esmaspäev, 4. mai 2015

Refresh tehtud

Nii
Jätkame siis sealt, kus eile pooleli jäi. Võtame eelmise nädala kokku, paneme aprilli lukku ning vaatame, mis mai toomas on.

Esmaspäeval oli Koigis JAPi üldkoosolek, kus kinnitati eelmise aasta aruanne ning kinnitati ka strateegia. Infot kodulehelt jap.org.ee

Teisipäeval käisime Rene Viljatiga Tallinnas kirjastusele materjali viimas ning peagi on ilmumas raamat, mille esialgne pealkiri on "Järva-Jaani vald vanadel ja uutel piltidel", kus kokku üle 200 pildi. Raamatu esitlus toimub praeguste plaanide kohaselt Kihelkonna päevade "Aeg maha" raames 12. juunil. Lisaks sellele raamatule on trükis ka Virve Kluusti raamat Järva-Jaani alevi majade lugudega. Sel aastal ses suhtes ikka täiesti rikas aasta meil.

Teisipäeva õhtupoolikul toimus Järvamaa Spordiliidu üldkoosolek, millest ka osa võtsin. Kuigi osalejaid oli natuke üle kümne, siis eelmise aasta aruanne sai kinnitatud, 2015. aasta eelarve ja tegevuskava sai vastu võetud ning arutati ka arengukava uuendamist.

Kolmapäeval toimus esimene JOL-i juhatuse koosolek, kus esimehe(naise) rollis oli Pipi-Liis. Koosolek sujus kenasti, aegadest peeti kinni ja oli küllaltki informatiivne. Paraku sel korral oli osalus natuke väiksem kui tavapäraselt. Peale koosolekut käisime naabrimees Raiti õnnitlemas. Kärsatasin talle sel puhul väikse taldriku. Palju õnne ja jaksu veelkord.

Kolmapäeva õhtu oli lustlik. Osalesime Jüride-Maridega Imaveres tantsupäeval, kus erinevad stiilid ja põlvkonnad kohtusid. Oli estraadi, latiinot, rahvatantsu, breiki, oli laps, noori kui ka eakaid. Tore oli. Panen siia ühe pildi ka sellelt esinemiselt.

Kolmapäeval saime rikkamaks ühe tervisliku eluviisi edendava seadeldise võrra, mis Võllastele üles pandi. Facebooki rahvas juba teab, aga panen siiagi pildi üles. Tegemist spetsiaalse treeningpunktiga, kus on olemas ka infotahvel koos erinevate lihasgruppide treeningmeetoditega ning venitusharjutuste joonistega. Kunagi ammu oli kolmese mäe juures ka üks kang ning palk, mida tõsta, kuid nüüd see peaks natuke vastupidavam olema. Sinna ümber plaanin paigaldada ka kunstmurumatid, mis Laia tänava väljakust üle jäid. Saab ka porise ilmaga ja suurema kasutuse ajal mudavabalt liigutada. Esmane tagasiside on igaljuhul hea. minge julgelt proovima.

Eelarve- ja majanduskomisjon sai samuti kolmapäeval kokku ja arutati valla vara müüki panemist. Peagi need müüki ka lähevad. Kõige huvitavam objekt minu meelest, mida kahjuks vald ei suuda renoveerida, on vana veetorn kooli juures. Sinna saaks ikka igasugu asju sisse ja välja teha. Alghinnaks peaks tulema 8000 eurot kui õigesti aru sain. Pange nutt tööle ja kutsuge investorid kohale.

Neljapäeval toimus koolilaste poolt suur teedeäärte koristus ja suured tänud neile ning kiitused muidugi ka Mariliisile, kes selle organiseerimisega kenasti hakkama sai.

Volikogu istung oli suhteliselt lühikese päevakorraga. Võeti vastu valla uus jäätmekava, algatati arengukava muutmine, kehtestati uued kulude piirmäärad sotsiaaltoetuste määramisel, kinnitati kahe komisjoni koosseisud ning jagati informatsiooni korraldatud hangete kohta. Lisaks otsustati osaleda Paide linna poolt kokku kutsutud ühinemisläbirääkimiste töögrupis. Kuigi suurt usku sellesse (või ka Paidesse) pole, siis nagu ka 5 aastat tagasi, vaatame, et ehk koorub selle käigus miskit muud kasulikku välja. Eks näis kuidas nimekaim Arto Aas riigireformiga hakkama saab ja kuidas see meid mõjutama hakkab, kuid infoga peab kursis olema. See mingit liitumist kuidagi veel ei tähenda ja ses mõttes ei tasu muretseda.
Volikogu tavapärane osa on ka vaba mikrofon. Sel korral arvas üks volikogu liige, et vallavanem peaks võsas ketaste loopimise asemel alevi tänavaid lappima. Tuleb välja, et vallavanema amet peakski olema 24h ja muud elu ei tohigi olla. Oma teada töö ajal kettaid pole oma lõbuks loopinud. Lisaks muidugi see, et alevi tänavaaukude hange on tehtud ning peagi lähevad tööd lahti :) Ei oskagi kohe midagi kosta selle peale või mis. Ja kas peakski.

1. mai tuli kenasti ja puhkepäeva sai võetudki puhates. Seevastu laupäeval tegime jalkameestega viis ja pool tundi talguid. Korrastasime natuke Kasekoplit, märkisime jooni väljakule ning tõime naabervallast jalgpalliväravad, mis seal aastaid olid uusi kasutajaid oodanud (väljak paraku juba ammu põllule alla jäänud). Ühe värava saime kohe käiku lasta, kuid teine tahab veel korralikku keevitamist saada.
Pühapäevane jalgpallilahing Narvaga, kellele me eelmisel aastal kaotasime 1-6 ja 4-5, oli lahingu nime väärt. Armutu heitlus algusest peale, kus ligi 70 fänni ees läksime R.Vespere väravast ette. Teise poolaja alguses jäime punase kaardi võttu vähemusse. Vastane viigistas ning peagi sai ühes duellis nii meie mees kui vastane punase. Meie 9 ja vastaste 10 meest sel korral rohkem väravaid ei löönud ning väärt viigipunkt sai koju jäetud. Aitäh publikule ning kahe nädala pärast pigistame Kiviõlist õli välja.

Täna oli suhteliselt koosolekute vaba päev. Tegin raamatule eessõna ja sai muid lauataguseid asju aetud. Tellisin ka noortele Saksamaalt muusikatehnika ära. Jääme ootele.
Pealelõunal sai küll kiirelt ka Paides käidud. Viisime Ilmega kuu lõpu ära ehk siis rahvastikuregistri muudatused. Aprillis oli kogusaldo -1. Neli sündi, kaks surma, kolm inimest sisse ja kuus välja. Siinkohal endiselt üleskutse, et kui teate kedagi, kes pole valda sisse kirjutatud. Tehku seda julgesti. Lapsi võiks muidugi ka juurde tulla :)

Homme lähen Maksu ja Tolliameti seminarile, kus siis peaks natuke targemaks saama. Lisaks toimub Gümnaasiumis lahtiste uste päev ning kell 14.00 lähen räägin ka omi mõtteid seoses kooliga. Mõtteid on ja püss põõsas pole.
Lisaks on homme ka vallavalitsuse istung.

Kolmapäeval igakuine Karinu koosolek. Neljapäeval toimub Järvamaa kohaturunduse III seminar ning varsti peaks juba hakkama vaikselt midagi kooruma ka.

Reedel läheme Järvamaa Arenduskeskuse eestvedamisel Raplamaale, et sealse ettevõtlusega ning mõtetega tutvuda.

Reede õhtu on muidugi kultuurimaja päralt kui toimub emadepäeva kontsert. Kõik on oodatud. Päris mehiseid tantsukollektiive pidi laval nähtama. Eks näis :)

Laupäeval tahaks hirmsasti Esnasse Naabriplika laadale minna, kuid meil kell 12 Maardus jalgpallimatš ja sel korral jääb minul see lust ära. Kel aga vähegi võimalik, siis minge kindlasti. Kuigi 4. hooaja võtted on läbi, siis on teada, et 5. hooaeg on ka kindlasti tulemas ja selle üle on ainult hää meel.

Pühapäeval on siis õige emadepäev. Mul on küll ikka äge ema. Tervitan siinkohal Saimsi, kes piimaka laboris seda kirjatükki loeb :)

Pühapäeva õhtul, aga on kõik discgolfi sõbrad oodatud taas võistlema, sest maikuu nädalamängud hakkavad peale. Juhendi leiab SIIT ja kuulutus ise peaks juba piisavalt kutsuv olema.

Täna sai selgeks ka see, et meie külastus sel aastal Soome, Kokkolasse uue tuletõrjemasina järgi saab toimuma 3-5. juuni. Paraku ise sel korral kaasa ei saa minna, sest samal ajal meeste tantsupidu Rakveres, kuid eks ma võin ühe korra vahele ka jätta ju.

Mõtlen, et ehk siis aitab kah tänaseks. Tegevusi ja toimetamisi jagub ning nüüd on teilgi mõni variant juures.
Olge tubli, näeme jälle. (Aegumatu lause I.T. suust)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar