides. Päris äge oli ja aeg lendas kiiresti. Kahe ja poole tunni jooksul nägi nii tuttavaid nägusid kui ka inimesi, kellega Pärnumaal koos ühes külas elanud (tervitused Geale). Lisaks inimesi, kellega kiirelt sai ühise teemani jõutud. Minu üheks põhiteemaks lisaks Järvamaa esindamisele on kindlasti noortele võimaluse andmine. Ema kapi taga elamise tunne, mis on mul ka endal läbi elatud, oli paljudele tuttav. Nagu ka varem olen rääkinud, siis noortele on vaja üürikortereid pakkuda, kuid keegi peale SDE ei kuule seda. Ei taheta surnud ringist välja tulla ja nii me siin maal inimestest tühjaks jookseme lootes turumajandusele. Mõnes kohas peab ikkagi jõuliselt sekkuma. Kohtasin ka Järva-Jaani inimesi ja nad uurisid ka, et mis ja kus ning mulle anti mõte korraldada Järva-Jaanis üks infoüritus, mille võiks võtta sõnadega- Miks ma kandideerin riigikokku? Ilmselt toimub see jaanuaris ja annan sellest aegsasti teada.
Peale jõukrooni toimus SDE maakonna üldkoosolek, kus ka endast paari sõnaga rääkisin. Rääkisin oma päritolust, tööst, karjäärist, hobidest ning perest. Viimase kohta pidin kohe pikemalt aru andma ning tegin seda suurima heameelega, sest mul ikka väga äge ja armas pere.
Kuna 6. detsembril algas SDE ukselt-uksele kampaania, siis proovisin minagi seda ja kui alguses oli päris kummaline minna suvalise ukse taha, siis teine uks oli juba kergem. Seekord pikemat rännakut Paide vahel ette ei võtnud, kuid usun, et see täitsa toimib, vähemalt kohtades, kus pole koridor lukus.
Kandideerimise osa lõpp.

Pühapäeval toimus 4. Fair-Play turniir ning taas oli mõnus jalgpallipäev. Turniiri võitis Järva-Jaani esimene meeskond ning sama sats sai ka ausaima meeskonna tiitli. Järgnesid Tori Põrgulised, mida mu vend Ahto eest veab ning Väätsa meeskond. Ise mängisin Järva-Jaani teise võistkonna all ning tulime kuue meeskonna seas viiendaks. Olin väravas, kuid sain ikka ka korra jala valgeks. Neljas oli Koeru JK ning kuues Koeru fännimeeskond. Sel laupäeval läheme iga-aastasele Viktor Metsa turniirile. Hoidke pöialt.
Laupäeval toimusid võimlas ka Eesti MV-sed sangpommis, kus esikohad rebisid ja tõukasid välja Kaspar Klaus ja Kuldar Kark ning teise koha sai Saima Saar. Tublid.

See nädal alanud nii, et eile tegin vallalehte natuke ehk siis saatsin kogunenud materjalid ära. Lisaks käisime Rakveres pangamuudatusi tegemas ning kaesime ka maailma ägedaima kuuse ära. Mõtlesime, et järgmine aasta peab Tuve oma masinad üksteise otsa laduma ning kõik tuled masinatel põlema panema. Saaks ka vist kuulsaks. Aga mulle sellised "hullud" mõtted meeldivad ja Rakvere paistab nendega kenasti silma.

Tänane päev oli paras triangel. Hommikul mõned allkirjad ja kirjad. Peale seda kell 10 toimus vallavalitsuse istung. Peale seda toimus JAP-i juhatuse koosolek Albus. Peale seda toimus eelarve- ja majanduskomisjoni koosolek. Peale seda toimus Paides Järvamaa korvpalli meistrivõistluste koosolek (Järva-Jaani osaleb üle mitmete aastate ning meeskonda veab Uku Pilv, ehk jõuna ka ikka mõnele mängule). Peale seda läksime Türile, kus toimus Järva Kilva järjekordne etapp, kus saime 5-6. koha. Peale seda ....

Homme toimub KENK-i  nõukogu ning seal põhiküsimus on see, et mis saab edasi. JOL-i järgmise aasta eelarves KENK-ile väga palju raha pole eraldatud (loe null) ning nüüd on küsimus, et kas panna pillid kokku või minna edasi nende omavalitsustega, mis peavad ülemaakondlikku noorsootööd oluliseks. Tean, et Järva-Jaani ja Imavere seda kindlasti on, kuid esialgu on sellest vähe. Ilmselt on mõni veel valmis panustama, kuid olukord on raske. Usun, et saame homme mingi lahenduse, kuid kahju, et mitmed omavalitsused on unustanud maakondliku mõõtme ning kergekäeliselt on nõus loobuma tugevast organisatsioonist, seda mitte oma suuruse vaid oma tegude, reputatsiooni ning sisu poolest. Eks näis, homme olen targem.

Peale seda tegelen natuke kooli ruumilahendusega. Koolile on hea sõnum see, et täna tuli uudis, et riigieelarvest on koolile tulemas 10000 eurot keemia- ja füüsikaklassi renoveerimiseks. Ehk projekt, mida me oleme 5 korda esitanud EAS-i, saab lõpuks ära tehtud. Kogu nimekirja võimalik näha SIIT.

Neljapäeva päeval koosolekuid või midagi suurt esialgu pole, kuid õhtul osalen eakate peol. Saab kindlasti tore jälle olema.

Reedel on samuti esialgu rahulik päev, kuid võib aimata, et mõni külaline vist tuleb sel päeval majast läbi. Uksed on igaljuhul valla. Õhtul plaanis teha natuke tantsu, kuid kohta ei saa vist täpsustada veel.

Laupäevasest jalkast juba rääkisin ning pühapäev rahulik päev.

Ajamasin tänaseks lõpetab. Head aega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar